dilluns, 4 de juny de 2018

Pàmies Hortícoles de Balaguer paga un euro diario a los trabajadores que van en bicicleta

Pàmies Hortícoles de Balaguer paga un euro diario a los trabajadores que van en bicicleta

La empresa de Balaguer (Lleida) Pàmies Hortícoles quiere incentivar el uso de la bicicleta entre sus trabajadores y para ello se ha comprometido a abonarles un euro diario a quienes la utilicen como medio de transporte para llegar a sus instalaciones, que están a dos kilómetros y medio de la ciudad.
La quincena de trabajadores tienen dos opciones para la recepción de las cantidades obtenidas: o mensualmente en su nómina como un complemento, o incorporarlo a una contabilidad progresiva para el pago de materiales destinados a proyectos de cooperación y ayuda humanitaria, seleccionados por el trabajador, según un comunicado de la compañía.
Pàmies Hortícoles de Balaguer paga un euro diario a los trabajadores que van en bicicleta
Con esta iniciativa, la empresa se suma a la celebración del primer Día Mundial de la Bicicletainstaurado por la ONU este año que se celebra el domingo 3 de junio.
Pàmies Hortícoles es una empresa familiar de la que es copropietario Josep Pàmies, miembro de la Asociación Dulce Revolución de las Plantas Medicinales para fines curativas, el director de la empresa, Aleix Pàmies explica que se aprovecha la celebración para poner en marcha la contabilidad de días laborales utilizando la bicicleta y que, como un primer gesto, la compañía dota a las bicicletas de una luz led trasera de alta visibilidad.
"Colaboramos así en el mantenimiento de las bicicletas y premiamos a los trabajadores que eligen el medio de transporte más sostenible y saludable, y esta medida se suma al plan de reducción de emisiones de CO2, implantación de energías renovables y limpias, y de mejoras en eficiencia energética que viene acometiendo la empresa desde hace cuatro años", afirma.
Con esta iniciativa, la empresa se suma a la celebración del primer Día Mundial de la Bicicleta instaurado por la ONU este año que se celebra el domingo 3 de junio.
Pàmies Hortícoles señala que la sustitución de un vehículo a motor por la bicicleta implica una contabilidad positiva en términos de salud para el trabajador y, en la reducción de emisiones de CO2, también aporta un rendimiento económico, añade que recientes estudios científicos señalan que la esperanza de vida aumenta con el uso de la bicicleta al bajar el porcentaje de riesgo en enfermedades con alta mortalidad.
PUBLICIDAD
https://www.ecoticias.com/sostenibilidad/184873/Pamies-Horticoles-Balaguer-paga-euro-diario-trabajadores-van-bicicleta

Por: 

El president de la Generalitat Quim Torra: ‘De cap manera no tornarem a un estatut; som en un procés d’independència’

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat clar que el projecte del seu govern acabat de formar és la constitució catalana: ‘Hem de passar de la restitució a la constitució’, ha dit en l’entrevista que li ha fet el director de TV3, Vicent Sanchis. Ha afegit que, ‘de cap manera’ el seu propòsit no és de tornar a reformar l’estatut per a blindar competències i reconèixer el caràcter nacional de Catalunya, tal com proposa el Cercle d’Economia. ‘Partim del referèndum del primer d’octubre, que és un moment fundacional. Si això va ser un referèndum d’autodeterminació implica que som en aquest procés cap a la independència, i no ens sembla que tornar a un estatut sigui la solució.’
Torra ha precisat, sobre la proposta del Cercle, que era ‘d’elegància institucional’ d’agrair la proposta que van fer. Però ha repetit: ‘Som en un procés cap a la independència, i ara hem de continuar avançant.’ Tanmateix, ha afegit que ara vivíem en un moment ‘de transició’, en què calia cercar oportunitats.
Torra ha explicat que concentraria l’acció política d’aquesta legislatura en tres àmbits: l’Espai Lliure d’Europa; les institucions catalanes, és a dir el govern, el parlament i els ajuntaments; i una ciutadania mobilitzada. I s’ha referit a la seva presa de possessió: ‘Vaig prometre deixant molt clar que només responia davant el Parlament de Catalunya, que és on hi ha la sobirania del poble de Catalunya.’
Tanda de contactes la setmana entrant
En l’etapa de diàleg que vol obrir, ha anunciat que aquesta setmana entrant començaria una tanda de contactes amb els dirigents dels grups parlamentaris, començant per la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, i que voldria parlar amb el nou president espanyol, Pedro Sánchez. D’entrada, per a demanar-li que no s’oposés a la primera mesura que aprovarà el govern, la recuperació de setze lleis socials suspeses pel TC, mitjançant un grup de treball. I també per a saber quin projecte té per a Catalunya. ‘He de saber quin és el projecte de Pedro Sánchez a Catalunya. Es pensa que els catalans podem acceptar només un gest? És que és una crisi europea. A Europa se n’adonen que hi ha un substrat franquista a les institucions espanyoles. Sánchez ho ha de canviar, això. Perquè ara té un moment, com en va tenir un Zapatero. Espanya ha madurat i s’ha adonat que la transició democràtica amagava moltes coses.’
La inhumanitat
Torra ha insistit en la involució democràtica a Espanya. ‘A Espanya no hi ha la justícia que hi ha en un país democràtic. La consellera Bassa és tancada  a la presó perquè va obrir uns centres cívics el primer d’octubre’,  ha dit. ‘A Europa hi ha tres consellers que viuen en llibertat, que es poden moure lliurement per Bèlgica, i a les presons espanyoles hi ha gent tancada. Això ha d’interpel·lar els no independentistes. La cosa que més m’ha sobtat de la meva entrada en la política és aquest punt d’inhumanitat: veure que molta gent de la classe política que fa anys que treballen junts, quan aquesta gent entra a la presó i de cop no hi són…’
https://www.vilaweb.cat/noticies/torra-de-cap-manera-tornar-a-un-estatut-som-en-un-proces-dindependencia/

‘Operació Ciutadans’: la part més fosca del partit de Rivera, en un reportatge d’EiTB,L'obscura 'operació Libertas' amb l'extrema dreta, els vincles amb l'Íbex-35,

La televisió pública basca EiTB ha emès el reportatge ‘Operació Ciutadans: què hi ha darrere?’, en què explica les parts més desconegudes, més fosques, del partit d’Albert Rivera, el ‘Podem de dretes’ de què parlava el 2015 el president del Banc Sabadell, Josep Oliu. En gairebé una hora, el reportatge parla dels vincles que té Ciutadans amb l’Íbex-35, per mitjà de la fundació Fedea, el think tank oficial de l’Íbex, on hi ha representats els grans bancs de l’estat espanyol, Telefònica i la constructora ACS. Mitjançant els economistes Luis Garicano i Ángel de la Fuente, Ciutadans es vincula amb Fedea, que té una representació directa de l’Íbex.
I alguns d’aquests grans grups econòmics espanyols formen part del grups mediàtics que editen diaris com ara El País o les principals televisions privades, que són els que han cedit incomptables minuts d’entrevistes als dirigents de Ciutadans i que han publicat molts editorials per impulsar el partit de Rivera com una alternativa al PP i al PSOE.  També parla del suport de la vella guàrdia del PSOE, dels ‘barons’, i de gent com ara Aznar i Zaplana. I insisteix en la volatilitat ideològica del partit, que adés es presenta com a progressista, adés com a liberal, fins a suscitar l’atracció de gent acostada a l’extrema dreta.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
A més, el reportatge recupera la fosca operació Libertas, que va servir perquè Ciutadans es presentés a les eleccions europees del 2009. Rivera va entrar en aquesta operació ultra, formada per organitzacions d’extrema dreta i ultracatòliques, i presidida per Declan James Ganley, un dels principals contractistes militars del govern dels EUA. Julio Ariza, president d’Intereconomía, va fer d’enllaç entre Cs i Libertas. Segons el reportatge, es calcula que Ganley va oferir entre un milió i tres milions d’euros a Albert Rivera per compartir la candidatura. Rivera va nomenar cap de llista Miguel Durán. I com que no van obtenir representació no van haver de passar comptes del finançament que van arribar a rebre.
També parla dels dubtes i els punts foscs en el finançament de Ciutadans, deixant de banda l’operació Libertas: del percentatge dels diners públics que reben els grups municipals i de diputacions en què té representació, destinat a finançar el partit.
Podeu veure el reportatge en aquest enllaç.

https://www.vilaweb.cat/noticies/operacio-ciutadans-la-part-mes-fosca-del-partit-de-rivera-en-un-reportatge-deitb/

Josep Borrell serà el nou ministre d’Afers Exteriors espanyol, el que volia desinfectar Catalunya,seguint-li el joc a l'extrema dreta , anant a les seves manis


L’ex-ministre i ex-secretari general del PSOE Josep Borrell tornarà a formar part de l’executiu espanyol. Borrell ha acceptat l’oferta del president, Pedro Sánchez, i es convertirà en el nou ministre d’Afers Exteriors en substitució d’Alfonso Dastis.
Borrell fou ministre d’Obres Públiques, Transports i Medi Ambient amb el govern de Felipe González entre el 1991 i el 1996. També va ser president del Parlament Europeu. Posteriorment, va treballar al sector privat com a membre del consell d’administració d’Abengoa. De fet, va haver de declarar com a testimoni per les indemnitzacions milionàries de l’empresa. A més, va escriure el llibre Las cuentas y los cuentos de la independencia (2015).
Aquest és un dels primers noms confirmats de l’executiu de Pedro Sánchez, que té la intenció d’obrir una etapa de diàleg amb Catalunya i el nou govern de la Generalitat. No obstant això, Borrell no sembla un perfil que estigui en aquesta línia.
Sortides de to contra l’independentismeLes últimes declaracions de Borrell sobre l’independentisme han estat especialment polèmiques. El 15 de desembre, en plena campanya electoral, va adreçar-se en un míting a Miquel Iceta, que havia dit que calia ‘cosir ferides’. Borrell va dir: ‘Està bé això de cosir ferides, però abans s’han de desinfectar. Perquè si les cuses sense curar després es podreixen. S’ha de curar el cos social, per això cal passar bé el desinfectant i després, és clar, s’ha de cosir. Perquè una societat no pot viure si el quaranta i tant per cent de la gent està convençuda que li aniria millor fora. Això no pot ser. Si una proporció tan gran de la gent pensa que estaríem millor fora, aquest és un país malalt’.
A part de comparar l’independentisme amb una infecció, va comparar Oriol Junqueras amb un mossèn.
A principis d’any va concedir una entrevista al canal televisiu Arte HD en la qual acusava l’independentisme de practicar un fals victimisme quan retreia a l’estat espanyol de fer servir pràctiques similars a les del franquisme: ‘Però, Déu meu, cal recordar què va ser el franquisme. Si això encara fos el franquisme, us puc assegurar que les coses serien molt pitjor per ells’, diu, referint-se als independentistes, mentre somriu.El vídeo de la vergonya. Josep Borrell dient entre somriures i rialles que 'al Franquisme les coses serien molt pitjors per l'independentisme'. És vomitiu.

Qui us ha vist i qui us veu, PSC, seguint-li el joc a l'extrema dreta.

A més, Borrell ha assistit a diverses manifestacions i actes de Societat Civil Catalana, en els quals ha fet parlaments durs contra l’independentisme.

https://www.vilaweb.cat/noticies/josep-borrell-sera-el-nou-ministre-dafers-exteriors-espanyol/

Vox es líder entre los militares y adelanta al PP en los cuarteles de la Guardia Civil Si las elecciones se celebrasen solo en los cua...