Llimpian Catalunya-La xenòfoba Plataforma per Catalunya s'enfonsa i passa de 67 a 8 regidors-Albiol per fi pot perdre l´alcaldia de Badalona

Plataforma per Catalunya s'enfonsa i passa de 67 a 8 regidors

La Plataforma Vigatana de Josep Anglada aconsegueix tan sols un representant

 

La  Plataforma per Catalunya s'ha enfonsat i ha passat d' aconseguir 67 regidors el 2011 a tot Catalunya a tan sols 8. Cal tenir en compte que el partit original, que va implosionar per disputes internes, es presentava a aquestes eleccions fragmentat en tres: una part va mantenir el nom original (PxC), una escissió comandada per Enric Ravello es presentava sota la marca SOM Catalans, i l'antic líder de PxC, Josep Anglada, encapçalava la Plataforma Vigatana, que  tan sols ha aconseguit un regidor a Vic, tot i que PxC n'havia arribat a tenir 5. A la capital d'Osona,  dels 2.993 que va aconseguir PxC el 2011, els tres partits que en recullen l'herència n'han conservat 998.
            
PxC, doncs, ha passat dels  65.905 vots del 2011 27.348 del 24-M –amb el 99,6% escrutat–. Cal comptar també amb els de les candidatures fragmentades hereves de la original PxC, com els 836 vots de la Plataforma Vigatana, però la davallada és més que evident. La divisió ha desgastat PxC i les escissions del partit, perquè el 2007, amb tan sols 12.447 vots, Plataforma va aconseguir un total de 17 regidors.

Badalona en Comú, ERC i ICV, en converses per formar pacte de govern i fer fora Albiol

Les tres formacions no sumen majoria absoluta però es mostren reticents a incloure-hi també el PSC

      

L'escenari electoral a Badalona deixa la porta oberta a forjar un govern alternatiu a Xavier García Albiol, molt polèmic aquesta campanya pel seu discurs xenòfob. Tot i treure el doble de regidors que la segona força, el PP (10 regidors) ja treballa amb l'horitzó que perdrà l'alcaldia de Badalona. I és que Badalona en Comú –que ha irromput a l'Ajuntament amb 5 regidors–, ERC –amb 3– i ICV –amb dos– ja han iniciat algunes converses multilaterals per pactar govern i fer fora Albiol, alcalde des del 2011.
            
De fet, el mateix Albiol  ha reconegut via Twitter que ja es veu sense la vara d'alcalde: "Hem guanyat les eleccions però hi haurà pacte de perdedors".
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones