«El derechu a decidir de Cayalunya» que defensen des d'Astúries

«El  de Cayalunya» que defensen des d'Astúries

Les organizaciones nacionalistes asturianes emeten un comunicat conjunt en defensa de la consulta sobiranista catalana

Utilitzen l'Estaca d'en Lluís Llach com a consigna

, Redacció | Actualitzat el 28/12/2013 a les 18:20h
Una manifestació reivindicativa dels nacionalistes Asturians. Foto: Cocenyu Abiertu


Cop de mà al procés sobiranista català d'altres pobles integrats a l'Estat espanyol: Astúries. Així les organitzacions sobiranistes asturianes Compromisu por Asturies, Conceyu Abiertu, Izquierda Anticapitalista Asturies, Izquierda Asturiana i Andecha Astur han emès un comunicat conjunt amb el que defensen la "justa reclamació del poble català al seu dret a decidir".

En el text, d'un alt component simbòlic i ideològic, els sobiranistes asturians acusen a "l'Espanya reaccionària de no entendre de drets ni de democràcia". "Els mateixos que es dobleguen davant la troika són els que asseguren que l'única sobirania resideix al poble espanyol", afegeix el comunicat.Les organitzacions asturianes avisen però que "l'exercici de sobirania del poble de Catalunya no ha de servir a la dreta que representa Artur Mas per retallar més".


"Defensar el dret d'autodeterminació de Catalunya és també per als firmants del manifest "defensar un camí per a Astúries diferent al de la submissió del govern estatal".  En aquest sentit, defensen "el derechu a l’autodeterminación d’Asturies" per superar la "repressió, la precarietat i l'atur". Tanquen el comunicat recordant una estrofa de l'Estaca d'en Lluís Llach: "Si jo l'estiro fort per aquí / i tu l'estires fort per allà / segur que tomba, tomba, tomba / i ens podrem alliberar".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico