Passa al contingut principal

Saviano, De Luca, Pennac i Laclavetine escriuen un manifest europeu per la llibertat dels presos polítics catalans

Els escriptors Roberto Saviano, Erri de Luca, Daniel Pennac i Jean-Marie Laclavetine han posat en marxa un manifest europeu per la llibertat dels presos polítics catalans, que ha estat publicat al diari francès Le Monde.
El manifest es titula ‘Nous, citoyens d’Europe, demandons la liberté immédiate des citoyens catalans incarcéres pour leurs convictions politiques’ i diu el següent:
‘Nosaltres, ciutadans d’Europa, demanen la llibertat immediata dels ciutadans catalans empresonats per les seves conviccions polítiques.
Ells són acusats de rebel·lió i subversió i corren el risc d’una condemna a trenta anys de reclusió, però mai han tingut cap pedra en les seves mans.

Per nosaltres no es tracta ara d’intervenir a favor o en contra de la independència de Catalunya.
Per nosaltres es tracta de defensar ciutadans europeus empresonats per ser fidels a les seves paraules.
Nosaltres demanem la seva llibertat i la retirada de les acusacions contra ells, greus i desmesurades.
En tant que ciutadans nosaltres ens sentim responsables del dret a la paraula lliure i a la llibertat d’expressió.
Per què ens ocupem ara de Catalunya i no de Turquia? Perquè Catalunya és una terra d’Europa que pensem que és un laboratori de democràcia. I és perquè l’experiència d’arrestar els representants elegits per la voluntat popular i amenaçar-los de penes exemplars per les seves idees polítiques que ha de ser rebutjada pel laboratori d’Europa.
La repressió de les minories no es pot permetre en els nostre espai comí.
Les opinions i les convicció les cal discutir, no es poden posar pas en presó.

https://www.vilaweb.cat/noticies/saviano-de-luca-pennac-i-laclavetine-encapcalen-un-manifest-europeu-per-la-llibertat-dels-presos-politics-catalans/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico