Montserrat Serra: Cuiners i científics recuperen i posen al dia el patrimoni antic de la cuina catalana
Cuiners i científics recuperen i posen al dia el patrimoni antic de la cuina catalana El Museu d’Història de Barcelona i la Fundació Alícia han marcat una fita en la història de la restitució patrimonial de la gastronomia, amb una jornada crítica en què han participat alguns dels experts més destacats i, per primera vegada, també hi va haver cuiners Vista del mercat del born cap al 1775 (fragment). MUHBA Aquests últims anys, molts dels cuiners més imaginatius del panorama gastronòmic de Catalunya han pres com a font d’inspiració el riquíssim món dels receptaris de cuina que es conserven del segle XIV endavant. Al restaurant Dos Pebrots d’Albert Raurich es pot tastar un plat de favetes amb llet d’ametlles inspirat en el Llibre de Sent Soví ; un dels plats estrella de la carta del restaurant Sergi de Meià són els bunyols de cigrons amb crema, inspirats en aquestes postres populars del segle XVI; i al restaurant 7 Portes s’impulsa l’edició d’una col·lecció de recep