La manifestació de la Diada es farà a la Diagonal i serà un clam per la República

La manifestació de la Diada es farà a la Diagonal i serà un clam per la República

L'ANC, Òmnium i l'AMI fan una crida a recuperar "l'esperit de l'1-O" per "tombar els murs" i "implementar-la"

 per Sara González, Barcelona, 6 de juliol de 2018 a les 11:17 | 
ANC, Òmnium i l'AMI presenten la manifestació de la Diada 2018 | Sara González
La mobilització independentista de la Diada de l'11 de setembre es celebrarà en el context més traumàtic del procés: amb dirigents a la presó o a l'exili i a les portes del judici de l'anterior govern processat per rebel·lió. La Diagonal de Barcelona serà l'escenari d'una manifestació que les entitats preveuen novament massiva i en la qual la reclamació de la República serà el leitmotiv. L'ANC, Òmnium i l'AMI han deixat clar que aquest objectiu anirà en paral·lel a la "mobilització permanent" per exigir l'alliberament dels presos polítics, així com la denúncia de la regressió en drets i llibertats.

L'objectiu és que la manifestació ompli la Diagonal des de Pedralbes fins a les Glòries. Com a element visual, enguany s'ha triat una samarreta de color corall fluorescent perquè sigui visible de forma aèria. És, han explicat, el color de les brides de les urnes que es van utilitzar en la votació del passat 1 d'octubre. La samarreta incorpora el lema de la mobilització "Fem la República Catalana", i dues dates: la de l'11-S i la de l'1-O. També hi ha el dibuix d'una muntanya, que simula ser Montserrat, com a símbol "d'esforç col·lectiu per superar els obstacles, arribar al cim i plantar la bandera de la República", segons ha explicat la coordinadora de mobilització de l'ANC, Elisenda Romeu. 


La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha argumentat que la "repressió política" que està patint Catalunya "no pot tenir com a conseqüència la renúncia als objectius polítics". És per això que la principal reivindicació de la Diada serà que els dirigents polítics "facin efectiu" el mandat de l'1 d'octubre "ratificat" a les eleccions del 21-D. Les mobilitzacions per exigir l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, ha dit Paluzie, ja s'estan fent i se seguiran fent. Ha recordat en aquest sentit que el 14 de juliol hi ha convocada una mobilització per demanar la llibertat dels dirigents que des d'aquesta setmana estan ja a presons catalanes.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Participació
ANC, Òmnium i l'AMI presenten la manifestació de la Diada 2018
ANC, Òmnium i l'AMI presenten la manifestació de la Diada 2018 | Sara González

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico