Passa al contingut principal

La xifra de suïcidis dins de la Guàrdia Civil no deixa de créixer.

La xifra de suïcidis dins de la Guàrdia Civil no deixa de créixer.

Dos guàrdies civils s’han tret la vida aquesta setmana i un altre integrant d’aquest cos de seguretat de l’Estat ha intentat fer-ho. El problema no és nou, però sí molt preocupant, ja que la xifra de suïcidis dins d’aquest col·lectiu no deixa de créixer.
El 2017 va ser un període especialment tràgic en aquest sentit. Es va registrar llavors el nombre de casos més alt dels últims sis anys (quinze entre gener i setembre, gairebé un per quinzena).
L’Associació Unificada de Guàrdies Civils ha denunciat en diverses ocasions el problema. No obstant això, asseguren no haver rebut cap resposta per part de l’administració. “Com un organisme que hagués assimilat una substància nociva, els successius governs es creuen de braços davant d’aquesta situació, la ignoren o simplement l’atribueixen a qüestions com la possessió d’armes, que, com ha quedat sobradament demostrat per estudis independents, no influeix en la taxa de suïcidis entre altres col·lectius que també compten amb elles, com els caçadors “, apunten des de l’AUGC.
Segons informa ElPlural.com, Algunes de les raons que expliquen aquest drama apareixen recollides en l’assaig ‘¿Tot per la pàtria?’, Coeditat el 2015 per aquesta agrupació. En ell, el psicòleg Daniel J. López Vega, apunta que “el clima laboral i la utilització inadequada de l’escala de comandament davant de la manca d’instruments per defensar els seus drets produeixen en els guàrdies civils un greu estrès afegit”.
Els responsables del cos, insisteixen des d’aquesta organització, “segueixen sense avaluar els riscos psicosocials a què estan exposats els treballadors, incomplint amb això la seva responsabilitat en matèria de riscos laborals, cosa que no sembla preocupar de cap manera als que ens governen, que només recorden l’obligació de complir les lleis quan a ells els interessa “.
AUGC porta mesos mantenint reunions amb els diferents grups parlamentaris per transmetre’ls la necessitat d’abordar aquest problema a través d’una comissió d’estudi multidisciplinari i no només per mitjà dels mecanismes interns de la Guàrdia Civil. L’objectiu és que amb la participació dels representants parlamentaris, de la mateixa Direcció General, tècnics especialitzats i associacions professionals s’aconsegueixi establir un mètode de treball que serveixi per “pal·liar aquest autèntic problema de salut pública que tant dolor està causant en famílies de guàrdies civils “.
L’associació sol·licita, a més, l’externalització del servei psicològic, de manera que siguin professionals independents els que atenguin els Guardis civils. A dia d’avui el servei el presten professionals que formen part del cos, de manera que “l’estrès laboral està present en les consultes”.
http://www.cataladigital.cat/2018/02/11/la-xifra-de-suicidis-dins-de-la-guardia-civil-no-deixa-de-creixer/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico