Imputen un veí de Calaf per lesionar-ne un altre en una baralla

 
 

L'alcaldessa de Calaf aposta per fomentar l'educació i la convivència per combatre les actituds xenòfobes

Política, Municipals 2011 dimecres, 25 maig 2011. 03.00h

Els resultats de les eleccions de Calaf van col·locar Convergència i Unió com a força guanyadora, amb 7 representants a l'Ajuntament. Així, Maria Antònia Trullàs, l'actual alcaldessa del municipi, es va proclamar guanyadora absoluta dels comicis. Malgrat això, la segona força més votada va ser la que encapçala Marcel Dot,  Plataforma per Catalunya. El partit xenòfob va obtenir 3 regidors, i aquesta entrada no va comportar bones notícies per als altres partits calafins. Units per Calaf, que va aconseguir un regidor, i ICV, APC i PP, que no van treure cap representant, tampoc no es mostren satisfets amb l'entrada de PxC al consistori.



Imatge d'arxiu. Maria Antònia Trullàs Imatge d'arxiu. Maria Antònia Trullàs



Etiquetes
etiqueta calaf, ciu, regidors, pxc, eleccions



CiU es va consolidar a Calaf com la primera força política, obtenint 7 regidors. L'alcaldessa Maria Antònia Trullàs es va mostrar satisfeta pels resultats assolits, tot i no estar orgullosa de la situació política al municipi. I és que l'entrada de PxC a l'Ajuntament no va deixar de sorprendre molts calafins i, sobretot, els representants polítics de les altres forces que corrien en les municipals del 22M.

Els resultats obtinguts en les passades eleccions al Parlament de la Generalitat ja feien intuir una forta presència d'aquesta formació política a Calaf. Els 121 vots que va obtenir el partit de l'Anglada el 28 de novembre en el municipi el van convertir en la tercera força més votada després de CiU i PSC. Però en les municipals, el vot de PXC ha crescut exponancialment i aquest 22 de maig, Marcel Dot va obtenir fins a 341 vots.

No obstant això, Trullàs va declarar que, davant la incorporació de PxC a l'oposició, s'haurà 'd'explicar bé als ciutadans que els recursos són per tothom' i que no es negaran ajudes, subvencions o tot allò que necessitin els calafins i l'Ajuntament pugui fer-se'n càrrec. En aquest sentit, l'alcaldessa convergent va admetre que a partir d'ara es faran polítiques per 'arribar als ciutadans descontents, perquè entenguin la realitat'.

Dues lectures davant l'entrada del partit xenòfob
El fet que PxC obtingués 3 regidors al municipi pot tenir, segons Trullàs, dues lectures diferents. En primer lloc, els votants de la Plataforma van ser els que no accepten la immigració que s'està vivint a Calaf en l'actualitat. En relació amb això, Antònia Trullàs va explicar que, si bé és cert que a Calaf hi ha molta població immigrada, la situació del municipi no pot comparar-se amb la d'altres municipis com Salt.

En segon lloc, l'altra lectura que pot fer-se respecte de l'entrada de PxC pot anar relacionada amb el descontent general de la població, que han vist que PxC pot ser una solució. No obstant, Trullàs va assegurar que l'alternativa a aquest descontent passa per aplicar polítiques d'educació i de convivència amb totes les persones del municipi, perquè els votants de PxC 'poguessin veure les coses tal com són i acceptessin que els recursos són per tothom'.
 
Imputen un veí de Calaf per lesionar-ne un altre en una baralla
Emmarquen els fets en una baralla entre cinc persones
 08.01.2014 | 07:27

 J. S.CALAF  Els Mossos han pres declaració a un jove de 24 anys de Calaf acusat d'haver-ne agredit un altre durant una baralla entre un grup de persones davant del bar Skandol de la població, segons fonts policials. El presumpte agressor, de nacionalitat marroquina, ha estat imputat per un delicte de lesions.
 Els fets van tenir lloc el dia de Nadal cap a les 6 del matí, quan, segons testimonis presencials, la víctima, de nacionalitat espanyola, va molestar presumptament per motius xenòfobs un grup de joves d'origen marroquí i un d'ells va respondre agredint-lo amb un objecte de vidre al cap, cosa que li va provocar una ferida greu. Els Mossos emmarquen els fets en una baralla entre cinc persones.
 Ahir, el partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), que té tres regidors a l'Ajuntament, va enviar un comunicat condemnant l'agressió "per part de diversos individus de nacionalitat marroquina". Fonts municipals consultades per aquest diari van negar que fos un baralla entre dues comunitats i ho van definir com una "baralla personal". També van assegurar que el poble té ara bons índexs de seguretat, al contrari del que manifestava el comunicat de la PxC.
Imputen un veí de Calaf per lesionar-ne un altre en una baralla
Emmarquen els fets en una baralla entre cinc persones
 08.01.2014 | 07:27


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico