Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’abril 4, 2019

Fideuers-Fideueria

Imatge
Fideuer-Fabricant i venedor de fideus i pasta per a sopa.. Anomenats també  semolers , molts fideuers eren, a la Barcelona del segle XVIII, d’origen italià. S'organitzaren en gremi sota la pressió fiscal del cadastre (1722), i continuaren llur existència corporativa fins ben entrat el segle XIX. El 1916 formaren una unió de fabricants de pasta per a sopa. https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0230070.xml Semolers i fideuers Un relat de:  Maria Pilar Palau Bertran 15-04-2006  - Compartir:      Els dinars o àpats de migdia de les cases Barcelonines començaven amb l' escudella de sémola, arròs i fideus sols, macarrons o una altra clase de pasta, i a l' estiu es menjava especialment en dies determinats, l'escudella barrejada, afegint-hi alguns llegums o verdura fresca. La sopa de pa es reservava per el sopar, i encara n' hi havia alguns que preferien l' escudella rescalfada que havia sobrat al migdia... creien qu