dimarts, 13 de març de 2018

La fiscalia no voldria deixar sortir Forn de la presó per un tractament contra la tuberculosi,Ho escriu el periodista Ernesto Ekaizer

La fiscalia no voldria deixar sortir Forn de la presó per un tractament contra la tuberculosi

Ho escriu el periodista Ernesto Ekaizer

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 2 vots )
M.B| El periodista Ernesto Ekaizer va escriure ahir un article al diari 'ARA' on assegurava que Joaquim Forn hauria "donat una reacció positiva al bacteri de la tuberculosi (tuberculina)" a la presó madrilenya d'Estremera, on fa cinc mesos que hi és tancat per la justícia espanyola. En explicar com la fiscalia va posicionar-se fa dos dies contra la sol·licitud de llibertat provisional del conseller d’Interior legítim, Ekaizer apunta que la seva defensa hauria demanat el passat 7 de març la seva llibertat "per motius de salut". 
Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu
Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu
© Rafa Garrido

COMPARTEIX
      
 


ETIQUETES
Segons explica Ekaizer, un informe mèdic hauria recomanat que Forn fos sotmès a un tractament preventiu anomenat quimioprofilaxi i la Fiscalia hauria "proposat" que ho fessin els serveis sanitaris de la presó o que, només "si cal,  es traslladi Forn a un centre hospitalari".

La tuberculosi és una malaltia infecciosa que sol atacar els pulmons i té una taxa alta de mortalitat. És molt contagiosa (s'encomana per via aèria) i el seu tractament és complicat i llarg. 

La postura del fiscal 

Segons escrivia Ekaizer, el fiscal hauria reaccionat a l'estat de salut de Forn amb les següents paraules: "Tot això sense perjudici que, en atenció al contingut dels informes mèdics que es vagin aportant, a la mateixa evolució de la malaltia detectada i a les necessitats assistencials que els facultatius determinin, la situació pugui aconsellar en el futur la modificació de les mesures cautelars actualment vigents".  

http://www.directe.cat/noticia/733906/la-fiscalia-no-voldria-deixar-sortir-forn-de-la-preso-per-un-tractament-contra-la-tubercul