Cada any es detecten 5.000 nous casos de càncer de pàncrees a Espanya i només 100 sobreviuen

Cada any es detecten 5.000 nous casos de càncer de pàncrees a Espanya i només 100 sobreviuen
Societat 30/11/2013 10:23
Metges
Cada any es detecten 5.000 nous casos de càncer de pàncrees a Espanya i només 100 sobreviuen. De fet, és la quarta causa més comuna de mortalitat per càncer en tots dos sexes en la Unió Europea, on només en 2012 va provocar més de 77.500 defuncions i, en el que va d'any, ja és responsable de prop de 80.300 morts.
A més, lamentablement, i encara que es preveu una millorança en les taxes de supervivència, en l'actualitat és un dels tumors amb pitjor pronòstic, ja que només un o dos de cada deu pacients presenta tumors malignes potencialment curables amb cirurgia i solen ser resistents a la quimioteràpia i a la radioteràpia. Així mateix, més de la meitat dels afectats de càncer de pàncrees són diagnosticats quan la malaltia ja s'ha estès, per la qual cosa la mitjana de l'esperança de vida en el moment del diagnòstic és actualment d'amb prou feines 5 mesos.

No obstant això, després d'anys sense amb prou feines avanços quant al pronòstic de supervivència, des que en 1996 la gemcitabina va substituir al 5-fluorouracilo com a teràpia estàndard en càncer de pàncrees metastásico, recentment la revista mèdica 'The New England Journal of Medicine' ha publicat els resultats de l'estudi internacional MPACT, que ha mostrat que nab-paclitaxel i gemcitabina augmenten la supervivència de les persones amb càncer pancreàtic avançat en un 30 per cent.

Per això, el Centre Integral Oncològic Clara Campal (CIOCC) va a celebrar, des d'aquest divendres i fins al dissabte, la jornada 'Nous reptes, noves esperances'. Una trobada que té com a objectiu debatre sobre les claus dels tractaments actuals i futurs d'aquesta malaltia; analitzar els aspectes moleculars, genètics, epigenètics i microambientales que determinen els resultats i influeixen en les decisions terapèutiques; i reflexionar sobre l'evolució potencial dels paradigmes de tractament sobre la base dels avanços en el coneixement del càncer de pàncrees.

"Aquesta reunió interdisciplinària es traduirà en noves aportacions a l'atenció i cura del pacient, millores en el coneixement d'aquesta malaltia i posa, a més, de relleu la reputació i el lloc que ocupa Espanya, i en concret el CIOCC, com a punt de referència d'excel·lència científica i clínica", ha comentat el director mèdic de l'hospital HM Universitari Sanchinarro, Carlos Mascías.

Per la seva banda, el director del CIOCC i vicedirector d'Investigació Traslacional de Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), Manuel Hidalgo, ha destacat el lideratge que ostenta Espanya en la investigació en càncer de pàncrees, posant com a exemples centres com el CIOCC i el CNIO i els models en animals que es desenvolupen en els mateixos. I és que, afortunadament, en els últims temps l'abordatge del càncer de pàncrees està registrant assoliments i innovacions a un ritme que, lluny d'apuntar a desaccelerar-se, sembla estar guanyant velocitat. Per exemple, estudis recents han confirmat la importància de l'estroma, que forma la major part de la massa tumoral i, a més, actua com una dinàmica barrera física enfront de la quimioteràpia i com un obstacle per a l'arribada eficaç del tractament, en afeblir la funció dels gots sanguinis que irriguen el cáncer.

http://www.catalunyapress.cat/cat/notices/2013/11/cada-any-es-detecten-5.000-nous-casos-de-cancer-de-pancrees-a-espanya-i-nomes-100-sobreviuen-92212.php

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones