Passa al contingut principal

‘The Economist’ aconsella a Pedro Sánchez “alliberar els presos catalans”

‘The Economist’ aconsella a Pedro Sánchez “alliberar els presos catalans”

Comparteix
    496Shares
El mitjà britànic ‘The Economist’ ha publicat un article sobre Espanya i la crisi catalana, en què aconsella a l’Estat espanyol “alliberar els presos catalans” i destaca com a possible solució al conflicte català acusar-los de “desobeir la Constitució”.
El rotatiu aconsella al nou president del Govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, que intenti aquesta alternativa, que comportaria, segons explica el diari, la suspensió d’aquests polítics durant un “llarg temps”, davant els “contraproduents” càrrecs de rebel·lió.
Sánchez tindrà “millor instint” per tractar la crisi catalana que Rajoy
Respecte a la crisi catalana, el medi britànic opina que Sánchez té “millor instint” que l’anterior president, Mariano Rajoy, que mai va trobar “un equilibri entre fermesa, comprensió i proporcionalitat”.
També destaca que Pedro Sánchez hagi iniciat converses amb el president català Quim Torra i, després de reconèixer que permetre un referèndum d’autodeterminació seria perjudicial per a l’Estat espanyol, recomana que Espanya “revisi el seu sistema de descentralització” per estendre al sistema federal d’Alemanya més que al centralisme de França.
‘The Economist’ destaca la recuperació econòmica a Espanya en els últims sis anys, però assenyala que persisteixen els baixos salaris i la desigualtat. “Espanya no necessita refundar-, però necessita més reformes”, afirma la publicació, que diu que, en el terreny econòmic, “la primera tasca” del president espanyol és “mantenir la recuperació”, reduint el deute de l’Estat.
En lloc de revocar la reforma laboral afavorida pel seu antecessor, hauria de “frenar l’abús dels contractes temporals”, millorar el sistema educatiu i de formació i invertir més en els joves que en “elevar pensions insostenibles”, argüeix l’editorial.
Finalment, ‘The Economist’ recomana al president espanyol convocar eleccions “abans” del seu objectiu de 2020, ja que Espanya “no es pot permetre altres dos anys de no fer res”.

http://cataladigital.cat/2018/07/27/the-economist-aconsella-a-pedro-sanchez-alliberar-els-presos-catalans/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico