El president Puigdemont no es doblega i fa una declaració institucional com a Govern de la República


Puigdemont no es doblega i fa una declaració institucional com a Govern de la República

El govern a l'exili crida a fer front als "dracs" de la "censura i l'exili"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 2 vots )
Redacció | La diada de Sant Jordi és aquest any excepcional. Marcada per l'existència de presos polítics, una part del govern a l'exili, sense la presència de Carles Puigdemont i cap acte institucional. Un Sant Jordi plagat de roses grogues i vermelles i llibres reivindicatius per combatre el 155, i que el govern a l'exili ha volgut recordar en una declaració institucional com a Govern de la República. 
Carles Puigdemont, Mertixell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí han felicitat la diada i han expressat un "pensament especial per aquells que es troben privats de llibertat". 
 
"La censura i l'exili dels que van ser víctimes són alguns dels dracs que sovint han provat de malmetre'ns com a poble", han reblat en un comunicat institucional. "Però l'esperit d'alegria i generositat que impregna el nostre país cada Diada Sant Jordi ens ha fet irreductibles", han sentenciat des de l'exili. 
 
En la declaració conjunta han commemorat Manuel de Perdolo, de qui destaquen haver llegat "més de 120 obres, de tots els gèneres i temàtiques, amarades d'un profund i insubornable compromís amb les persones i el país, que alhora el va convertir en l'autor més censurat de tot el període franquista".
Tanmateix, el govern a l'exili recorda Pompeu Fabra per la seva tasca per la promoció del català i la seva "vocació de servei sense reserves" que indica que el va convertir "en conseller de la Generalitat de Catalunya a l'exili". 
 
"Desitgem que, com cada any, la rosa sigui portadora dels nostres valors cívics i el llibre del nostre anhel de créixer plegats més poderosos i més lliures", han destacat en el comunicat.
 
Paral·lelament, el president legítim ha felicitat a través de Twitter la diada de Sant Jordi, de la que ha destacat la identitat com a poble, en una diada de cultura i de fraternitat.

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico