L'Ajuntament de Calaf inaugurarà el proper diumenge 17 de juny les set botigues antigues ubicades a la plaça Gran reconvertides en petits museus.

Dijous 07/06/2018
La inauguració serà el 17 de juny a la plaça Gran i comptarà amb portes obertes, visites teatralitzades, degustacions i un vermut popular a l'estil dels anys 50.
Al febrer es van obrir les 4 primeres botigues: la impremta Juan Oller, la merceria Cal Garriga, l'aula de repàs i la bodega. Ara s'hi afegeixen 3 més: la pastisseria Cal Mestres, el colmado Cal Sala i l'Ultramarinos Cal Feu.
cartell inauguració botigues
L'Ajuntament de Calaf inaugurarà el proper diumenge 17 de juny les set botigues antigues ubicades a la plaça Gran reconvertides en petits museus.
Aquest projecte cultural i turístic pretén recuperar la vitalitat de la plaça porxada, que des del 1226 havia acollit el famós mercat de Calaf, a partir de la rehabilitació de set comerços: un economat, una merceria, una escola, una pastisseria, una impremta, una drogueria i un celler.
Al mes de febrer, es va fer l'obertura de les quatre primeres botigues: la impremta Juan Oller, la merceria Cal Garriga, l'aula de repàs i la bodega.
Des d'aleshores, des de l'Oficina de Turisme s'han realitzat visites guiades tots els caps de setmana i a hores convingudes i és calcula que ja hi ha passat més de mig miler de persones.
Durant aquests mesos, també s'ha estat treballant en la rehabilitació i decoració de les tres botigues pendents: la pastisseria Cal Mestres, el colmado Cal Sala i l'ultramarinos Cal Feu que es podran visitar per primera vegada el dia de la inauguració.

Una inauguració a l'estil dels anys 50

Els actes començaran a les 10h amb les portes obertes teatralitzades a totes les botigues. De la mà de la bodeguera, l'impressor, el pastisser, el mestre, la mestressa de la merceria, el botiguer i el pintor visitarem els racons d'aquests espais i descobrirem algun dels secrets que amaguen.
A més, també s'oferirà als visitants un got de moscatell a la bodega, torrons cremats a Cal Mestre, sidral amb pegadolça a Cal Feu i lioneses a Cal Sala, ja que van ser alguns dels ​ productes per excel·lència d'aquests comerços històrics.
A les 12.30h l'alcalde, Jordi Badia, farà la inauguració oficial i tot seguit hi haurà un vermut popular amb beguda i gastronomia dels anys 50.
Aparador 2 botigues antigues Calaf
Aparador pastisseria botigues antigues Calaf
Aparador botigues antigues Calaf
Més informació
Les botigues es poden visitar:
Tots els dissabtes a les 10 h i a les 12 h i el primer i el tercer diumenge de mes a les 11 h. Punt de sortida a l'Oficina de Turisme. Per altres dates, horaris o més informació: 93.868.08.33 o calaf.turisme@calaf.cat
Preu 5€ (Per a grups de més de 10 persones – 4.25€ )
Visites familiars, infants menors de 10 anys gratuït
BONIFICACIONS DEL 50% PER: • Estudiants fins a 13 anys
 • Persones amb carnet Joves o d'estudiant
 • Persones jubilades
 • Persones amb discapacitat que ho acreditin
 • Persones aturades

 • Un veí presenta una al·legació a la modificació de pressupost d'abril i bloqueja 150.000 euros de subvencions

  Dijous 31/05/2018
  L'al·legació afecta als expedients 14,15 i 16 que es van aprovar al passat Ple del 23 d'abril. Aquesta modificació acordava augmentar 149.708,96 euros al pressupost del 2018 provinents de subvencions de la Diputació a través del Programa Complementari de Reforma i Millora d'Equipaments i que es destinaven als projectes de les botigues antigues (patrimoni), la piscina municipal (esports) i la Unió Calafina (cultura).
  Al·legacions ple 23 abril
  El passat 29 de maig el veí F.M.C va presentar una reclamació a l'aprovació dels expedients 14,15 i 16 de modificació del pressupost prorrogat de 2018 corresponent a tres crèdits extraordinaris per un import de 149.708,96 euros.
  Aquesta al·legació afecta a tres modificacions de crèdit - aprovades al passat Ple del 23 d'abril amb els 5 vots a favor de JxCalaf, 3 abstencions de CiU i 3 vots en contra de GiC-VV -  de tres subvencions que s'havien presentat al Programa Complementari de Reforma i Millora dels equipaments locals de la Diputació de Barcelona i que permetien finançar tres projectes:
  • Línia de suport als edificis singulars amb interessos patrimonials per un valor de 49.708,86 euros destinats a acabar el projecte de les botigues antigues de la plaça Gran.
  • Línia de suport per equipaments culturals per un valor de 50.000 euros destinats a l'acondicionament de la sala de la Unió Calafina. 
  • Línia de suport per equipaments esportius per un valor de 50.000 euros destinats a la reforma de la piscina municipal i millores de la sala tècnica.
  En la reclamació, no s'hi al·lega cap motiu i tampoc s'especifica ni es fa cap proposta en concret. Tot i això, aquesta s'haurà de portar al proper Ple del mes de juny i s'haurà de votar la seva acceptació. De moment, aquestes subvencions queden en suspens fins que es puguin aprovar definitivament.

Entrades populars d'aquest blog

El antiepiléptico Depakine del laboratorio Sanofi deja 450 casos de malformaciones en niños ,Continúa recetándose a embarazadas el medicamento Depakine que causa daños en el feto

Venta de Secaderos automáticos para 500quilos de Plantas y vegetales frescos-HIFAS DA TERRA Micología ecológica