El vice-president segon, José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, ha faltat al respecte del president, Roger Torrent, encarant-se-li durant el ple del parlament perquè no estava d’acord en la manera com aplicava el reglament del parlament. Tant el PSC com Ciutadans han intervingut per demanar a Torrent que convoqui una reunió de la mesa, per a examinar la transacció que han acordat JxCat i ERC amb la CUP sobre la moció que es votarà al vespre i que fa referència a la declaració d’inici del procés d’independència del 2015. Torrent, però, no ha convocat la mesa perquè defensa que el reglament és molt clar en aquest sentit i que formalment s’admeten a tràmit les propostes i les esmenes, però no les transaccions.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
‘Qui ordena el ple i demana tranquil·litat soc jo, vice-president’, ha recriminat Torrent a Saavedra. ‘Sobretot si ho fa bé’, li ha replicat Saavdera. ‘No entraré a considerar ni a debatre amb vostè perquè em sembla absolutament irrespectuós el que acaba de fer, i de falta d’educació’, ha etzibat el president del Parlament.
El diputat de Cs ha intentat embolicar-hi el conseller d’Exteriors, Ernest Maragall: ‘Digui-li al conseller, que m’estava cridant’. ‘Li hauré de retirar la paraula o cridar-lo a l’ordre; no vull fer ni una cosa ni l’altra’, ha advertit Torrent.
Torrent ha tancat la polèmica en afirmar que la competència per convocar la Mesa recau en la presidència de la cambra, i que ja ha declinat la petició per escrit dels grups parlamentaris.
https://www.vilaweb.cat/noticies/video-ciutadans-falta-al-respecte-de-roger-torrent-i-intenta-encendre-el-ple-del-parlament/