Passa al contingut principal

El Front Republicà propugna la ruptura democràtica amb l’estat espanyol


La
L’acte ha servit per a presentar també els candidats de cada demarcació. Per Lleida ha parlat Joel Jové, per Tarragona Ferran Reyes, per Girona Maria Besora per Girona i l’ex-diputat dels comuns Albano Dante Fachín ha tancat l’acte com a cap de llista per Barcelona.

Tots quatre ponents han dit que cal blindar sense matisos una democràcia directa que denunciï la monarquia ‘caduca i franquista’. També han reivindicat la lluita popular per aconseguir més justícia social i una defensa dels drets civils aconseguits. I, en fi, han criticat ‘l’oligarquia de l’entramat de l’Íbex 35’.
Ideològicament, el Front Republicà es fonamenta en l’aliança comuna entre independentistes i sobiranistes; en el feminisme i la defensa dels drets del col·lectiu LGBTI; en ‘l’atrinxerament dels drets socials i laborals’, la defensa del territori, l’internacionalisme, l’antifeixisme, la democràcia radical i el republicanisme.
El candidat de Lleida, Joel Jové, ha dit que calia establir un front de denúncia fins que no es reconegui el dret d’autodeterminació del poble català, no s’alliberin els presos polítics i no es garanteixi el retorn dels exiliats. Ferran Reyes ha destacat la situació excepcional que viu Catalunya i ha lamentat la regressió de drets.
També han reclamat la supressió dels articles 135 i 155 de la constitució espanyola. ‘Cal defensar la República davant de la monarquia tardofranquista’, ha dit Reyes. Maria Besora s’ha centrat en la importància del front feminista i ha condemnat la violència patriarcal contra les dones i les persones LGTBI. I Albano-Dante Fachín  ha assegurat que plantaran cara a qualsevol govern estatal que no respecti el dret d’autodeterminació de Catalunya. A l’acte hi han assistit unes 300 persones.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones