Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de febrer 13, 2018

La dictadura espanyola i la democràcia catalana

Imatge
La dictadura espanyola i la democràcia catalana "La condició d'Espanya com a Estat de dret mai ha estat molt clara però, al dia d'avui, és inexistent"
per Ramón Cotarelo 13/02/2018 El conflicte en marxa sobre la investidura de Carles Puigdemont com a legítim president de la Generalitat posa en relleu la molt diferent naturalesa dels contendents i els seus recursos.
La condició d'Espanya com a Estat de dret mai ha estat molt clara però, al dia d'avui, és inexistent. Gràcies a l'aplicació del 155 i circumstàncies concomitants, Espanya és una dictadura, perquè dictadura és el règim que concentra tot el poder a l'executiu (i en la voluntat del seu cap o president que ho és d'una autèntica banda de malfactors), anul·lant el legislatiu i el judicial, que està a les seves ordres. La dictadura es recolza a més en un control absolut dels mitjans de comunicació, al servei incondicional de la política del govern.
La dictadura gaudeix del suport de l…

75 eurodiputats insten Estrasburg a fer fora María Elósegui la jutge espanyola per homòfoba .

Imatge
75 eurodiputats insten Estrasburg a fer fora la jutge espanyola per homòfobaLa revocació de María Elósegui sembla poc probable ja que dos terços dels magistrats del Tribunal Europeu de Drets Humans haurien de donar-hi suport Redacció12 Feb 2018 - 

María Elósegui, nova jutge del Tribunal d'Estrasburg, a Saragossa (EFE) 75 eurodiputats demanen que es revoqui el nomenament de la jutge espanyola María Elósegui al Tribunal Europeu de Drets Humans. La magistrada ha generat controvèrsia per les seves opinions homòfobes en llibres i articles, en vincular l'homosexualitat amb diverses patologies.
La iniciativa ha estat impulsada per eurodiputats socialistes espanyols i ha rebut el suport d'un 10% de l'eurocambra. És el cas de Podem, Esquerra Unida i eurodiputats com Ramon Tremosa (PDeCAT), Jordi Solé (ERC), Ernest Urtasun (ICV), Carolina Punset (Cs), Izaskun Bilbao (PNV) o Maite Pagazaurtundúa (UpyD). No s'hi ha adherit cap representant del Partit Popular Europeu, el grup més…

Espanya a la cua del rànquing de la Unió Europea, juntament amb Grècia, en els indicadors d'atur general, juvenil i de llarga durada

Imatge
Precarietat
Espanya lidera amb Grècia el rànquing d'atur de la UEEl Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dilluns, 12 de febrer de 2018
1 minut L'Estat espanyol és a la cua del rànquing de la Unió Europea, juntament amb Grècia, en els indicadors d'atur general, juvenil i de llarga durada, segons un informe publicat aquest dilluns per la Comissió Europea. 
Amb un 16,4% d'aturats el 2017, Espanya és el segon estat de la UE que en té més, per darrere de Grècia, amb un 20,7%. Per la Comissió Europea, tot i que la feina ha crescut arreu de la UE, encara es mantenen "grans diferències" entre els estats membres, amb alguns com la República Txeca (2,3%) i Alemanya (3,6%) molt lluny de les xifres d'Espanya. D'altra banda, l'Estat també és el segon on es registra més atur juvenil, 36,8%, només superat pel 40,8% de Grècia. Pel que fa als aturats de llarga durada, amb un 7,1% Espanya també és només superada pel país hel·lènic, on un 15,3% dels aturats ho són des de …

Cuando hace frío, buscamos el calor reconfortante de las sopas

Imatge
Sopas07/02/20182463 0
Cuando hace frío, buscamos calor en el arropamiento del hogar y en alimentos que nos templan y reconfortan, como las sopas. 
Prepararlas no implica tiempo, ciencia y paciencia, sino que son los guisos más sencillos y antiguos, además de los más socorridos. La fórmula básica para hacer una reconstituyente sopa consiste en un puchero, agua y meter dentro lo que tengamos por la despensa.
La esencia de los caldos es hervir diversos alimentos para aprovechar el sabor y los nutrientes que traspasan al agua. En las sopas, aparte del elemento líquido solemos incluir “tropezones” que dan consistencia y las enriquecen en hidratos de carbono, como pan, pasta, sémolas, tapioca o copos de cereales. Podemos elaborar nuestras sopas de tres modos diferentes, todos ellos sencillos, y al alcance de cualquier cocinero novel.
Sopas: Fórmula clásica Elaborar una gran olla de caldo semanalmente. Una estupenda idea es aprovechar para cocer legumbre…

El escándalo de Oxfam salpica de lleno a Inmark Europa, la empresa de Begoña Gómez la mujer del Secretario general del PSOE Pedro Sánchez

Imatge
El escándalo de Oxfam salpica de lleno a Inmark Europa,la empresa de Begoña Gómez la mujer del Secretario general del  PSOE Pedro SánchezPor Ana Isabel Martín13 de febrero de 2018, 00:05
Pedro Sánchez y su mujer, Begoña Gómez.

Inmark Europa, de la que Begoña Gómez es socia, trabaja para la ONG desde hace más de 12 años, que además es su principal cliente. Aunque este lunes borraron pruebas de dicha relación.
Oxfam Intermón atraviesa por una crisis sin precedentes tras destaparse que altos cargos de la ONG pagaron los servicios de prostitutas de lujo cuando se encontraban en Haití tras el terremoto de 2011.
La directora adjunta de la organización, Penny Lawrence, ha dimitido este lunes, y tanto el Reino Unido como la Comisión Europea han advertido a Oxfam de que le cerrarán el grifo de las ayudas si no aclara lo sucedido "con transparencia y urgencia".

En España el escándal…