El líder francès Benoit Hamon acusa Espanya de tenir «presoners polítics i exiliats»

El líder francès Benoit Hamon acusa Espanya de tenir «presoners polítics i exiliats»

 El partit Génération ha emès un comunicat en què acusa Rajoy de "no respectar els fonaments de la democràcia"

 | 31/03/2018 a les 12:53h
Arxivat a: Políticaprocés català
Benoit Hamon, en una imatge d'arxiu | Flickr PSF
Génération-s, el nou partit de l'excandidat a les primàries del Partit Socialista francès Benoit Hamon, ha emès un comunicat en què qualifica la situació a Catalunya com a "preocupant per Europa". El partit creu que el procés hauria de comportar "profundes reformes tant de les institucions europees com de les nostres institucions nacionals".

El comunicat del líder francès també assenyala, amb preocupació, "la negativa del govern conservador de Rajoy a dialogar amb els organismes representatius de Catalunya", i afirma que cal afrontar les condicions de convivència entre Espanya Catalunya a través d'"un diàleg obert".


Rajoy i l'absència de democràcia

En aquest sentit, Hamon té la "impressió" que el govern de Rajoy "no vol respectar els fonaments de la democràcia" i afegeix que "l'única resposta del govern central ha consistit a treure a la policia armada i iniciar un judici per rebel·lar-se davant tretze polítics de Catalunya", mentre constata que "Espanya és l'únic país d'Europa occidental en tenir presoners polítics i exiliats".

El comunicat conclou amb el desig d'actuació d'Europa: "cal una acció decisiva per part de les institucions europees, i en particular del Parlament Europeu. La passivitat dels líders continentals mostra els límits del sistema polític actual i la necessitat d'un debat sobre els seus fonaments, en la perspectiva d'una profunda transformació". "Necessitem a Europa, però una Europa diferent", rebla.

 https://www.naciodigital.cat/noticia/151719/lider/frances/benoit/hamon/acusa/espanya/tenir/presoners/politics/exiliats
https://www.naciodigital.cat/noticia/151719/lider/frances/benoit/hamon/acusa/espanya/tenir/presoners/politics/exiliats

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico