Denuncien Espanya a la UE per condemnar a 6 mesos de presó per parlar en català

Sense títol
Raül Romeva (ICV), Maria Badia (PSC), Ramón Tremosa (CiU) i Salvador Sedó (CiU)
JAPhttp://www.elpuntavui.cat/sabadell/nacional.html
Denuncien Espanya a la UE per condemnar a 6 mesos de presó per parlar en català
CiU, ERC, ICV, i eurodiputats bascos porten a Europa el que consideren una vulneració dels drets fonamentals
Mar Sabé
Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU) i Raül Romeva (ICV), amb el suport de Izaskun Bilbao (PNB) i Iñaki Irazabalbeitia (Aralar, en representació d’ERC) han denunciat avui, mitjançant una pregunta parlamentària a la Comissió Europea, el cas de Carles Mateu, condemnat a 6 mesos de presó per parlar en català a la Guàrdia Civil.

Mateu va ser retingut més de tres hores quan conduïa per Almenara el 21 de desembre de l'any passat en un control rutinari de la guàrdia civil, per negar-se a parlar en espanyol als agents. Se l’ha condemnat a sis mesos de presó per desobediència a l’autoritat i a una retirada del carnet d’un any i un dia. Els eurodiputats que han presentat la pregunta han qualificat aquest afer com “una vergonya i un atac als drets fonamentals d’un ciutadà europeu”.

En aquesta carta, reclamen a la Comissió Europea que es manifesti sobre aquest cas, i conviden a tots els eurodiputats catalans a signar la petició. els eurodiputats també remarquen "la injustícia que representa que un ciutadà pugui ser condemnat a 6 mesos de presó per parlar en català, mentre els insults i les amenaces d’un grup de falangistes rebi com a càstig una simple multa de 300 euros per agredir a diputats catalans del Congrés espanyol i llançar bombes lacrimògenes que van comportar la hospitalització de cinc persones", fent referència als actes violents que hi va haver a la seu de la Generalitat a Madrid durant la commemoració de la Diada.
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/denuncien_espanya_a_la_ue_per_condemnar_a_6_mesos_de_preso_per_parlar_en_catala_96146.php

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico