L'Ajuntament de Calaf inaugurarà el proper diumenge 17 de juny les set botigues antigues ubicades a la plaça Gran reconvertides en petits museus.

Dijous 07/06/2018
La inauguració serà el 17 de juny a la plaça Gran i comptarà amb portes obertes, visites teatralitzades, degustacions i un vermut popular a l'estil dels anys 50.
Al febrer es van obrir les 4 primeres botigues: la impremta Juan Oller, la merceria Cal Garriga, l'aula de repàs i la bodega. Ara s'hi afegeixen 3 més: la pastisseria Cal Mestres, el colmado Cal Sala i l'Ultramarinos Cal Feu.
cartell inauguració botigues
L'Ajuntament de Calaf inaugurarà el proper diumenge 17 de juny les set botigues antigues ubicades a la plaça Gran reconvertides en petits museus.
Aquest projecte cultural i turístic pretén recuperar la vitalitat de la plaça porxada, que des del 1226 havia acollit el famós mercat de Calaf, a partir de la rehabilitació de set comerços: un economat, una merceria, una escola, una pastisseria, una impremta, una drogueria i un celler.
Al mes de febrer, es va fer l'obertura de les quatre primeres botigues: la impremta Juan Oller, la merceria Cal Garriga, l'aula de repàs i la bodega.
Des d'aleshores, des de l'Oficina de Turisme s'han realitzat visites guiades tots els caps de setmana i a hores convingudes i és calcula que ja hi ha passat més de mig miler de persones.
Durant aquests mesos, també s'ha estat treballant en la rehabilitació i decoració de les tres botigues pendents: la pastisseria Cal Mestres, el colmado Cal Sala i l'ultramarinos Cal Feu que es podran visitar per primera vegada el dia de la inauguració.

Una inauguració a l'estil dels anys 50

Els actes començaran a les 10h amb les portes obertes teatralitzades a totes les botigues. De la mà de la bodeguera, l'impressor, el pastisser, el mestre, la mestressa de la merceria, el botiguer i el pintor visitarem els racons d'aquests espais i descobrirem algun dels secrets que amaguen.
A més, també s'oferirà als visitants un got de moscatell a la bodega, torrons cremats a Cal Mestre, sidral amb pegadolça a Cal Feu i lioneses a Cal Sala, ja que van ser alguns dels ​ productes per excel·lència d'aquests comerços històrics.
A les 12.30h l'alcalde, Jordi Badia, farà la inauguració oficial i tot seguit hi haurà un vermut popular amb beguda i gastronomia dels anys 50.
Aparador 2 botigues antigues Calaf
Aparador pastisseria botigues antigues Calaf
Aparador botigues antigues Calaf
Més informació
Les botigues es poden visitar:
Tots els dissabtes a les 10 h i a les 12 h i el primer i el tercer diumenge de mes a les 11 h. Punt de sortida a l'Oficina de Turisme. Per altres dates, horaris o més informació: 93.868.08.33 o calaf.turisme@calaf.cat
Preu 5€ (Per a grups de més de 10 persones – 4.25€ )
Visites familiars, infants menors de 10 anys gratuït
BONIFICACIONS DEL 50% PER:



  • Estudiants fins a 13 anys
  • Persones amb carnet Joves o d'estudiant
  • Persones jubilades
  • Persones amb discapacitat que ho acreditin
  • Persones aturades

  • Un veí presenta una al·legació a la modificació de pressupost d'abril i bloqueja 150.000 euros de subvencions

    Dijous 31/05/2018
    L'al·legació afecta als expedients 14,15 i 16 que es van aprovar al passat Ple del 23 d'abril. Aquesta modificació acordava augmentar 149.708,96 euros al pressupost del 2018 provinents de subvencions de la Diputació a través del Programa Complementari de Reforma i Millora d'Equipaments i que es destinaven als projectes de les botigues antigues (patrimoni), la piscina municipal (esports) i la Unió Calafina (cultura).
    Al·legacions ple 23 abril
    El passat 29 de maig el veí F.M.C va presentar una reclamació a l'aprovació dels expedients 14,15 i 16 de modificació del pressupost prorrogat de 2018 corresponent a tres crèdits extraordinaris per un import de 149.708,96 euros.
    Aquesta al·legació afecta a tres modificacions de crèdit - aprovades al passat Ple del 23 d'abril amb els 5 vots a favor de JxCalaf, 3 abstencions de CiU i 3 vots en contra de GiC-VV -  de tres subvencions que s'havien presentat al Programa Complementari de Reforma i Millora dels equipaments locals de la Diputació de Barcelona i que permetien finançar tres projectes:
    • Línia de suport als edificis singulars amb interessos patrimonials per un valor de 49.708,86 euros destinats a acabar el projecte de les botigues antigues de la plaça Gran.
    • Línia de suport per equipaments culturals per un valor de 50.000 euros destinats a l'acondicionament de la sala de la Unió Calafina. 
    • Línia de suport per equipaments esportius per un valor de 50.000 euros destinats a la reforma de la piscina municipal i millores de la sala tècnica.
    En la reclamació, no s'hi al·lega cap motiu i tampoc s'especifica ni es fa cap proposta en concret. Tot i això, aquesta s'haurà de portar al proper Ple del mes de juny i s'haurà de votar la seva acceptació. De moment, aquestes subvencions queden en suspens fins que es puguin aprovar definitivament.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico