Passa al contingut principal

[VÍDEO] La intervenció de Tardà: ‘Com va la desinfecció de Catalunya, senyor Borrell’

El ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, ha donat instruccions a tots els ambaixadors espanyols perquè actuïn ‘exactament de la mateixa manera’ que ho va fer l’ambaixador a Washington, l’ex-ministre Pedro Morenés, la setmana passada, quan va menystenir els represaliats catalans i va pronunciar un discurs ofensiu amb el president Quim Torra i la delegació catalana que era present a la recepció oficial del Smithsonian.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
Segons Borrell, Morenés ‘va fer el que havia de fer i va dir el que havia de dir’, perquè ‘és el comportament normal que s’espera d’un ambaixador’. Borrell també ha defensat el cònsol a Stuttgart, Carlos Medina, que va intentar boicotar ahir el vice-president del govern, Pere Aragonès, quan parlava de la situació política de Catalunya a la reunió dels Quatre Motors per a Europa. Segons Borrell, Medina ‘no ha boicotejat res ni ningú’ sinó que ‘era convidat a assistir a una reunió de representants de diverses regions europeus, hi va assistir, no li van donar la paraula, no va intervenir i això és tot’. ‘No entenc perquè a això se li diu boicotejar’ ni ‘es diu que forma part de la tenebrosa diplomàcia espanyola’, ha sentenciat.
Respecte a l’actuació de Morenés a Washington, Borrell ha afirmat que va actuar correctament perquè ‘cap ambaixador de cap país assisteix impassible a l’atac ferotge que es va fer a les institucions del país i pot quedar-se assegut tranquil·lament escoltant com una autoritat de l’estat diu coses profundament desqualificadores de la realitat del país’.
‘Va fer el que havia de fer i va dir el que havia de dir, i estava especialment instruït per això, i jo assumeixo tota la responsabilitat’, ha afirmat Borrell, que ha apuntat que davant aquest tipus de casos ‘un ambaixador s’aixeca, demana la paraula i educada i cortesament diu que això no és cert’.
Tardà: ‘Com va la desinfecció?’Abans, havien intervingut els membres dels grups parlamentaris. El portaveu d’ERC, Joan Tardà, li ha dit: ‘Com van les tasques de desinfecció de Catalunya? Com van les tasques, senyor Borrell?’ I li ha retret: ‘Es va riure de l’arquitectura mental i física d’Oriol Junqueras, sabent vostè que els seus fills, la seva dona, la seva família i amics pateixen pel seu empresonament. Això és de mala persona.’
I també li ha demanat per l’actitud del cònsol espanyol a Stuttgart. ‘Ens hem de sentir vigilats? Ahir mateix Pere Aragonès, vice-president del govern català, participava a Stuttgart a la reunió dels Quatre Motors d’Europa. I el cònsol de Stuttgart va intentar boicotar l’acte.’
[VilaWeb
https://www.vilaweb.cat/noticies/video-la-intervencio-de-tarda-com-va-la-desinfeccio-de-catalunya-senyor-borrell/

Entrades populars d'aquest blog

Mesa de Salomón (rey de Israel, 978-931 a. C.) –conocida también como Tabla o Espejo de Salomón