dimecres, 23 de maig de 2018

El Financial Times qüestiona la justícia espanyola per la repressió a Altsasu i a Catalunya

En el cas dels joves d’Altsasu, acusats de terrorisme per una baralla de bar i pendents de sentència, el diari entrevista Bel Pozueta, la mare d’un d’ells. ‘No hi ha cap base objectiva per a l’acusació de terrorisme. Totes les conclusions de la fiscalia es basen en opinions i interpretacions que són motivades políticament’, diu. I el diari remarca: ‘Allò que un tribunal local va veure inicialment com un cas d’agressió, empesa per l’alcohol a les cinc de la matinada, va ser després qualificat per l’Audiència espanyola com a terrorisme, amb els acusats encarant penes de 375 anys de presó.’
Afegeix el Financial Times que aquest cas, el d’Altsasu, ‘ha tocat el voraviu quan els tribunals espanyols són sota l’acusació a Catalunya de reprimir amb excessiva duresa els polítics independentistes. Dimarts, una vaga de jutges i fiscals va cridar a reforçar la independència judicial’.
I destaca les declaracions d’una advocada especialitzada en drets humans de l’organització Rights International Spain, Lydia Vicente. ‘Els casos d’Altsasu i de Catalunya plantegen moltes qüestions sobre el sistema judicial espanyol.’ Aquest grup va signar l’any passat una carta al relator especial de les Nacions Unides advertint de la ‘interferència política’ a Espanya i que la pressió política sobre els jutges ha esdevingut habitual.
Parla també de les crítiques a les acusacions de rebel·lió contra els dirigents independentistes. I el revés de la justícia alemanya a la petició d’extradició per aquest càrrec de Carles Puigdemont. Destaca que els aliats europeus d’Espanya han defensat que es tracta d’un estat de dret i que hi ha independència judicial. ‘Però hi ha una percepció a Espanya que el sistema judicial manca d’independència respecte de la justícia’, diu el reportatge. ‘En termes de percepció pública d’independència judicial, analitzada per l’UE el 2017, Espanya fou la tercera per la cua d’una llista de 28, superant només Eslovàquia i Bulgària’.
I recull també l’opinió d’Ignacio González Vera, de Jueces para la Democracia, dient que el sistema judicial espanyol necessita que es treballi més per a combatre la percepció de la influència política. I a això no hi ajuda ‘el fet de tenir vint membres del Consell General del Poder Judicial, que elegeixen molts dels jutges principals, triats pel congrés espanyol i el senat.’ I acaba: ‘Els menbres del Tribunal Constitucional espanyol, que va declarar il·legal el referèndum il·legal, també són elegits políticament.’
https://www.vilaweb.cat/noticies/la-mala-imatge-de-la-justicia-espanyola-amb-catalunya-i-altsasu-arriba-al-financial-times/

Pastas Gallo amplía su gama sin gluten,Presenta los Fideos Gruesos

Pastas Gallo amplía su gama sin gluten

Presenta los Fideos Gruesos

23/05/2018
Pastas Gallo Fideos Sin Gluten
infoRETAIL.- Grupo Gallo lanza una nueva variedad de fideos gruesos a su gama sin gluten para ofrecer más alternativas a los consumidores que tienen intolerancia o sensibilidad.
Esta novedad tiene una composición única a base de tres cereales (maíz blanco, maíz amarillo y arroz blanco) que aportan sabor, dente y textura muy similares a los de la pasta de trigo, pero sin trazas de gluten, lactosa, huevo o frutos secos.
 https://www.revistainforetail.com/noticiadet/pastas-gallo-amplia-su-gama-sin-gluten/353f9f09ac731eae99b37f5d1fdda802

Els problemes judicials del tresorer de Ciutadans obren un nou front contra Albert Rivera

Carlos Cuadrado, tresorer de Ciutadans d’ençà de la seva creació (2006), s’ha convertit ara en un mal de cap per al líder del partit, Albert Rivera. Segons que informa InfoLibre, Hierro té els comptes corrents del Brasil, on tenia activitat empresarial, bloquejats arran d’un procediment judicial que va començar el 2014. En una entrevista a la cadena SER, Rivera ha volgut treure ferro a la polèmica i ha assegurat que és ‘un litigi laboral de 400 euros’ que ‘no té res a veure amb política’ i és un ‘tema privat’. Tanmateix, el cas va molt més enllà.
El problemes del tresorer amb la justícia brasilera van començar quan va ser demandat per no haver pagat la cotització de la seguretat social d’un dels seus empleats. Segons InfoLibre, el treballador estava a sou d’Ibertex Importação e Exportação de Máquinas Texteis Ltda, una empresa de la qual Cuadrado era copropietari.
En total, el tresorer té un tres processos judicials oberts al Brasil, un dels quals és per l’impagament d’un deute de 74.000 euros amb el Banc Itau. Segons InfoLibre, els tribunals han rebutjat l’últim recurs de Cuadrado, que haurà de pagar la totalitat del deute.
Cuadrado va mentir al senat
La troca s’acaba d’embolicar perquè Cuadrado va mentir en seu parlamentària arran dels seus problemes judicials. El juliol de l’any passat, en el marc de la comissió d’investigació del finançament de Ciutadans al senat espanyol, Cuadrado va negar de manera reiterada tenir cap mena de causa judicial pendent en territori espanyol o a l’estranger. ‘No, no tinc cap causa. Ni a Espanya ni fora d’Espanya’, va declarar.
El PP ha aprofitat aquest afer de Cuadrado per a atacar Ciutadans de nou en la pugna que tenen tots dos partits. De fet, aquest mes de febrer passat, en una altra compareixença de Cuadrado en la comissió d’investigació del senat espanyol sobre el finançament dels partits, ja hi va haver topades entre PP i Ciutadans a propòsit de la foscor en els comptes del partit de Rivera.
Els populars van atacar aleshores Cuadrado per l’opacitat en la informació sobre els diners amb què es finança Ciutadans. El tresorer va arribar a admetre que una partida de 860.000 euros en concepte de ‘serveis d’assessoria’ apuntats als comptes procedents del grup parlamentari català eren un artifici comptable.
A final de l’any passat, el Tribunal de Comptes va publicar que hi havia nombroses deficiències en els comptes de Ciutadans, que exclouen ingressos dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes, les Corts de Castellà i Lleó i l’Assemblea d’Extremadura, i que tampoc inclouen l’activitat econòmico-financera dels grups polítics de 574 entitats locals. Els comptes de Cs també reflecteixen pagaments irregulars de despesa electoral que no han estat comptabilitzats, com 161.000 euros de les campanyes d’Andalusia i Múrcia.
https://www.vilaweb.cat/noticies/els-problemes-judicials-del-tresorer-de-ciutadans-obren-un-nou-front-contra-rivera-carlos-cuadrado/

El descerebrado Jiménez Losantos pseudolocutor de la ultra es.radio, multado con 10.000 euros por decir que Bescansa drogó a su hijo

SENTENCIA

Jiménez Losantos, multado con 10.000 euros por decir que Bescansa drogó a su hijo

  • El periodista dedicó varias expresiones “vejatorias y ofensivas” a la diputada de Podemos y a su hijo

Jiménez Losantos, multado con 10.000 euros por decir que Bescansa drogó a su hijo
Federico Jiménez Losantos, en una imagen de archivo (Dani Duch)


Federico Jiménez Losantos y su medio, Libertad Digital, han sido condenados por un juez de Madrid a indemnizar a Carolina Bescansa con 10.000 euros por decir en su programa de radio que la diputada de Podemos había drogado a su hijo, lo había tirado a un contenedor y otras expresiones “vejatorias y ofensivas”, según ha publicado eldiario.es, que ha tenido acceso a la sentencia.
Los hechos tienen su origen en la sesión constitutiva de las Cortes de enero de 2016, cuando la diputada acudió al hemiciclo con su bebé en brazos. Bescansa repitió ese gesto en otras sesiones, y entre las razones que argumentó para hacerlo fue que quería hacer visibles los problemas de conciliación laboral en España.
Losantos también pidió que le fuera retirada la custodia a Bescansa
Jiménez Losantos criticó esos actos en su programa y en varios de sus videoblogs, e insinuó que el bebé iba drogado. “Imagino que el niño iba dopado, porque desde las 9 de la mañana hasta las 4 de la tarde, el niño aguantando flashazos, sin ponerse a llorar, hacer pipí ni popó, a lo mejor es que hacían lo de antaño, o el chupete con anís o el valium y el niño a dormir”, señaló.
El periodista también pidió que le fuera retirada la custodia a Bescansa. “Ayer vimos un caso de maltrato infantil”, dijo, para después agregar: “Ese bebé que se lo quiten a la madre, que es muy mala, porque así no se cría a un niño”. Días después insinuó que la diputada se había desecho de su hijo: “Pobre bebé de la Bescansa, debe de estar en algún contenedor porque ya no lo han vuelto a sacar, no sé qué habrán hecho con él, lo habrán dado en adopción...”. Losantos también criticó lo que el consideró uso de los niños en política, y comparó el gesto de Bescansa con otros de Hitler o Stalin.

Imagino que el niño iba dopado, porque desde las 9 de la mañana hasta las 4 de la tarde, el niño aguantando flashazos, sin ponerse a llorar, hacer pipí ni popó, a lo mejor es que hacían lo de antaño, o el chupete con anís o el valium y el niño a dormir”
FEDERICO JIMÉNEZ LOSANTOS
Periodista
Ella no fue el único blanco de los comentarios del periodista. En otro programa de ese mismo mes, Losantos llegó a expresar su deseo de matar a otros miembros de Podemos, como Íñigo Errejón o Rita Maestre: “Veo a Errejón, a la Bescansa, veo a la Rita Maestre y me sale el monte, no el agro, el monte, si llevo la lupara disparo. Menos mal que no la llevo”.
En marzo del año pasado, Bescansa presentó la denuncia ante el juzgado número 8 de Madrid por vulneración al honor. Ahora, el juez condena a Losantos por vertir “expresiones vejatorias y ofensivas”, y lo obliga a retirar esos contenidos de internet.

http://www.lavanguardia.com/politica/20170923/431487271851/jimenez-losantos-multado-bescansa-hijo.html

Vox es líder entre los militares y adelanta al PP en los cuarteles de la Guardia Civil Si las elecciones se celebrasen solo en los cua...