El cel de març de 2015,l’eclipsi de Sol i a la terra el 22 naixament de Vibravibració la banda del Mercat de Calaf

El cel de març de 2015,l’eclipsi de Sol i a la terra el 22 naixament de Vibravibració la banda del Mercat de Calaf

llegenda

El cel de març del matí del día 20 del 2015, tindrem L’eclipsi parcial de Sol i a la terra el 22 a les 11 hores neixament de Vibravibració la banda del Mercat de Calaf….també el 20 ens vindrà a visitar la primavera

ORION  y Las Tres Marías

el famoso llomguet
Mikado (Los platillos) en la estación de Calaf
Web de Paco Santiago

Hans Zimmer's studio is on point.
"no tengas miedo a fracasar, ten miedo a no intentarlo"

El cel de març de 2015


Mars-Comet-NASA
Quasi sense adonar-nos-en, hem arribat a l’últim mes de l’hivern, març, amb temperatures més suaus que les setmanes precedents però encara amb el maleït vent bufant….
Les nits més suaus inviten a mirar el cel i continuar gaudint de les constel·lacions hivernals com Orió o Taure però també d’altres que ja guaiten per l’est anunciant el bon temps de l’estiu.
Venus i Mart encara es mostren cap a l’oest, el primer brillant sobre l’altre molt més dèbil, poc després de la posta de sol. En febrer van protagonitzar un dels més bells encontres dels últims mesos, de vegades acompanyats per una fina tallada de Lluna.
Però aquests dies un altre planeta també ha fet acte de presència en l’encontre còsmic: el planeta Urà. Però la seua brillantor és tan dèbil que és difícil veure’l a ull nu en entorns urbans. Però si disposeu d’un telescopi, per petit que siga, tracteu d’observar-lo aquests dies ja que tindrem una referència fàcil per trobar-lo. Urà es posarà els primers dies de març tan prop de Venus, que, mirant-ho pel telescopi, els dos planetes es veuran en el mateix camp de visió!
Si voleu observar aquests planetes, recordeu que només seran visibles fins a unes dues hores després de la posta de Sol mirant cap a l’oest.
Júpiter es troba actualment en la constel·lació del Cranc prop de la nebulosa del Pessebre. El podreu veure tota la nit i per ajudar-vos a trobar-lo, durant les nits del 29 i 30 de març la Lluna s’hi situarà ben prop.
Però l’espectacle celeste més important del mes serà, sense dubte, l’eclipsi parcial de Sol que podrem veure des d’ací el matí del 20 de març. Començarà a les 10:09 hora local i acabarà a les 11:21 hora local amb un quasi 70% d’ocultació del disc solar per la Lluna. Recordeu però que mirar el Sol amb un telescopi o uns prismàtics directament o a ull nu, està totalment desaconsellat si no es vol perdre la vista immediatament. Hi ha mètodes fàcils, barats i segurs per mirar el Sol. No perdeu l’oportunitat d’aprendre i d’admirar-vos d’uns dels espectacles més bonics de la natura. Estigueu atents, ja en parlarem.

Finalment, recordar-vos que el mateix dia 20 de març, a les 23:45 començarà la primavera.

La Lluna presentarà les següents fases en hora local:
FaseMesDiaHora
Lluna plenaMarç519 05
Quart minvantMarç1318 48
Lluna novaMarç2010 36
Quart creixentMarç2708 42
Si voleu obtenir més informació i un senzill mapa del cel observable del mes de març de 2015, podeu punxar aquest enllaç. També podeu veure un mapa del firmament. I tot això gràcies al Planetari de Quebec.
http://blocs.mesvilaweb.cat/marco/?p=270938

El pròxim 20 de març al matí podrem veure un eclipsi parcial de Sol

Es tracta d’un eclipsi parcial de Sol que es podrà veure des d’Europa, nord d’Àfrica i Àsia

Redacció | Actualitzat el 25/02/2015 a les 20:00h
Foto: OAN.
Durant el matí del divendres 20 de març de 2015, segons informa l’Observatori Astronòmic Nacional espanyol (OAN), es podrà observar un eclipsi parcial de Sol des d’Europa, nord d’Àfrica i Àsia  —com un eclipsi total només es podrà veure a les illes Fèroe, a l’Atlàntic nord, i a l’Àrtida—, que s’iniciarà a l’Atlàntic i acabarà a la meseta central siberiana. El màxim de l’eclipsi serà a les 10.46 hores (hora catalana) i es preveu que la durada màxima sigui de 2.47 hores, per bé que es preveu que s’inicia passades les nou del matí.
Es dona la coincidència que aquell mateix dia començarà la primavera. L’últim eclipsi solar visible a casa nostra va ser el 3 de novembre del 2013, encara que la seva visibilitat va ser molt baixa, i s’estima que el pròxim sigui el 21 d’agost del 2017.
Consells per a l’observació del Sol
Es recomana no mirar directament al Sol, fins i tot amb filtres, només es aconsellable fer-ho amb filtres professionals. Les ulleres de sol, els vidres fumats, les radiografies, etc., es desaconsellen totalment.
A dalt, amb dues cartolines; a baix, amb un mirall. Foto: OAN.
En canvi, es recomana observar el Sol per projecció, com es veu a la imatge: utilitzeu dues cartolines, en una s’hi fa un forat petit (d’uns mil·límetres); llavors, d’esquena al sol, s’aguanta la cartolina de manera que la llum passi pel forat i aparegui a l’altra cartolina, situada a uns dos o tres pams i a l’ombra de la primera (com una cambra fosca). Si es fa servir una escumadora de cuina, s’obtindran múltiples imatges del Sol.
Una altra manera seria projectant sobre una paret a l’ombra la imatge del Sol amb un mirall pla de mà al qual s’hi ha retallat un forat d’entre 5 i 10 mil·límetres

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones