Passa al contingut principal

L'hospital d'Olot inaugura el bosc dels Tres Roures amb un itinerari adaptat i un plafó inclusiu

 

L'hospital d'Olot inaugura el bosc dels Tres Roures amb un itinerari adaptat i un plafó inclusiu

Fa uns anys es va cedir l'espai, que està al costat del centre sanitari

Professionals de l'hospital d'Olot inauguren el bosc dels Tres Roures

Professionals de l'hospital d'Olot inauguren el bosc dels Tres Roures HOSPITAL D'OLOT

L'hospital d'Olot ha inaugurat aquest dilluns el bosc dels Tres Roures, un espai natural situat al costat del centre sanitari i que compta amb un itinerari de sauló compactat per garantit l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i cotxets. A banda del recorregut, també s'ha habilitat dos espais de reunió amb bancs construïts amb acàcies, una espècia d'arbre invasora en aquest. Amb això es busca la integració total de l'espai en l'entorn natural. També s'ha estrenat un plafó inclusiu amb recomanacions i informació en tots els llenguatges. El bosc es va cedir fa uns anys a l'hospital i ara s'ha actuat per adaptar-lo.

El bosc dels Tres Roures compta amb un itinerari amb sauló compactat que recorre part de l'espai natural. Es tracta d'una zona al costat del centre que l'hospital vol potenciar per a professionals, pacients i familiars. Per això s'ha garantit l'accessibilitat al bosc amb el paviment que garanteix l'accés a persones amb mobilitat reduïda i també facilita la circulació de cotxets.

A banda del recorregut, l'hospital ha instal·lat un plafó inclusiu que compta amb tots els llenguatges possibles. Hi ha un àudio per al llenguatge oral, el llenguatge escrit amb lletra i llenguatge Braille, llenguatge de signes a partir d'un codi QR i el llenguatge gràfic amb pictogrames. En ell s'hi recullen recomanacions, normatives d'ús i informació de la flora i la fauna que hi ha en el bosc.

Es tracta del primer plafó d'aquestes característiques que s'instal·la a la Garrotxa. S'ha finançat amb la Diputació de Girona i la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.

https://www.diaridegirona.cat/comarques/2023/11/20/lhospital-dolot-inaugura-bosc-dels-94876264.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión