Passa al contingut principal

Polítics i intel·lectuals de diferents àmbits signen un manifest per instar els partits a investir Puigdemont

Un centenar de polític i intel·lectuals de diferents àmbits han signat un manifest conjunt en el qual demanen als partits que investeixin Carles Puigdemont i continuï sent el president de la Generalitat. Diuen que el seu exili i el ‘paper simbòlic que els seus perseguidors li han atorgat’ han fet de Puigdemont una figura de referència internacional:
‘Ningú no pot dubtar que és un home de profundes conviccions republicanes que, durant el seu mandat, ha assumit amb coratge els valors i principis de democràcia i progrés. És l’únic polític en actiu que, fet i fet, ha declarat la República’, diu el text, que el signen polítics com Josep Lluís Carod Rovira, el vice-president de l’ANC, Pep Cruanyes, l’escriptor Jordi Coca, l’actor Joan-Lluís Lluís o l’historiador i sindicalista Xavier Díez.
En la introducció del text, el manifest diu que Catalunya viu un moment crític de la seva història, amb els ponts de diàleg tallats i vivint un context de plena repressió. Per això demanen de dignificar la democràcia i tornar a investir Puigdemont.
Llegiu ací el manifest:
«Som en un moment molt crític de la nostra història. La Transició s’ha despullat de la seva façana democràtica i el franquisme ha tornat a emergir amb la clara voluntat d’esborrar definitivament els avenços socials d’aquestes darreres dècades i acabar amb la dissidència catalana. En aquestes circumstàncies, i veient que els ponts de diàleg han quedat definitivament tallats per qui creu que pot imposar-se amb la raó de la força i la repressió, és arribada l’hora greu de la dignitat democràtica.
El Molt Honorable Carles Puigdemont és el president escollit pel Parlament de Catalunya el 2015 i destituït il·legalment amb matusseres maniobres polítiques i jurídiques. La suspensió de l’autogovern va abocar-nos a unes eleccions il·legítimes en què, malgrat les condicions adverses, el poble de Catalunya va apostar per tornar-lo a investir. De nou, maniobres polítiques i jurídiques esbiaixades, pròpies d’un estat sense separació de poders, de caràcter autoritari, van condicionar, amb l’amenaça i la coacció, els representants del Parlament elegit.
El seu exili, el paper simbòlic que els seus perseguidors li han atorgat, han fet del president Puigdemont una figura de referència internacional, que esdevé, de cara al món, un exemple de dignitat i coherència. Ningú no pot dubtar que és un home de profundes conviccions republicanes que, durant el seu mandat, ha assumit amb coratge els valors i principis de democràcia i progrés. És l’únic polític en actiu que, fet i fet, ha declarat la República. Personalment, ha expressat una gran sintonia amb formacions i personalitats de diversos espais de l’esquerra política i de la base cívica. La força dels fets el converteix avui en el gran actiu d’un republicanisme que va més enllà de la forma de govern i que s’avé amb la filosofia del país.
És per tot això que des del món republicà, d’esquerres, social i sindical, considerem que el Parlament de Catalunya ha de proposar la seva investidura, i convidem totes les formacions polítiques democràtiques i republicanes a fer possible la seva continuïtat en qualitat de president de la màxima institució política dels catalans.»

https://www.vilaweb.cat/noticies/politics-i-intellectuals-de-diferents-ambits-signen-un-manifest-per-instar-els-partits-a-investir-puigdemont/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico