(Vídeo) Un explosiu Rufián torna a crear el caos al Congrés per dir les coses clares

(Vídeo) Un explosiu Rufián torna a crear el caos al Congrés per dir les coses clares

(Vídeo) Un explosiu Rufián torna a crear el caos al Congrés

Planteja una bateria de preguntes que posen sobre la taula tabús tradicionals espanyols com l’escassa democràcia, la monarquia o el llegat franquista

Guifré Jordan @enGuifre – Gabriel Rufián ho ha tornat a aconseguir. Ha tornat a trencar els esquemes al Congrés dels Diputats amb la seva intervenció durant la segona votació del debat d’investidura de Rajoy. Si fa sis mesos ja provocava el caos tant a la cambra baixa, a Twitter i entre les personalitats més espanyolistes, ara ha repetit la seva actuació amb una bateria de preguntes dirigides en la seva majoria a Mariano Rajoy i Albert Rivera sense pèls a la llengua i posant sobre la taula tradicionals tabús espanyols com la monarquia o la memòria històrica del franquisme, cosa que s’ha seguit des del Congrés amb molt soroll i tensió i des de Twitter amb molta intensitat i divisió d’opinions.
països diferents que voten de maneres diferents”
El ‘terratrèmol’ Rufián ha tornat a actuar començant amb una salutació que ja ha provocat els primers rumors a les bancades de Ciudadanos: “Senyor Rajoy, senyor Rivera, senyor candidat, senyor IBEX”. L’inici de la intervenció l’ha dedicada per ensenyar un mapa de l’Estat espanyol dividit per circumscripcions on es veia cadascuna d’elles pintada amb el color del partit més votat el 26J. La imatge parlava per si sola, amb Catalunya i Euskadi com a únics no pintats del blau popular o del vermell socialista, però Rufián ha afegit: “Això no és un desafiament, són països diferents que voten de maneres diferents”. I ha apuntat que PP i Ciudadanos junts només sumen una alcaldia a tot Catalunya.
“Per què 80 anys després Lorca segueix a una cuneta?”
 D’altra banda, ha volgut posar èmfasi en els atacs que preparen PP i Ciudadanos a la immersió lingüística catalana: “Per què per a què els nens estudiïn anglès han de fer les matemàtiques en castellà? Per què uns monolingües imposen a bilingües que han de ser trilingües?”. A més, ha deixat de banda ombres i tabús de la Guerra Civil i el franquisme: “Per què 80 anys després Lorca segueix a una cuneta?”. Una pregunta que ha merescut els aplaudiments fins i tot de Pablo Iglesias. Ha mencionat explícitament Francisco Franco dues vegades i també ha etzibat: “Per què els molesta veure estelades i no que el carnisser de Badajoz, el general Yagüe, tingui carrers?”.
Dard als comuns
En els cinc minuts llargs d’intervenció, Rufián també ha volgut enviar un missatge a Pedro Sánchez: “Quant més renunciarà a la governabilitat del seu país per no donar veu al nostre?”. Fins i tot ha tingut temps per a Iglesias i Domènech, a qui ha instat a imaginar-se un país amb un PP residual, amb ganes de canvi i d’exercir la democràcia i, tot seguit, ha reblat: “Aquest país ja existeix: es diu Catalunya”. Unes paraules que, entre línies, empenyaven el sector dels comuns a fer suport al projecte independentista de Junts pel Sí i la CUP.
Albert Rivera, comparat amb el senyor Smithers d’Els Simpson 
Tot plegat, un discurs que ha fet del Congrés un galliner constant i Twitter una olla d’insults… I també d’elogis provinents de tot l’Estat. Un dels ‘hits’ que ha triomfat més a les xarxes ha estat la comparació que ha fet d’Albert Rivera amb el senyor Smithers, el personatge de la sèrie ‘Els Simpson’ que recrea

Cuando al IBEX no le gusta lo que dices……

La imagen puede contener: una persona , de traje

Foto de Rosa Gras Fando.
Foto de Jose Sorroche Córdoba.


RUFIAN

 El discurso de Gabriel Rufián del que todo el mundo habla


El pasado viernes tuvo lugar la segunda sesión de investidura y Mariano Rajoy no consiguió sumar los escaños necesarios para proclamarse presidente del Gobierno. Los políticos disponían de poco tiempo para argumentar su ‘no’ al líder del Partido Popular.
Después del discurso de Rajoy, hablaron el resto de fuerzas políticas. De entre todos los discursos destacó uno por encima de todos: el del diputado de Esquerra Republicana de Catalunya Gabriel Rufián. El joven político catalán subió a la tribuna y no se mordió la lengua.
Su discurso fue muy comentado en Twitter, donde Rufián tiene tantos seguidores como detractores. Lo que está claro es que su discurso no dejó a nadie indiferente:
Muchos usuarios se hicieron eco del discurso de Rufián. Algunos le dieron su enhorabuena por el discurso, en el que estuvo muy contundente con Rivera y con Rajoy.
A otros sin embargo, no le gustó demasiado el discurso de Rufián.
Aquí puedes ver la intervención completa de Rufián en la segunda sesión de investidura:
http://www.huffingtonpost.es/2016/09/03/discurso-gabriel-rufian_n_11844302.html?1472893629

El potent discurs de Gabriel Rufián transformat en piulades

Podeu enviar piulades amb el seu text punxant sobre la frase concreta del text


H_3119668.jpg
El discurs de Gabriel Rufián ahir al congrés dels diputats espanyol (vídeo) va consistir en un seguit de preguntes, la major part de les quals formulades amb l’estil de les piulades de twitter.
Per això us l’oferim amb totes les frases reduïdes als 140 caràcters. Punxant sobre cada frase podeu enviar una piulada amb el seu contingut:























Ací podeu veure el discurs sencer:
 
http://www.vilaweb.cat/noticies/el-discurs-de-gabriel-rufian-transformat-en-piulades/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones