El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat un dels crítics més vehements amb Pedro Sánchez i el presumpte plagi de la seva tesi. De fet, el seu partit i el PP han forçat una compareixença del president espanyol al congrés perquè doni explicacions. Tanmateix, Rivera no esperava que aquesta croada acadèmica l’acabés esquitxant.
La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, ha demostrat avui que el president de Ciutadans menteix en el currículum que té publicat a la pàgina web de la formació. Rivera assegura que té una llicenciatura i un màster en dret per ESADE. Consultat per VilaWeb, el centre ha confirmat que el polític té aquests títols i va ser alumne entre el 1997 i el 2002. Ara bé, la part polèmica del currículum és on afirma que és doctorand en dret constitucional a la UAB.
Arboix, en declaracions a ‘Els matins de Catalunya Ràdio’, ha dit que Rivera no és doctor en dret constitucional perquè no ha fet cap tesi. ‘Té alguns cursos de doctorat dels que fèiem’, ha afegit. De totes maneres, la rectora ha assegurat que el president de Ciutadans no es pot considerar doctorand perquè ‘actualment no està matriculat.’
Aquestes declaracions contradiuen les paraules de Rivera mateix. En una entrevista a Jot Down, Rivera no afirma que tingui ‘alguns cursos de doctorat’ –com destaca Arboix–, sinó que assegura que només li falta redactar la tesi per obtenir el títol. ‘Vaig fer el doctorat, però no l’he acabat, en tinc els crèdits però no la tesi’, diu.
La polèmica pel doctorat neix arran d’un currículum de Rivera que va publicar el Cercle d’Economia i que la xarxa ha recuperat recentment. En aquest arxiu, hom li atribueix directament el títol de doctor i un màster a la Universitat George Washington. Aquest darrer títol, en el currículum de la web de Ciutadans, perd categoria i és un curs de màrqueting polític.
Aquest matí, Ciutadans ha modificat el currículum del seu president a la pàgina web del congrés espanyol. Anteriorment només hi constava una llicenciatura en dret. Ara també hi apareix el màster. Però de la condició de doctorand, no en diu res.