Podeu protestar al Parlament Europeu-Milers de jubilats de tot Espanya es manifesten per reclamar “pensions dignes”

Benvinguda del Parlament Europeu-Milers de jubilats de tot Espanya es manifesten per reclamar “pensions dignes”


Resultado de imagen de avinguda del Parlament Europeu-Gràcies per visitar el lloc web del Parlament Europeu.
Gràcies per visitar el lloc web del Parlament Europeu.
El Parlament Europeu és l’únic òrgan de la Unió Europea triat per sufragi directe. Els 736 diputats del Parlament Europeu et representen a tu, el ciutadà. Els elegeixen cada cinc anys els votants dels 27 Estats membres de la Unió Europea, en nom dels seus 500 milions de ciutadans.
En aquesta part del nostre lloc web podràs trobar informació sobre com s'organitza el treball al Parlament, a través d'un sistema de comissions especialitzades. L’activitat del Parlament Europeu és important perquè en molts àmbits polítics les decisions sobre noves lleis europees les adopten conjuntament el Parlament i el Consell de Ministres, que representa els Estats membres.

Resultado de imagen de parlament europeu brussel·les
El Parlament exerceix un paper actiu en la preparació d’una legislació que afecta la vida diària dels ciutadans: per exemple, en matèria de protecció del medi ambient, de drets dels consumidors, d’igualtat d’oportunitats, de transports i de lliure circulació de treballadors, capitals, béns i serveis. L’Eurocambra també té competències, compartides amb el Consell, en matèria del pressupost anual de la Unió Europea.
Si desitges conèixer més bé l’organització i l’activitat del Parlament Europeu, fes clic a la llegenda «En detall». Hi trobaràs informació sobre els òrgans interns de la institució, el seu reglament i els procediments de treball.
En la secció «El Parlament i tu» trobaràs un conjunt d’enllaços que permeten interactuar com a ciutadà amb el Parlament. Això inclou plantejar preguntes per escrit, expressar opinions o rebre tots els documents públics. Si desitges presentar una petició formal al Parlament, també hi trobaràs la informació que necessites.
Potser vols visitar el Parlament a Brussel·les o Estrasburg i veure’l personalment en funcionament. Si és així, en aquesta secció trobaràs informació detallada sobre com organitzar-hi una visita, i també sobre els sistemes de contractació de personal i dels períodes de pràctiques.
Resultado de imagen de parlament europeu brussel·les
Si entres a «En detall» trobaràs una guia sobre contractes públics, subvencions concedides i licitacions, a més d’una llista de grups d’interès acreditats. Finalment, l’apartat «Arxius» dóna accés a dades sobre les anteriors eleccions al Parlament i sobre les nostres activitats dels darrers anys.


Web del Parlament Europeu: http://www.europarl.cat/

Milers de jubilats de tot Espanya es manifesten per reclamar “pensions dignes”

A Barcelona unes 400 persones han protestat al centre de la ciutat

VÍDEO: ATLAS
Milers de pensionistes de tot Espanya es manifesten avui dijous a més de 40 localitats per defensar el sistema públic de pensions i per protestar davant de la "insuficient" pujada del 0,25% aquest any. La campanya de mobilitzacions, convocades per la Marea Pensionista amb el suport de CCOO i UGT, va començar el 15 de febrer, i aquest dijous hi havia prevista una "gran manifestació" a Madrid. A la capital milers de persones s'han manifestat i centenars de jubilats han superat les barreres de seguretat del Congrés dels Diputats i s'han concentrat davant de la Cambra. 
Els jubilats també han tallat el trànsit d'un dels carrers per reclamar "pensions dignes" amb pujades al ritme de la inflació i derogant l'actual índex de revaloració. Concentrats des de minuts abans de les 11.00 per fer visible el seu malestar per la pujada d'aquesta prestació al 0,25%, els manifestants han aconseguit trencar el cordó policial a diversos punts per arribar fins a les portes de la Cambra baixa. A Barcelona unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat pel centre de la ciutat per reclamar la revaloració de les pensions i rebutjar la gestió del Govern espanyol en aquesta matèria. La pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes o els canvis anunciats per l'Executiu central respecte als plans de pensions privats han estat alguns dels motius de la mobilització.
Una delegació de les entitats organitzadores de la concentració, entre les quals hi ha els sindicats CCOO i UGT, ha registrat al Congrés un escrit en el qual demanen "trencar el bloqueig polític del PP i Ciutadans" per canviar l'actual legislació de pensions. Reclamen que els increments de les pensions cobreixin l'augment dels preus i que els Pressupostos Generals de l'Estat incloguin partides per assegurar el finançament de la Seguretat Social. A crits de "Lladres, lladres!" i amb les mans amunt, a Madrid els manifestants han baixat pel carrer fins a arribar a les portes del Congrés. Els jubilats han respost als intents de la Policia per contenir el seu avanç amb crits de "Som pensionistes, no terroristes".
https://cat.elpais.com/cat/2018/02/22/espana/1519298657_525780.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico