Passa al contingut principal

L’ ex-consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí: ‘Catalunya és un país ocupat ara mateix’

L’ ex-consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí, s’ha mostrat molt contundent pel que fa a la capacitat de governar que tindrà el nou executiu de Quim Torra. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha lamentat que ‘Catalunya ara mateix és un país ocupat’ i que el govern de Torra ‘no podrà fer polítiques’. ‘És un govern provisional que estarà sota uns nivells de pressió descomunals. La situació política és de tanta pressió que la capacitat de prendre decisions sobre els recursos dels catalans serà nul·la. No generem expectatives com si hi hagués hagut unes eleccions i un govern normal’, ha explicat.

Ponsatí també ha lamentat que no s’investís Puigdemont el 30 de gener: ‘No havent fet això, tot el que ha passat és un seguit de conseqüències amb poca força política’. També ha explicat que era partidària d’anar a eleccions però que considera que l’elecció de Torra com a president és una bona decisió. Ha defensat que els seus tuits polèmics escrits fan anys són ‘absolutament respectables’ i que estan trets de context.

Sobre la consigna de ‘fer república’, també s’ha mostrat contundent: ‘El fet és que la República no existeix. Els catalans li van donar suport i la van ratificar el 21-D, però ara està encallada’.
Ha assegurat que el Govern central té l’obligació de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) el nomenament del nou govern, encara que ha lamentat que l’executiu de Mariano Rajoy fa ‘la retòrica de l’abusador, en la qual tots els problemes de la seva repressió és culpa de l’abusat’.
Ponsatí ha explicat que va rebutjar tornar a ser consellera perquè creu que aquest càrrec i exercir de catedràtica a la Universitat de Saint Andrews al Regne Unit és incompatible.
https://www.vilaweb.cat/noticies/ponsati-catalunya-es-un-pais-ocupat-ara-mateix/?f=rel

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico