Passa al contingut principal

Agredida la directora d”El Jueves’ després d’una portada contra neonazis- l’humor fa mal als éssers unineuronals

Agredida la directora d”El Jueves’ després d’una portada contra neonazis- l’humor fa mal als éssers unineuronals

incident

Agredida la directora d”El Jueves’ després d’una portada contra neonazis

Maria Macià / Gustau Nerín
Barcelona. Dimecres, 11 de maig de 2016
1 minut

portada jueves

La directora del setmanari satíric El Jueves, Mayte Quílez, ha estat agredida a primera hora d’aquest matí al portal de casa seva a Barcelona quan tornava de fer footing.

Segons ha explicat Quílez a El Nacional, un home amb el cap cobert per la caputxa de la dessuadora, encara per identificar, li ha donat un cop de puny a la cara i seguidament ha fugit. Quílez està en vies de presentar una denúncia pels fets davant dels Mossos d’Esquadra.
Aquesta agressió arriba després de la publicació ahir d’una polèmica portada que carregava contra el creixement de la ultradreta i de grups neonazis a Europa. La vinyeta va tenir un gran ressò a les xarxes, a través de les quals la revista va rebre moltes amenaces.

La portada es va difondre per Internet acompanyada d’un missatge desafiant dirigit a qui es refereixen com “nazi, imbècil perdut i/o votant de VOX”, on s’assegurava que no els importava que poguessin sentir-se ofesos. A hores d’ara, la publicació porta més de 3.000 retuits i s’ha compartit 10.000 vegades a Facebook. 


La directora ha fet públic amb un missatge a Twitter que no es deixarà  intimidar per aquesta agressió

El Jueves i la censuraEl Jueves ha tingut problemes amb la censura en diverses ocasions. El primer número censurat va ser l’any 1977, per considerar-lo ofensiu “per a la pàtria”. Més tard, aquell mateix any, se’ls va censurar un altre número per considerar-lo ofensiu per a l’església católica.
El 2007 el jutge de l’Audiència Nacional, Juan del Olmo, va ordenar la retirada d’El Jueves perquè en portada es representava l’aleshores príncep Felip i a la seva esposa durant l’acte sexual. Era un text sobre l’ajuda del govern Zapatero de 2.500 euros a la natalitat, i el príncep afirmava que “esto es lo más parecido a trabajar que he hecho en mi vida”.
El 2014 RBA, que editava la revista, va censurar una portada sobre l’abdicació del Rei, cosa que va provocar la dimissió d’alguns humoristes del mitjà.

Enric Vila
La guerra de paperConviure amb nazis Enric Vila
Europa 1492
http://www.elnacional.cat/ca/societat/directora-jueves-portada-neonazis_103000_102.html

Opinió

Els violents no tenen sentit de l’humor

Iu Forn
Barcelona. Dimecres, 11 de maig de 2016
1 minut
Iu Forn

Sap per què l’humor molesta tant als integristes totalitaris descerebrats? Perquè no l’entenen. I això els fot molt.

L’humor els desemmascara i els desmunta perquè els despulla amb l’arma més letal possible: la intel·ligència. Per això l’humor fa tant de mal als éssers unineuronals, perquè no el poden combatre.

Els éssers primaris contesten un cop de puny amb un altre cop de puny. És el seu llenguatge. En canvi, l’humor i la ironia no té en ells resposta possible a l’alçada i la bilis els fa contestar encara amb més virulència.

Pensi en quantes pàgines s’han escrit i quantes hores han dedicat als mitjans audiovisuals a parlar dels diferents feixismes violents. I ara pensi en les caricatures de Mahoma, en Charlie Hebdo, en Pepe Rubianes, en Leo Bassi… El bufó, blanc de les ires de qui diu que té raó i que en té tanta que està disposat a matar, enviar artefactes explosius casolans o “només” amenaçar de mort a qui se’n fot de la seva pretesa raó universal.

Per què escric això? Bé, perquè aquest dimecres a BCN ha passat això.

La causa de l’agressió podria ser alguna altra? Sí. De sonats el món n’és ple i tampoc necessiten gaire motius per demostrar-ho. Per tant, ara mateix tot són especulacions. Ara bé, la revista i els seus col·laboradors han patit prou amenaces personals i col·lectives i han estat l’objectiu de les ires de grups socials, polítics i religiosos tan diversos, variats i nombrosos com per no descartar que la hipòtesi pugui ser factible.

En tot cas, la diferència entre la gent normal i els intolerants totalitaris en possessió de tanta veritat absoluta que se la queden tota, és que ells no tenen sentit de l’humor. Per tant, mai seran feliços. Una pena, pobra gent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Naves en venta - 08280 Calaf-poligon industrial familiar-Barcelona

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión