1427Shares
L’Associació Europea de Ciutadans Contra la Corrupció (AECC) ha denunciat aquest dimecres davant el Consell d’Europa al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol per “corrupció sistemàtica i prevaricació permanent”.
La denúncia inclou, a més, al president del Tribunal Suprem i del mateix òrgan, Carlos Lesmes, als vocals, al Ministeri Fiscal i a tots els diputats i senadors des de juliol de 1985.
En el document, l’AECC acusa el CGPJ de “protegir” els jutges i magistrats denunciats per ciutadans, lletrats i associacions. En concret, assenyalen al jutge instructor del procés sobiranista, Pablo Llarena, “denunciat de manera sistemàtica”.
L’associació, que es refereix a Llarena com el “jutge denunciat que demana empara”, censura que el CGPJ concedeixi l’empara “basant-se en les al·legacions del jutge i no tenint en compte les proves aportades pels denunciants”.
Contra el ministeri fiscal, els diputats i els senadors
A més, consideren que l’òrgan arriba a “coartar la llibertat d’informació i premsa als mitjans de comunicació i a les persones o entitats que estan denunciant” l’actuació de l’encarregat de la peça referida al procés.
En la mateixa denúncia, l’AECC assenyala el ministeri fiscal per “abandonar als ciutadans i no perseguir els delictes quan aquests són comesos per membres de l’Administració de Justícia”. “La Fiscalia es limita com a molt a obrir diligències, però després es limita a arxivar sense més”, han assegurat.
En aquesta suposada “corrupció sistemàtica”, l’AECC també acusa els parlamentaris i senadors per considerar-los còmplices i cooperants en el sistema d’elecció de membres del CGPJ”.

http://cataladigital.cat/2018/08/23/fort-reves-internacional-a-llarena-lassociacio-europea-contra-la-corrupcio-denuncia-al-cgpj-per-protegir-al-jutge/