Passa al contingut principal

Una investigació periodística identifica l’ex-imam de Ripoll com el possible informador B-O5 de la Guàrdia Civil

Una investigació periodística del portal The Intercept titulada ‘El camí a la Rambla’ identifica l’ex-imam de Ripoll i autor intel·lectual dels atemptats a Barcelona i Cambrils de l’any passat, Abdelbaki es-Satti, com el possible informador B-O5 de la Guàrdia Civil. L’article es basa en uns informes judicials de l’operació Xacal, en què el 2006 van ser encausades vint persones acusades de reclutar i adoctrinar gihadistes. Cinc reberen una condemna, entre les quals Mohammed Mrabet, considerat l’adoctrinador d’Es-Satti.
Tot i que els detalls no poden confirmar-se, la investigació suggereix que els documents relacionen l’informant B-O5 amb el paper d’Es-Satti en el grup de l’operació Xacal. De fet, durant la investigació van punxar el telèfon de l’ex-imam de Ripoll durant un temps per a fer el seguiment de les seves activitats. Els informes situen l’informant B-O5 molt a prop del grup de detinguts de Vilanova i la Geltrú en l’operació Xacal i diu que era present en múltiples reunions del grup, a les seves residències particulars i a la mesquita.
A més, recorda que diversos mitjans espanyols van informar sobre els vincles entre Es-Satti, el CNI i la policia espanyola, de qui era confident. Així mateix, l’article destaca que va ser capaç d’organitzar els atemptats tot i els seus antecedents, i es demana com és possible que Es-Satti articulés la cèl·lula essent un informador sota el radar de la policia espanyola.
Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.
Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.
Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.
Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
https://www.vilaweb.cat/noticies/una-investigacio-periodistica-identifica-lex-imam-de-ripoll-com-el-possible-informador-b-o5-de-la-guardia-civil/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico