dijous, 2 d’agost de 2018

El extracto de azafran y de Rhodiola Rosae mejoran la depresión

El extracto de azafran y de Rhodiola Rosae mejoran la depresión

Valora este artículo
(0 votos)
El extracto de azafran y de Rhodiola Rosae mejoran la depresión
Una suplementación a base de extracto de azafrán o Rhodiola Rosae puede mejorar el estado de ánimo de las personas diagnosticadas con depresión. Varios estudios clínicos han demostrado que su consumo disminuye los síntomas asociados a este tipo de trastorno.


La utilización del azafrán como antidepresivo no es nueva. La medicina persa ya lo prescribía a las personas con un estado anímico deprimido y ahora, este uso, se ha confirmado a la luz de los resultados obtenidos en los últimos estudios clínicos. La principal conclusión es que el azafrán ayuda a mejorar los síntomas asociados con la depresión de suave a moderada con efectos muy similares a determinados antidepresivos.
Uno de los estudios clínicos realizados por la Universidad de Teherán contó con la participación de 40 pacientes diagnosticados de depresión con edades entre los 18 y los 55 años. Durante las ocho semanas que duró la investigación se comparó la eficacia de 20 mg./día de antidepresivo fluoxetina frente a 30mg. de extracto de azafrán. Se demostró que eran igual de efectivos y que el porcentaje de remisión de la depresión fue del 25% en ambos casos.
Otra investigación realizada en Irán, en este caso con 30 personas entre 18 y 55 años también diagnosticadas de depresión, quiso demostrar la efectividad del azafrán frente a otro fármaco antidepresivo, en este caso la imiprapina. Se pudo comprobar que tanto uno como el otro lograban mejorar los síntomas en el mismo porcentaje.
Por último, otro estudio de seis semanas de duración con 40 pacientes demostró nuevamente que las personas que habían tomado 30 mg./día de extracto de azafrán frente al grupo placebo habían notado una remisión importante de los síntomas.  Aunque no está del todo claro, parece ser que el safranal y la crocina, dos sustancias que contiene el azafrán, podrían ser los mecanismos de acción que provocan que el extracto tenga efectos positivos en personas con depresión.
La Rhodiola Rosae y la salud mental
En extracto o en comprimidos, la Rhodiola Rosae es una planta que también ha demostrado ser beneficiosa en casos de depresión. Un ensayo clínico publicado en The Journal of the American Botanical Council con 150 personas con depresión logró demostrar su efectividad. Tras un consumo de Rhodiola Rosae durante un mes a dosis concretas, dos tercios experimentó un remisión completa de los síntomas.
Otro estudio, realizado por el Departamento de Neurología de la Universidad de Armenia, concluyó que efectivamente el extracto de esta planta tiene una función antidepresiva en personas diagnosticadas de depresión leve a moderada. Se pudo confirmar que tras un consumo controlado y en cantidades pautadas, las puntuaciones en la Escala de Hamilton para la Depresión habían bajado considerablemente. Al parecer, los efectos positivos de Rhodiola Rosae se deben a su capacidad para estimular hormonas que favorecen emociones de felicidad y bienestar en general, tal y como se despreden de un estudio realizado en Bulgaria.
La incidencia de la depresión
Según los últimos datos ofrecidos por la Organización Mundial de la Salud (OMS), en 2015, unos 322 millones de personas, el 4,3% de la poblacion mundial sufrió depresion lo que implica un aumento del 18,4% con respecto a 2005. España ocupa el cuarto lugar de la lista con 2,4 millones de casos en 2015. La incidencia de esta enfermedad sigue siendo más alta entre mujeres que en hombres. Incorporar complementos alimenticios seguros, eficaces y de calidad como el extracto de azafrán o Rhodiola Rosae pueden ayudar a frenar el avance de esta enfermedad e incluso a prevenir su aparición.

http://complementosalimenticios.info/index.php/component/k2/item/259-el-extracto-de-azafran-y-de-rhodiola-rosae-mejoran-la-depresion

La denúncia dels presos polítics contra Espanya a l’ONU pot tenir una resolució imminent


El front de defensa dels represaliats a les Nacions Unides arriba al moment decisiu. El Grup de Treball sobre les Detencions Arbitràries, amb seu a Ginebra, es reunirà aquest agost i previsiblement es pronunciarà sobre els recursos presentats per Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa contra el seu empresonament preventiu. Fa mesos que tots ells són en presó incondicional, acusats d’uns delictes que la justícia alemanya i la belga han dit que no existien en els casos del president i els consellers exiliats. Perquè no hi han vist ni rebel·lió ni sedició, perquè no hi havia violència. Aquest és un dels principals arguments que el grup de treball de l’ONU tindrà damunt la taula aquest mes.
El prestigiós advocat anglès Ben Emmerson, especialitzat en drets humans, és el representant legal dels presos polítics i dels exiliats davant les Nacions Unides. És qui ha activat la via de defensa dels represaliats i de denúncia de la maquinària judicial repressiva espanyola a les Nacions Unides; una via que avança en paral·lel a la defensa jurídica que és previst que acabi en última instància al Tribunal de Drets Humans de la Unió Europea, amb seu a Estrasburg.
La resolució del Tribunal Superior de Slesvig-Holstein denegant l’extradició del president Carles Puigdemont per rebel·lió i sedició, i desmuntant el relat sobre la violència dels acusats que va construir la fiscalia espanyola, primer, i el Tribunal Suprem amb Pablo Llarena com a jutge instructor, després, ha donat més força a la causa presentada per Emmerson. ‘Després de la decisió de la justícia alemanya és impossible, francament, esperar res que no digui que l’empresonament preventiu de tots els presos polítics és arbitrari i il·legal’, va dir l’advocat en una entrevista recent a Catalunya Ràdio.
Fonts de l’entorn dels presos polítics expressen la confiança que hi hagi un pronunciament ben aviat, que podria ser aquest mateix estiu i, per tant, abans no comenci el judici al Tribunal Suprem contra els presos polítics, previsiblement a final d’any. Aquest grup de treball acabarà fent públic un dictamen, que d’entrada no serà vinculant per a l’estat, però que té molta autoritat i una legitimitat molt gran, perquè és un organisme d’experts independents de l’ONU. L’impacte polític que pot tenir, i més encara amb el començament del judici a tocar i la resolució recent de Slesvig-Holstein, pot ser molt gran. I pot posar molta més pressió a la fiscalia espanyola a l’hora de fer el seu informe per al judici, en què haurà de qualificar els fets (si els considera constitutius de rebel·lió i sedició) i formular la petició de penes.
I un dictamen com aquest no és vinculant d’acord amb la pràctica jurídica fins ara. Però fa només una setmana hi va haver una novetat que pot fer-ho canviar: una sentència del Tribunal Suprem va dictaminar que l’estat espanyol tenia l’obligació de complir les recomanacions de les Nacions Unides, i va fer indemnitzar amb sis-cents mil euros la mare d’una nena de set anys assassinada pel pare aprofitant una visita no vigilada. El pare havia estat condemnat per maltractament, però continuava fent aquestes visites a la filla malgrat les desenes de demandes i recursos no atesos de la mare per a impedir-ho. El Comitè de les Nacions Unides per a l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona va dictaminar que Espanya havia violat drets fonamentals d’aquesta mare i de la seva filla, però l’estat espanyol no en va fer cas. I ara el Suprem ha condemnat l’estat a pagar la indemnització.
Aquest cas crea jurisprudència i esdevé un precedent important a tenir en compte en cas que Espanya es negui a acceptar recomanacions de l’ONU. Un dels últims casos en què va passar això va ser quan el jutge Pablo Llarena es va negar a fer cas del dictamen del Comitè de Drets Humans de l’ONU, que demanava que es garantissin els drets polítics de Jordi Sànchez i es pogués sotmetre a la sessió d’investidura com a candidat a la presidència de la Generalitat. Llarena ho va menystenir.
El cas Sànchez i PuigdemontEl cas de Jordi Sànchez i el de Carles Puigdemont al Comitè de Drets Humans de l’ONU formen part d’una altra via, diferenciada de la via de denúncia dels presos polítics per la situació de presó preventiva i sobre la qual hi haurà un posicionament aviat. Tant Sànchez com Puigdemont van presentar sengles denúncies contra l’estat espanyol per haver vulnerat els seus drets polítics per a sotmetre’s, com a diputats electes, a la investidura al Parlament de Catalunya. Totes dues denúncies van ser admeses a tràmit, i en el cas de Sànchez amb la petició afegida de mesures cautelars perquè pogués ser investit. La resolució sobre el fons de la qüestió encara pot trigar força mesos a arribar.
Aquestes denúncies a l’ONU, tant les de Puigdemont i Sànchez per vulneració de drets com la dels presos per detenció arbitrària, són per uns casos específics sobre els quals no podran presentar després cap recurs al Tribunal d’Estrasburg. No ho podran fer sobre la mateixa demanda específica, però sí que podran recórrer-hi en contra un cop hi hagi, eventualment, una sentència condemnatòria. Aleshores, un cop exhaurida la via interna a l’estat espanyol, sí que podran recórrer contra la sentència a Estrasburg, i el fet de disposar de dictàmens de l’ONU condemnant l’estat per vulneracions de drets donarà encara més força al recurs.
El Grup de Treball sobre les Detencions Arbitràries és integrat actualment pel coreà Seong-Phil Hong com a president-relator; l’australiana Leigh Toomey com a vice-presidenta relatora; la letona Elina Steinerte; el mexicà José Guevara i el beninès Sètondji Adjovi.
https://www.vilaweb.cat/noticies/la-via-de-defensa-dels-presos-politics-a-lonu-pot-tenir-una-resolucio-imminent/

Los taxistas se preguntan dónde está Inés Arrimadas en plena guerra con Uber,Su marido Javier Cima Ruiz tiene como cliente a la compañía de VTC

Los taxistas se preguntan dónde está Inés Arrimadas en plena guerra con Uber

Su marido tiene como cliente a la compañía de VTC y reprochan a la líder de C’s en Cataluña su silencio, cuando el conflicto ha sido especialmente virulento en Barcelona

El colectivo de taxistas, a través de la organización Élite Taxi, expresó hace unos días su rechazo hacia Ciudadanos por considerarlo un partido vinculado con las aplicaciones móviles enemigas del taxi barcelonés -Uber y Cabify-. Inés Arrimadas se convirtió en el centro de las críticas y ahora en el sector se preguntan por su silencio sobre el conflicto.
Los profesionales del taxi en Barcelona llegaron a difundir un mensaje por las redes sociales, en el que criticaban que la consultora del marido de Arrimadas, Xavier Cima, trabaje con Uber.
La consultora, Observatori 2050, con sede en la rambla de Catalunya de Barcelona, pertenece al marido de la líder de Ciudadanos en Cataluña y al ex de Unió, Roger Montañola.
La empresa, según figura en el Registro Mercantil, ofrece “toda clase de servicios de asesoramiento en los ámbitos político, económico, legal, de organización empresarial, tecnológico e industrial, organización de cursos y conferencias, másters y cursos de postgrado”. Dentro de esta actividad se incorpora el trabajo para Uber.
“¿Eres taxista y el 21-D votaste a Ciudadanos? Uber ha contratado a la consultora de Montañola y Cima (el marido de Inés Arrimadas)”, reza el cartel que han difundido desde la organización a los taxistas, que intenta poner en evidencia a la líder de la formación naranja en Cataluña.

Han echado de menos el apoyo de Arrimadas

Después de casi cinco días de huelga, los taxistas de Barcelona y de otras grandes ciudades españolas han decidido dar una tregua al Gobierno de Pedro Sánchez y poner fin a la huelga en las calles.
Lo han calificado como una “tregua” en los paros, pero se comprometen a seguir presionando al Ejecutivo en septiembre, cuando Fomento se volverá a reunir con las comunidades autónomas para tratar un posible traspaso de competencias sobre las VTC.
En medio de este conflicto, según ha podido constatar Confidencial Digital, los taxistas de Barcelona lamentan, en tono irónico, que “han echado de menos el apoyo de la líder de la fuerza más votada en las últimas elecciones en Cataluña”.
“¿Dónde está Arrimadas?”, se preguntaban muchos de ellos este miércoles en la Gran Vía de la capital Condal. Atribuyen su silencio estos días, a pesar de que el conflicto en Barcelona ha sido especialmente virulento, a la vinculación de su marido con la empresa Uber.
“No creemos que no nos apoye porque nuestros coches lucen el color amarillo. Tendremos que pintarles unas franjas rojas para que nos haga caso”, bromeaba otro grupo de taxistas. También se reprocha a Inés Arrimadas que “los taxistas también somos parte de Cataluña y ella no se ha preocupado lo más mínimo por nuestra situación”.
https://www.elconfidencialdigital.com/articulo/politica/taxistas-preguntan-donde-ines-arrimadas-plena-guerra-uber/20180801190449114528.html

Interior comptabilitza 178 atacs d'arrel feixista en els últims tres mesos

Interior comptabilitza 178 atacs d'arrel feixista en els últims tres mesos

El conseller Miquel Buch demana al govern espanyol que implanti a Catalunya jutjats especialitzats en odi i discriminació

 per Aida Morales2 d'agost de 2018 a les 11:05 | 
Compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre els incidents per ideologia política. | Aida Morales
Catalunya ha viscut, durant el darrer trimestre, 178 atacs d'arrel feixista i contra la ideologia política. Així ho ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa específica per parlar dels incidents que s'han produït en els últims mesos sobre vulneracions de drets vinculats al procés sobiranista. Després de les situacions detectades a Verges o Berga, per exemple, Buch s'ha mostrat contundent a l'hora d'assegurar que s'està aplicant un pla de xoc específic per acabar amb aquests incidents. També ha assegurat que s'acabarà amb qualsevol sensació "d'impunitat" perquè és, ha dit, una "línia vermella". 

https://www.naciodigital.cat/noticia/160473/interior/comptabilitza/178/atacs/arrel/feixista/ultims/tres/mesos/&pushweb=1533201525

Destituït Sánchez Corbí, el guàrdia civil torturador que amenaçava els votants de l’1-O


El ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha destituït el coronel de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Manuel Sánchez Corbí, adduint pèrdua de confiança. La decisió, l’ha pres pocs dies després d’haver-se sabut que la UCO havia quedat sense diners de la caixa de fons reservats de què disposa.
Finalment, el motiu per a la seva destitució ha estat aquesta ‘pèrdua de confiança’, però els motius per a fer-ho s’havien anat acumulant. Amb gust pels focus mediàtics, Sánchez Corbí va dir en una entrevista a La Vanguardia que els ‘dolents’ a la lluita contra ETA eren ‘etarres, batasunes, penabistes i l’Església basca’. En una altra entrevista, a la revista Interviú, va amenaçar els ciutadans que van defensar els col·legis durant el referèndum de l’1-O: ‘Ara a Catalunya, tothom qui ha comès il·legalitats, que l’1 d’octubre semblava que s’hi valia tot, no val tot, eh? Amb tots aquests vídeos que aquesta gent van penjar molt ufanosos, ara anem porta a porta: “Bon dia, vostè és el del vídeo en què tira pedres al guàrdia civil?”. “Home, és que jo…” “No, no, vostè és el del vídeo que tira pedres al guàrdia ‒fa un cop a la taula‒, vingui cap aquí”. La gent s’ho pensarà’. Corbí, al capdavant de l’UCO, òrgan que pertany a la Guàrdia Civil, va participar activament en els intents de l’estat espanyol de desarticular el referèndum. En més d’una entrevista es vantava d’haver fet caure el sistema informàtic del cens universal.
Té un llarg historial, durant el qual fou un dels caps policíacs que dirigia les operacions contra ETA. El 1997 fou condemnat per tortures a un detingut a Basauri (Biscaia) el 1992, però José María Aznar el va acabar indultant i tant els governs del PP com els del PSOE van continuar confiant en ell.
Un personatge amb un passat fosc inqüestionable que ha aconseguit reciclar-se gràcies a favors polítics. Amb la caiguda de Rajoy, ha acabat caient ell també.
https://www.vilaweb.cat/noticies/destituit-sanchez-corbi-el-guardia-civil-torturador-que-amenacava-els-votants-de-l1-o/

Vox es líder entre los militares y adelanta al PP en los cuarteles de la Guardia Civil Si las elecciones se celebrasen solo en los cua...