Suïssa autoritza a el President de la Generalitat CatalanaCarles Puigdemont a visitar el país i fer-hi discursos

COMUNICAT OFICIAL
Suïssa autoritza a el President de la Generalitat Carles Puigdemont a visitar el país i fer-hi discursos
Lluís Bou 

Resultado de imagen de Suïssa autoritza a el President de la Generalitat Carles Puigdemont a visitar el país i fer-hi discursos
Barcelona. Dimecres, 14 de març de 2018
El departament d'Exteriors de Suïssa ha fet públic un comunicat oficialacceptant la visita que hi realitzarà diumenge el president Carles Puigdemont i autoritzant-lo a pronunciar lliurement discursos polítics "tot respectant l'ordenament jurídic suís".
Suïssa ha indicat que Puigdemont "pot moure's lliurement per l'espai Schengen", i que la seva estada al país helvètic "es regeix per la legislació suïssa i per l'acord sobre la lliure circulació de persones". Del comunicat es desprèn en aquest sentit que Suïssa no contempla donar resposta a una ordre de detenció per part d'Espanya, en cas que es produís.
El país helvètic afegeix que la visita és de caràcter privat i respon a unainvitació del Festival de Cinema i Fòrum Internacional de Drets Humans (FIDH). "Puigdemont farà declaracions públiques en vàries ocasions durant la seva estada a Suïssa", precisa.

El ministeri d'Exteriors suís fa equilibris per no ferir les susceptibilitats del govern espanyol, i evita pronunciar-se sobre la situació política catalana. Diu que és una qüestió interna espanyola, que s'ha d'abordar en el marc de l'ordre constitucional espanyol, i que "les autoritats suïsses i espanyoles estan en contacte", sense més concrecions.
Suïssa només precisa que "en cas d'alteració de l'ordre públic", ara com ara hipotètic, sí que podria prendre mesures. 
https://www.elnacional.cat/ca/politica/suissa-autoritza-puigdemont-visita_248022_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico