El Grupo de Acción Valencianista ultrafascista amenaça la casa del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Atac ultra contra la casa del president de l'A
cadèmia Valenciana de la Llengua


El GAV ha pintat l'entrada amb frases amenaçants contra Ramon Ferrer
La casa del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha estat objecte d'una agressió per part del GAV, que ha pintat l'entrada amb frases amenaçants. Els atacs al president de l'AVL prenen encara més gravetat institucionalment tenint en compte que el seu càrre té el rang de conseller en l'organigrama de la Generalitat Valenciana.
Aquesta no és la primer vegada que la casa de Ramon Ferrer és atacada pels ultres. El passat mes de maig ja ho va ser després d'uns incidents a Burjassot. Ramon Ferrer havia esta proposat pel PP com a membre de l'AVL i provenia de la secessionista Real Acadèmia Valenciana de Cultura, que nega la unitat de la llengua.


Fabra torna a usar l'anti-catalanisme
Aquesta agressió arriba en un moment baix en les enquestes per al Partit Popular. Totes indiquen que perdria el govern de la Generalitat Valenciana si avui hi haguera eleccions. En aquest sentit aquest dissabte ha tornat a treure el fantasma de l'anti-catalanisme demanant als partits d'esquerra que expliquen si estan 'a favor de la senyera o de la quatribarrada'. La conversió sobtada de Fabra a l'anti-catalanisme és molt cridanera ja que ell, en la seua época de batlle de Castelló havia defensat la unitat de la llengua i les emissions de TV3 al País Valencià.
Solidaritat de l'oposició
Els partits de l'oposició han denunciat l'atac. Enric Morera, de Compromís, ha preguntat des del seu compte de twitter 'qui afavoreix la ignorància i anima el conflicte violent'. Esquerra Unida del País Valencià també ha condemnat l'atac. Entitats culturals d'arreu del país, com El Tempir d'Elx, també han mostrat la seua solidaritat al president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Ciutadans reclama dissoldre l'Acadèmia
Per la seua banda Ciutadans, recent implantat al País Valencià, s'ha posat del costat de l'extrema dreta que reclama la supressió de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El secretari de Ciutadans a València, Luís Sebastian, ha usat el seu compte de twitter les darreres hores per a reclamar, en castellà, la dissolució de l'AVL per 'no defensar el valencià'. Aquesta posició coincideix amb la del GAV i una part del PP. Els sectors més moderats del Partit Popular han recordat, però, que l'AVL és una institució de la pròpia Generalitat Valenciana.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4172146/20140208/atac-ultra-casa-president-lacademia-valenciana-llengua.HTML


Grupo de Acción Valencianista

        
Grup d'Accio Valencianista (sic)[1]
Operacional1977 -
Liderado porManuel Latorre Castillo
Regiones activasComunidad Valenciana
IdeologíaBlaverismo, ultraderecha, anticatalanismo, regionalismo valenciano, nacionalismo español
El Grupo de Acción Valencianista (en valenciano Grup d'Accio Valencianista [sic][1] o GAV) es una organización blavera fundada en 1977. Se autodefine como valencianista y afrima defender el patrimonio cultural, artístico y natural de la Comunidad Valenciana (España) mediante acciones reivindicativas, a menudo, violentas. Esta entidad ha sido calificada de fascista[2] y de ultraderecha, por el perfil de sus acciones.[3]
El GAV, como entidad que apoya la consideración del valenciano como una lengua distinta del catalán, firmó en 1981 las Normas del Puig o de la RACV. Destaca como el miembro más activo de la Plataforma Normes d'El Puig y de la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia, de la que es miembro fundador.
Diversos miembros de esta agrupación han estado implicados en numerosas acciones anticatalanistas desde la década de 1980 hasta la actualidad, entre las que se hallan amenazas, vandalismo, actos violentos y de intimidación, etc.[ Según denuncian algunas entidades políticas, culturales y de  derechos humanos, también en actividades terroristas.[13]
Algunas de sus acciones amenazantes contra centros educativos y militantes, asociaciones y partidos democráticos han sido realizadas bajo nombres tapadera como Maulets 1707 o Colectiu Vinatea (sic).[17El primer presidente y fundador del GAV en 1977 fue el escultor Rafael Orellano. Le relevó Pascual Martín Villalba. El actual presidente es Manuel Latorre Castillo.[18] Uno de los presidentes más conocidos ha sido Juan García Sentandreu, antiguo falangista y ex-presidente del partido regionalista Coalición Valenciana.

Ideología

Esta entidad aboga por la consideración del valenciano como un idioma separado del catalán, así como la inmediata disolución de la Academia Valenciana de la Lengua (AVL) y la recuperación de la consciencia identitaria valenciana.[cita requerida]
Esta entidad cultural es calificada ideológicamente fascista y defensora de "valores antidemocráticos" por el Movimiento contra la Intolerancia,[19] o de ultraderecha, por el perfil de sus acciones.[20] En el Informe RAXEN de 2008 diversas acciones de vandalismo, "terrorismo de extrema derecha" y de violencia son atribuidas a esta agrupación.[13

http://www.vilaweb.cat/noticia/4172146/20140208/atac-ultra-casa-president-lacademia-valenciana-llengua.HTML

Adhesiu de les Joventuts del GAV rebutjant la unitat de la llengua.LO RAT PENAT  RECORDA QUE NO HI VEU

Bon dia!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones