El Camp Nou se llena esta noche de peticiones a favor de la consulta

El Camp Nou se llena esta noche de peticiones a favor de la consulta

El estadio del FC. Barcelona acoge el Concert per la Llibertat, con la participación de 450 músicos y representantes de todos los partidos favorables al derecho a decidir, menos el PSC


EUROPA PRESS Barcelona 29/06/2013 11:27 Actualizado: 29/06/2013 14:48

 

Cartel dl Concert per la Llibertat

Cartel del Concert per la Llibertat


80.000 personas asistirán este sábado al Concert per la Llibertat organizado por Òmnium Cultural y la Assemblea Nacional Catalana (ANC) para reclamar una consulta de autodeterminación para Catalunya en 2014. Por el escenario del campo del FC Barcelona pasarán una cincuentena de artistas, de entre los que destacará la presencia de Lluís Llach, que volverá a cantar ante el público seis años después de anunciar su retirada.
Más allá de la programación musical, a lo largo del concierto tomarán la palabra la presidenta de Òmnium Cultural, Muriel Casals, el cineasta Ventura Pons, la productora Isona Passola, el doctor Bonaventura Clotet, y los escritores Màrius Serra y Mathew Tree. También intervendrán los actores Sergi López, Joel Joan, Montserrat Carulla, Jordi Díaz, Quim Masferrer, Sílvia Bel y Lluís Soler, y la cantante Núria Feliu.
Venim del nord, venim del sud y Tossudament alçats son las canciones que interpretará Llach, que será el encargado de cerrar un concierto que empezará a las 20.00 horas y que se prevé que se alargue hasta la medianoche.
También saldrán al escenario Paco Ibáñez, Maria del Mar Bonet, Peret, Dyango, Marina Rossell, Cesk Freixes, Fermín Muguruza y la Elèctrica Dharma para interpretar "cantos a la libertad" como 'L'emigrant', 'Gora Herria', 'La presó del Rei de França' y 'Al vent', según uno de los responsables artísticos del concierto, el cantante de Sopa de Cabra Gerard Quintana.
Los organizadores pusieron primero a la venta 60.000 entradas y, al agotarse rápidamente, decidieron poner otras 30.000 más, de las que aún quedan 10.000 por vender y que se podrán comprar hasta minutos antes de que empiece el espectáculo.
Seis de los 12 consellers del Govern acudirán al concierto: la vicepresidenta, Joana Ortega; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el de Presidencia, Francesc Homs; el de Territorio y Sostenibilidad; Santi Vila, la de Educación, Irene Rigau, y el de Justicia, Germà Gordó, mientras que el presidente Artur Mas estará en Menorca por la boda de su hija. Todos los partidos favorables a la consulta menos el PSC tienen previsto enviar una delegación al concierto. Por parte de CiU acudirán Josep Rull, Jordi Turull y Josep Lluís Cleries, y por parte de ERC Oriol Junqueras, Marta Rovira, Lluís Salvadó, Alfred Bosch y Oriol Amorós. Josep Antoni Duran i Lleida lamentó este sábado que no pudiera asistir "por un compromiso previo", mientras que Artur Mas tampoco asistirá por la boda de su hija. 
En representación del Parlament estarán los dos vicepresidente de la Cámara, Anna Simó y Lluís Corominas, y también acudirán los diputados de ICV-EUiA Josep Vendrell y Joan Mena, y los de la CUP David Fernández y Quim Arrufat. Durante el concierto se desplegará un mosaico con el lema Freedom Catalonia 2014 con el objetivo de que "entienda todo el mundo" la petición de celebrar la consulta, según la presidenta de Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Sánchez-Camacho: "El concierto fomenta la hispanofobia"

Como no podía ser de otro modo, la presidenta del PP catalán, Alicia Sánchez-Camacho, ha aprovechado el evento para cargar contra el derecho a decidir y ha llegado a afirmar que es el concierto "de la ruptura, la exclusión y la división de todos los catalanes".
"Aunque algunos hagan ejercicios televisivos de fuerza como el concierto de la noche, hay mucha gente que reivindica su derecho a ser español y catalán y a vivir en una Catalunya democrática en la que no se obligue a separarse de los lazos familiares, culturales, de amistad y de historia con el resto de España", dijo sin ruborizarse. La presidenta del PP ha acusado al Govern y a "plataformas subvencionadas" de estar cultivando la "hispanofobia", y asegura que el PP será "la barrera contra esta campaña de odio y enfrentamiento", según sus palabras.

http://www.publico.es/458077/el-camp-nou-se-llena-esta-noche-de-peticiones-a-favor-de-la-consulta

Rius de gent al Camp Nou per al Concert per la Llibertat
El Camp Nou, avui al matí. Foto: Òmnium.

Uns 90.000 espectadors hi assistiran · Lluís Llach reapareixerà amb 'Venim del nord, venim del sud', tal com va començar el concert de 1985
El Camp Nou es va omplint de gent, tan a dins, des que han obert les portes a les sis de la tarda, com a l'exterior, on milers persones passegen per les parades de la fira d'entitats. Durant tot el dia, els assistents s'han anat desplaçant des de diversos llocs del país fins a l'estadi, per ser participar d'aquest clam per la llibertat. En el Concert per la Llibertat al Camp Nou d'aquest vespre (20.00) s'interpretaran quaranta-dues cançons, dividides en dos grans blocs. En total, hom calcula que hi haurà uns 90.000 espectadors.
La primera part del concert anirà dedicada a recuperar cants a la llibertat que ha donat la música catalana i internacional aquestes darreres dècades. S'hi podran sentir, entre més, 'L'emigrant', interpretada per Peret, i 'Al vent', de Raimon, a càrrec de Pau Alabajos i Cesk Freixas. En la segona part, el gruix de les cançons seran versions de l'obra de Lluís Llach, interpretades per ell mateix i per més artistes: des de 'Venim del nord, venim del sud' fins a 'I si canto trist', passant per 'l'Estaca'.
Entre cançó i cançó hi haurà parlaments dedicats a la llibertat, a càrrec de diverses personalitats de l'àmbit cultural i social del país. I enmig de tots dos blocs de cançons, hi haurà el parlament central, a càrrec de la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals.
Heus ací tots els intèrprets i les cançons del concert:
Primera part
Cobla de Cambra de Catalunya, 'Juny'.

Cobla de Cambra de Catalunya amb Pascal Comelade i Enric Casasses, 'Sense el ressò del dring'.

Pere Jou (Quart Primera), Andreu Rifé, Joan Dausà i Jofre Bardagí, 'Qualsevol nit pot sortir el sol'.

Joana Serrat i Xavier Baró, 'Aquesta terra'.

Sopa de Cabra, 'Camins'.

Projecte Mut, 'Jo tenc una enamorada'.

Pep Sala i Dyango, 'Boig per tu'.

Sabor de Gràcia 'Ningú no comprèn ningú'.

Iacine Belahcene i Iannis Papaioannou, 'La mala reputació'.

Paco Ibáñez, 'Como tú'.

Peret, 'L'emigrant'.

Grup de Folk (Eduard Estivill, Jaume Arnella, Oriol Tramvia, Isidor Marí), 'Vull ser lliure'.

Mercedes Peón, 'Ben linda'.

Joan Isaac i Joan Amèric, 'A Margalida'.

Jordi Batiste, Amadeu Casas i Meritxell Gené, 'Escolta-ho en el vent'.

Theo, 'Catalonia (Lousiana)'.

Fermin Muguruza, 'Gora Herria'.

Pau Alabajos i Cesk Freixas, 'Al vent'.

Brams, 'Vull per demà'.

Maria del Mar Bonet i Companyia Elèctrica Dharma, 'Què volen aquesta gent?'.

Companyia Elèctrica Dharma i la Cobla de Cambra de Catalunya, 'La presó del rei de França'.

Tot seguit intervindrà Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i a continuació l'Orfeó Català i la Cobra de Cambra de Catalunya interpretaran l'himne nacional. Serà aleshores quan es farà el mosaic a la grada, formant un gegant 'Freedom for Catalonia'. Després serà el torn de Carles Santos i la Cobla per la Independència, que interpretaran 'Fanfàrria' i donaran pas als Castellers de Vilafranca. 
Segona part

Lluís Llach, 'Venim del nord, venim del sud'.

Pastora, 'Tenim un clavell per a tu'.

Gwen Perry + Gisele Jackson, 'Que tinguem sort'.

Gossos, 'Bressols de tots els blaus'.

Lídia Pujol + Pau Figueres, 'País petit'.

Miquel Gil, 'El jorn dels miserables'.

Franca Masu, 'Maremar'.

Nena Venetsanou, 'Vaixell de Grècia'.

Marina Rossell, 'Que feliç era, mare'.

Alessio Lega, 'Abril 74'.

David Alegret, 'Amor particular'.

Carles Cases, 'Un núvol blanc'.

Orfeó Català, 'Campanades a morts'.

Joan Isaac + Ferran Piqué /Joan Enric Barceló / Eduard Costa (Els Amics de les Arts) + Pere Jou (Quart Primera) + Andreu Rifé + Joan Dausà + Jofre Bardagí + Xavier Baró + Orfeó Català, 'No és això companys, no és això'.

Gerard Quintana + Pascal Comelade + Xarim Aresté, 'I si canto trist'.

Cris Juanico, 'Viatge a Ítaca (I)'.

Gorka Knörr, 'Viatge a Ítaca (II)'.

Mercedes Peón, 'Com un arbre nu'.

Beth + Ivette Nadal + Bikimel, 'Laura'.

Maria del Mar Bonet. 'Alè'.

Manel Camp + Ramoncín + Nabil Mansour + Massyl Aita + Ronza Ismael + Jordi Camp + Cor per la Integració, 'L'estaca'.

Lluís Llach + Tothom, 'Tossudament alçats'.
 
 

Una vintena de mitjans internacionals, al Concert per la Llibertat

Entre aquests hi ha agències de notícies internacionals com Reuters i Associated Press
El Concert per la Llibertat ha generat també interès en molts mitjans de comunicació internacionals; n'hi ha una vintena d'acreditats al Camp Nou. Són agències de notícies, diaris, televisions i ràdios d'Alemanya, Polònia, França, Itàlia, els Països Baixos, el País Basc, Portugal… Entre aquests mitjans hi ha la ràdio Deutsche Welle i el diari Berliner Zeitung; la televisió francesa TF-1, Radio France i Le Figaro, i agències de notícies internacionals com Reuters i Associated Press, a més de l'agència de notícies portuguesa, entre més mitjans.
Avui, abans d'anar al concert del Camp Nou, alguns corresponsals estrangers han visitat el Born Centre Cultural, acompanyats de l'editor i director del centre, Quim Torra
.http://www.vilaweb.cat/noticia/4130450/20130629/vintena-mitjans-internacionals-concert-llibertat.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones