Autònoms i pimes paguen el doble d'interès que les grans empreses pels seus préstecs

 
 
Segons un estudi d'UATAE
Autònoms i pimes paguen el doble d'interès que les grans empreses pels seus préstecs   
Economia 01/12/2013 13:34
Títol de la imatge
Les diferències de tipus d'interès que paguen les societats no financeres és d'un 116% entre els autònoms i petites empreses i les grans empreses.
 
Així ho mostra un estudi sobre l'evolució financera a Espanya que ha elaborat la Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) sobre la base de les dades facilitades pel Banc d'Espanya i el Banc Central Europeu.
D'aquesta manera, el tipus d'interès al setembre de les noves operacions financeres va ser, en el cas dels préstecs i crèdits de menys d'un milió d'euros, del 5,39%, mentre que el tipus d'interès dels crèdits i préstecs nous de més d'un milió d'euros va ser del 2,50%.
 
Així, segons UATAE, la crisi ha suposat "un clar fenomen d'exclusió financera" per la impossibilitat d'accés al crèdit per a molts autònoms i petites empreses, que han estat "expulsats" del mercat financer i ha engrandit les diferències entre els costos financers d'autònoms i petites empreses i les grans empreses.
En aquest sentit, al desembre de 2007, quan la crisi ja començava, els tipus d'interès dels crèdits i préstecs de més d'un milió d'euros eren del 5,50% i per a operacions de menys d'un milió del 6,32% el que suposava una diferència del 15%.
A partir d'aquest moment, segons UATAE, les diferències comencen a augmentar arribant a desembre de 2011 amb una diferència del 54%: un total de 3,51% de tipus d'interès pels de més d'un milió d'euros i 5,39% pels de menys d'un milió d'euros.
Per a la secretària general d'UATAE, María José Landaburu, " és molt important no oblidar que aquesta discriminació està suposant un greu perjudici per al conjunt d'economia productiva". Segons ella, resulta "difícil imaginar, si no hi ha una millora considerable del crèdit a les petites empreses i als autònoms, una sortida propera de la crisi econòmica".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones