En la Alta Segarra se ha vuelto a divisar la famosa Megaserpiente de Calaf cerca del vertedero en el municipio de Pujalt al lado mismo de Sant Martí de Sesgueioles





Dicen las malas lenguas del diario "BRUT"de la comarca de la Alta Segarra que la famosa Megaserpiente de Calaf ha resucitado en el silencioso vertedero de Pujalt cerca de la población de Sant Martí de Sesgueioles.

Ya en tiempos del vertedero a cielo abierto de Calaf es donde se empezó  a tener noticias de la Megaserpiente que segun dicen las mismas malas lenguas se alimentaba de los deshechos,al taparse el vertedero y hacerse el polígono industrial se dejó de divisar dicho animal.

Resultado de imagen de megaserpiente

Ahora no se sabe si se ha reproducido dicho aleien ,pero cuentan que hay mas de una Megaserpiente que amedientra a la población de las inmediaciones del gran vertedero del municipio de Pujalt cerca de la población de Sant Martí de Sesgaioles.
Incluso el periodista del diario "Brut" Esteban Marià comenta que se alimenta de los deshechos de dicho vertedero por lo que los que han visto a la Megaserpiente por la noche es fluorescente.Pide también dicho periodista que se envie fotografias del vertedero y de las Megas-serpientes que estan horrorizando a la pacífica población de la Alta Segarra.Sería interesante que los políticos de la zona explicaran que tipo de residuos van a parar al vertedero en cuestión, se habla en este momento que van a  descargar diariamente  varios camiones lo que pasa es que  ,no se sabe bien lo que van a descargar.

Imagen relacionada


¿Que pasara con las aguas subterráneas cuando con el tiempo los plásticos  del vertedero se diluyan y las aguas residuales de los lodos y basuras vayan a infectar a las fonts de l´Anoia?
Cualquier información de la población asi como fotos del vertedero como de los camiones , como de las Megaserpientes se pueden colgar aqui o enviar al siguiente EMAIL.

estevem2002@yahoo.es
----------------------------------------------------




2 vehs i personal empresa en l'extinció de l'incendi de l'abocador de Sant Martí Sesgueioles-Pujalt


Sant Martí de Sesgueioles, contra la possible ampliació de l’abocador de Pujalt

 


L’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles s’ha posicionat en contra l’ampliació que el consistori de Pujalt vol fer de l’abocador situat just davant del nucli de població de La Guàrdia Pilosa. L’ampliació suposaria que la instal·lació passes de 14 a 23 hectàrees i pogués acollir altres tipologies de residus que continguin matèria orgànica. Per tirar-ho endavant, falta una resolució de la Generalitat i una modificació del POUM de Pujalt. L’abocador, malgrat pertànyer[Img #5130]a Pujalt, es troba a uns 5 quilòmetres de distància del municipi i a tant sols 800 metres de Sant Martí Sesgueioles. El batlle de Sant Martí de Sesgueioles ha afirmat que no descarta iniciar un contenciós administratiu contra el projecte.
Pujalt va posar en funcionament l’any 2009 un abocador de tipus 1, és a dir, que només s’hi poden dipositar residus que continguin com a màxim un 5% de matèria orgànica. Ara, però, el municipi anoienc vol ampliar aquesta instal·lació[Img #5131]demanant que es passi a la catalogació 2, de manera que es passaria del 5 al 14% de residus orgànics i de tenir una capacitat 1,6 milions de metres cúbics a 2. Per a fer-ho possible, falta una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i d’una resolució de la Generalitat.
Un dels principals opositors a aquesta ampliació és l’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles, ja que, malgrat l’abocador es troba al terme municipal de Pujalt, està més a prop d’aquest municipi[Img #5134]-a tant sols 800 metres-. El seu batlle, Jesús Torrens, ha denunciat que aquesta ampliació suposaria “engrandir en 9 hectàrees de terreny, tenir un 300% més de matèria orgànica i un 90% més de tones de residus “. Per ell, això suposarà “tot tipus d’impactes” pel territori.
Torrens ha manifestat que, fins ara, ja hi ha hagut dos incendis a l’abocador i en una ocasió “el vent va portar tot el fum cap al poble de Sant Martí i va generar moltes queixes dels veïns”. A més, ha dit, “en períodes de vent els plàstics voltegen per tot arreu”. El batlle també es queixa del[Img #5133]constant pas de camions, ja que creu que els camins no són els adequats.
De la seva banda, l’alcalde de Pujalt, Antoni de Solà, ha manifestat que “si creguéssim que l’ampliació de l’abocador pot ser un problema ja ens hi haguéssim posicionat en contra”. Per ell, l’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles està “creant alarmisme” perquè “la instal·lació està ben gestionada i com a Ajuntament hi estem a sobre i fem els controls necessaris”. De Solà ha recordat que el tràmit per modificar el POUM pot trigar[Img #5132]uns quants anys.
Contenciós administratiu
L’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles va presentar el mes d’abril de l’any passat un seguit d’al·legacions a l’ampliació d’aquest projecte perquè, segons ell, presentava un seguit d’irregularitats. Torrents ha manifestat que encara estan a l’espera de la resposta del departament de Territori i Sostenibilitat. Tanmateix, l’alcalde ha recordat que l’Agència de Residus ja ha dictaminat una resolució favorable al projecte.
Si l’informe de la Generalitat desestima les al·legacions de Sant Martí, el seu batlle ha afirmat que “estudiarem presentar un contenciós administratiu contra Pujalt”. “Buscarem advocats especialistes en la matèria perquè, pel que hem vist, nosaltres estem molt més amb perill que altres casos que hi ha hagut”, ha afegit Torrens.

Negocis perjudicats
Un dels negocis que en surt més perjudicat amb l’ampliació de l’abocador és la casa rural Cal Grau, que es troba situat a pocs metres de distància de la instal·lació. El seu propietari, Josep Maria Martín, ha relatat que “nosaltres vam muntar la casa l’any 2004, sense saber que Pujalt volia posar aquí un abocador perquè, fins i tot el mateix alcalde ens va animar a fer-ho”.
Martín ha explicat que amb la posada en funcionament de l’abocador el seu negoci ja se’n va ressentir. “Sobretot ens ha afectat pels clients estrangers, ja que consulten el ‘Google Maps’ i veuen que al costat de la masia hi ha un abocador”. Ara, però, creu que l’ampliació de l’abocador podria ser “la sentència de mort” del seu negoci. “Fins ara anem amagant com podem la presència de l’abocador perquè no hi ha gairebé matèria orgànica i la casa mira cap a l’altra banda, però amb l’ampliació ja seria massa visible i, a sobre, patiríem les olors” .
El propietari del negoci rural també ha denunciat que en episodis de ventades com els que hi ha hagut els darrers dies, l’entorn de la casa es queda ple de plàstics. “Durant els darrers dies hem tret 16 sacs plens de plàstics i, tot i que el gerent de l’abocador es va oferir a venir-los a recollir quan això passés, ho has de fer ràpid perquè si ve un possible client i es troba amb aquest panorama, no és gens atractiu”.
http://infoanoia.cat/sant-marti-de-sesgueioles-contra-la-possible-ampliacio-de-labocador-de-pujalt/

Polémica entre Sant Martí Sesgueioles i Pujalt per l'ampliació d'un abocador

<< Tornar    Autor: Redacció      enviar a un amic     
El projecte suposarà ocupar 23 hectàrees i passar a tipus 2 per acollir material orgànic. L'alcalde de Sant Martí diu que no hi ha estudis d'impacte ambiental
Cliqueu a les imatges per ampliar-lesVista aèria de la construcció de l'abocador - Guàrdia Pilosa
Vista aèria de la construcció de l'abocador - Guàrdia Pilosa
Autor: Vilà Vila
Pancarta de la Plataforma Salvem Sant Martí i les Fonts de l'Anoia - Sant Martí Sesgueioles
Pancarta de la Plataforma Salvem Sant Martí i les Fonts de l'Anoia - Sant Martí Sesgueioles
Autor: Plataforma
L'empresa Tractament Tècnic d'Escombraries SA (Tratesa) ha presentat un projecte d'ampliació de l'abocador situat al nucli de Guàrdia Pilosa, al municipi de Pujalt, i molt a prop del terme municipal de Sant Martí Sesgueioles. Actualment, l'abocador ocupa 14 hectàrees, té una capacitat d'1,6 milions de metres cúbics i està catalogat com a tipus 1. Això vol dir que, fins ara, només s'hi poden dipositar residus que continguin com a màxim el 5% de matèria orgànica. Amb el projecte d'ampliació passarà a tenir 23 ha. i també s'ha sol·licitat que es converteixi en tipus 2 per poder acollir altres tipus de residus, que podran contenir el 14% de material orgànic. Amb un abocador més gran, hi haurà més capacitat d'emmagatzematge, fins a dos milions. El cost dels treballs ascendirà a 300.000 euros. Amb aquesta iniciativa no s'allargarà, però, la vida de l'abocador, que deixarà de ser efectiu d'aquí a disset anys.

L'alcalde de Pujalt, Antoni de Solà, assegura que, de moment, no hi ha dates previstes per a l'execució de l'ampliació perquè el projecte ha de superar diversos tràmits administratius. El més important serà la modificació del POUM. 'Amb el projecte inicial hi havia una zona on l'aigua de la pluja no tenia sortida. Amb la modificació es demanarà que la zona tingui l'orografia adequada i l'empresa haurà d'habilitar la zona perquè l'aigua passi, ja que amb anterioritat havia estat un torrent. Haurem de modificar el pla urbanístic per a això, perquè s'assembli al màxim possible al terreny originari', comenta.
Sant Martí denunciarà la Generalitat si s´amplia l´abocador

L'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles interposarà un recurs contenciós administratiu contra Territori i Sostenibilitat si finalment aquest departament de la Generalitat tira endavant l'aprovació definitiva de l'ampliació de l'abocador del municipi de Pujalt. Les instal·lacions són situades a prop de Sant Martí i i l'alcalde, Jesús Torrens, assegura que si el Govern català dóna el vistiplau al projecte, interposarà el contenciós per prevaricació. I és que, segons explica, en la documentació que ha presentat l'empresa Tratesa, que gestiona l'abocador, no hi figuren aspectes que considera fonamentals per a unes obres d'ampliació com un estudi d'impacte ambiental.

En aquests moments, l'Agència de Residus de Catalunya, que depèn del departament de Medi Ambient, ja ha dictaminat una primera resolució, que l'Ajuntament de Sant Martí va recórrer amb una al·legació de 6 punts. Entre els arguments, s'hi especifica la necessitat de presentar un projecte nou per la magnitud de l'ampliació. També s'hi denuncia els problemes que pot suposar per a Sant Martí Sesgueioles un augment del trànsit de camions que porten deixalles. "És el consistori, després, qui ha d'assumir els costos per arreglar les carreteres", afegeix.

Abans que l'abocador de Guàrdia Pilosa entrés en funcionament, l'any 2009, el projecte va tenir una forta oposició, set ajuntaments de l'Alta Anoia van presentar mocions contra el projecte enmig d'una crispació social a la zona encapçalada per la Plataforma Salvem Sant Martí i les Fonts de l'Anoia.

https://www.somsegarra.cat/medi-ambient/noticia/1733/polemica-entre-sant-marti-sesgueioles-i-pujalt-per-lampliacio-dun-abocador

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico