E​l exfiscal Mena niega violencia en Catalunya y cree que los encarcelados "son presos políticos"

El ex fiscal José María Mena afirma que Pujol vació la caja de Banca Catalana acelerando su quiebra
José Maria Mena ve "presos políticos"

El exfiscal jefe de Catalunya José María Mena ha valorado este lunes el argumento del juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena para mantener en prisión a los líderes independentistas que se encuentran encarcelados y ha negado que se produjera la violencia que se les atribuye: "Lo leí muchas veces, con mucho cuidado, y he de decir que no veo en absoluto violencia en lo que describen como violencia".

"En vista de lo que dice la Guardia Civil, yo no veo que exista el concepto de violencia determinante de un delito de rebelión", ya que la rotura de cristales o el destrozo de coches de la Benemérita no puede considerarse como tal.

Así, ha explicado que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez y Jordi Cuixart, en prisión preventiva mientras se instruye la causa contra el proceso soberanista, "son presos políticos" porque su acción ha sido política, algo que no debe considerarse peyorativo ni un desdoro para el sistema español, ha dicho.

"Si, además de tener un objetivo político, rompen cosas o hieren a personas, entonces el comportamiento no es político, pero ¿qué han hecho esas personas aparte de un comportamiento puramente político?", ha planteado.


Ha puesto como ejemplo que "históricamente en la cola de las manifestaciones había unos salvajes que rompían cristales", pero que no por ello se señalaba a los promotores de las marchas como responsables, y ha expuesto, en una entrevista a TV3, que para considerar el delito de rebelión es necesario que los organizadores hayan previsto y calculado voluntariamente que se genere violencia.
http://www.catalunyapress.es/texto-diario/mostrar/1011207/exfiscal-mena-niega-violencia-catalunya-cree-encarcelados-presos-politicos

RESOS POLÍTICS

Exfiscal Mena: "Per mi són presos polítics"

Alba Solé
Foto: Twitter / @elsmatins
Barcelona. Dilluns, 19 de febrer de 2018
1 minut
Per mi Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart són presos polítics". Això és el que considera l'exfiscal en cap de Catalunya José María Mena, que a més a més assegura que ell no veu violència en allò que alguns descriuen com violència: "Això em deixa perplex, mira que m'he llegit vegades les interlocutòries i segueixo sense trobar la violència", ha dit en una entrevista a Els matins de TV3.
En la mateixa línia, Mena no entén per què la Guàrdia Civil va dir que hi va haver actes violents davant la conselleria d'Economia el 20 de setembre, "allà només es podien trobar ciutadans pacífics", ha subratllat el fiscal, que ha matisat que perquè es pugui imputar delicte de violència aquest algú l'ha d'haver planificat.
És a dir: el delicte de violència s'imputa en el cas que l'organitzador d'una mobilització hagi planejat aldarulls deliberadament, si la persona planeja un acte i un tercer actua de manera violenta no és culpa de l'organització. José María Mena, que no és independentista, ha exposat: "En l'ADN democràtic dels independentistes només hi ha pacifisme".
Segons Mena no ha existit el delicte de rebel·lió: "Si s'han fet servir recursos públics, hi pot haver malversació o desobediència o prevaricació, però això no és rebel·lió". L'exfiscal de Catalunya atribueix a "un artifici molt imaginatiu i barroc" el delicte de rebel·lió, i això sí que ho considera fora de la legalitat vigent.
Finalment ha sentenciat que "estem en un moment de manca preocupant de tolerància amb els dissidents de l'independentisme. L'independentisme és perfectament legal i no perseguible".
https://www.elnacional.cat/ca/politica/exfiscal-mena-son-presos-politics_240492_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico