Passa al contingut principal

Europe, make a move!-Els familiars dels presos polítics fan una crida a omplir de cartes els dirigents europeus demanant-los auxili


L’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), que agrupa els familiars dels presos polítics independentistes o a l’exili, ha engegat avui la campanya ‘Europe, make a move’, amb la que espera omplir els despatxos dels caps de govern de cinc països europeus de cartes de catalans reclamant ‘auxili’ i ‘ajuda’ per la situació que viu el Principat i la ‘vulneració de drets’ que denuncien. L’entitat ha preparat una missiva en les cinc llengües oficials d’Alemanya, Finlàndia, França, Irlanda i Portugal perquè els ciutadans la signin i l’enviïn als seus primers ministres de manera ‘massiva’ i concentrada en el temps.
Segons els familiars, la idea és que rebin la mateixa carta tants cops en un període de temps molt concentrat i així aconseguir un ‘impacte per saturació’. L’ACDC compta amb la col·laboració de les entitats i partits independentistes per tal de fer una molt alta distribució de la carta durant el dia de Sant Jordi, provocant així que les cartes s’enviïn majoritàriament durant aquest mes.
A la carta presentada avui a Barcelona, es vol fer un ‘crit d’auxili’ de part de ‘tots aquells que estem compromesos amb els valors democràtics i de defensa dels drets humans’. ‘No podem obviar ni mirar cap a un altre costat amb el que està passant a Catalunya’, asseguren a la missiva, tot demanant ‘ajuda’ als dirigents i institucions europees. A més de fer un relat del que, sota el seu punt de vostè, ha vingut succeint a Catalunya des d’abans de l’1 d’octubre, el model de carta denuncia també ‘l’onada d’actruacions policials, judicials i governamentals greument vulneradores de drets fonamentals reconeguts a la Convenció europea dels drets humans, la Carta de drets fonamentals de la UE i la pròpia Constitució espanyola’. Igualment es recorda l’aplicació de l’article 155 ‘incomplint de manera flagrant’ les lleis constitucionals, i l’ús de la ‘violència física contra la ciutadania per participar en un referèndum’ i la persecució judicial contra alcaldes i polítics, amb les ‘desproporcionades presons preventives’ als diputats i membres del govern, així com l’atribució del delicte de rebel·lió ‘sense violència existent’. A més, es denuncia també que amb tot això es vulnera ‘la separació de poders’ i es posa ‘en risc l’estat de dret’.
Per últim, la carta recorda que la Comunitat Europea va néixer amb el noble objectiu que el verí de l’autoritarisme i el feixisme no tornés mai més a apoderar-se dels estats que la conformen’. ‘Avui la missió i l’ànima fundacionals de la UE estan en risc des del moment en que permet la deriva autoritària d’un dels seus estats membres, sense cap mena de reacció per impedir-ho’, afegeix la missiva.
https://www.vilaweb.cat/noticies/els-familiars-dels-presos-politics-criden-a-omplir-de-cartes-els-dirigents-europeus-demanant-los-auxili/

Campanya dels familiars dels presos per inundar de cartes mandataris com Merkel i Macron

Marta Lasalas
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimecres, 4 d'abril de 2018


Els familiars dels presos i exiliats polítics catalans, reunits en l'Associació Catalana pels Drets Civils, han posat en marxa una campanya per fer arribar cartes de denúncia a cinc cancelleries europees, les d'Alemanya, França, Finlàndia, Irlanda i Portugal. Sota el lema "Europe, make a move!", la iniciativa es proposa literalment inundar els mandataris d'aquests països amb les missives.
El text amb les corresponents adreces dels primers ministres o presidents està ja preparats en les respectives llengües. Les cartes es podran descarregar al web de l'associació o els de les entitats que hi col·laboren. Així mateix estarà present a les parades de l'ANC i Òmnium del dia de Sant Jordi.
"Us escric com a ciutadana de Catalunya per explicar-vos la situació que es viu al meu país i demanar-vos ajuda en qualitat d'actor internacional de primer ordre que sou", arrenca l'escrit on es descriu els fets que s'han succeït arran la celebració de l'1-O. En el text es denuncia la detenció de sis membres del Govern, de l'expresidenta del Parlament i els dos responsables de l'ANC i Òmnium, a més de subratllar la desproporció de les odres de detenció europees contra el president Carles Puigdemont, els consellers Ponsatí, Comín i Puig i la secretària general d'ERC, Marta Rovira.
Els membres de l'Associació que han presentat la iniciativa, entre les quals, les esposes de Joaquim Forn i Raül Romeva, la germana de Toni Comín i la filla de Lluís Puig, han explicat que l'objectiu és saturar de cartes aquestes cinc cancelleries, raó per la qual la iniciativa es concentrarà el mes d'abril, amb especial intensitat per Sant Jordi. Tampoc es descarta, però, fer altres onades. 

Crida de Mauri a la unitat d'acció

En nom d'Òmnium, Marcel Mauri ha advertit que ara és "més important que mai aquesta unitat d'acció", per al qual cosa ha volgut saludar la iniciativa. "Mentre ells siguin a la presó i a l'exili, voldrà dir que en aquest país no hi haurà llibertat", ha denunciat.
El responsable d'Òmnium ha destacat de manera particular l'impacte que la iniciativa pot aconseguir el dia de Sant Jordi. "Serà un Sant Jordi amb regust amarg però volem aprofitar la força d'una diada com aquesta perquè aquesta iniciativa estigui present a les 150 paradetes d'Òmnium", ha detallat.
Es presenta la campanya Europe, make a move!, impulsada per l'@ACDretsCivils i entitats, partits i mitjans de comunicació. La iniciativa consistirà en l'enviament de cartes a cinc mandataris europeus escollits per la seva influència o sensibilitat vers el dret d'autodeterminació. pic.twitter.com/h89wg7Ej1G
📝Les cartes tindran un text tancat i estaran penjades a les webs de les entitats, partits i mitjans adherits a la campanya. Els destinataris seran: Angela Merkel (Alemanya), Emmanuel Macron (França), Juha Sipila (Finlàndia), Lea Varadkar (Irlanda) i Antonio Costa (Portugal) pic.twitter.com/O7DmGaB7mA
Mostra la imatge al Twitter
També la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat que es tracta d'una iniciativa excel·lent, i ha destacat els països escollits, no només dues de les principals cancelleries europees, com són Alemanya i França sinó també països com Portugal que en la seva constitució reconeix el dret a l'autodeterminació o Irlanda i Finlàndia que han demostrat la seva sensibilitat en aquest tema. "Des de l'orgull pel que hem fet, cal explicar bé a l'opinió pública internacional que el que s'està produint aquí és una represió política, una deriva autoritària sense precedents que la UE no pot permetre sense vulnerar els prinicipis que la van fonamentar, que mai més a Europa es perseguís la dissidència política", ha denunciat.

També s'hi ha adherit a la campanya la Crida per la llibertat que ha cridat a la mobilització advertint que "potser demà serem cadascú de nosaltres una d'aquestes persones represaliades".
https://www.elnacional.cat/ca/politica/familiars-presos-exiliados-cartas-merkel-i-macron_254703_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico