Jordi Borràs, després de ser agredit Autor: El Món
El fotoperiodista Jordi Borràs, especialitzat en documentar moviments d’extrema dreta, ha estat agredit al carrer Capellans de Barcelona cap a les vuit del vespre, quan sortia de l’acte de presentació del moviment Crida Nacional per la República. Així ho ha explicat El Món, diari pel qual treballa Borràs. Segons el mitjà, un home que posteriorment s’ha identificat com a policia espanyol –està per confirmar–, s’ha abraonat sobre Borràs i l’ha colpejat, provocant-li alguna ferida, tal com mostra la fotografia de la capçalera.
A continuació un home ha intentat d’immobilitzar l’agressor i aquest s’ha identificat com a policia, tot ensenyant una placa. Segons El Món, Borràs es troba bé i els Mossos intenten trobar l’agressor amb les fotografies i vídeos dels testimonis.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
Jordi Borràs ha estat amenaçat nombroses vegades per individus i organitzacions de l’extrema dreta, les mateixes que s’ha encarregat de denunciar durant anys. Arran del referèndum de l’1-O i de la posterior proclamació de la República, va recollir desenes i desenes de casos d’agressions i d’amenaces per part d’espanyolistes i grups ultres a l’informe ‘En nom d’Espanya‘, publicat a l’anuari Mèdia.cat. De fet, un membre del grup d’extrema dreta Democracia Nacional, Pedro Chaparro, fou condemnat a un any de presó per haver amenaçat de mort Jordi Borràs.
En una entrevista quan va començar el judici contra Chaparro, Borràs explicava a VilaWeb:
‘Continuo rebent amenaces periòdicament. Amenaces, coaccions i assetjament per diferents canals. Des de fa quatre anys, això forma part de l’ordre del dia. I és cert que aquesta tasca informativa sobre els grups de l’extrema dreta he hagut de fer-la a l’estranger. He fet diversos viatges. He anat a cobrir actes de l’extrema dreta a Alemanya, a Suècia, a Letònia, a Occitània… Més que res perquè ha arribat un moment en què em sento més segur cobrint un acte de neonazis a Alemanya que un de suposats constitucionalistes a Barcelona. Entre més, perquè la cosa ja ha superat l’espai dels neonazis i a una concentració de Societat Civil Catalana no hi puc anar. Perquè també hi van elements de l’extrema dreta o de l’espanyolisme més intransigent. I m’amenacen i m’insulten igualment.’
https://www.vilaweb.cat/noticies/el-fotoperiodista-jordi-borras-agredit-per-una-persona-que-sha-identificat-com-a-policia/