El Parlament de Dinamarca debatrà sobre l’autodeterminació de Catalunya

El Parlament de Dinamarca debatrà sobre l’autodeterminació de Catalunya



 Dinamarca

El Parlament danès debatrà el mes que ve una interpel·lació sobre l’autodeterminació catalana

Els diputats de la coalició roig-verda interpel·laran el ministre d’Exteriors sobre les accions que pensa emprendre perquè es “respecti” el dret de Catalunya a la seva “lliure determinació”


Foto de 1,5 milions de veus per la independència de Catalunya.


El dret a l’autodeterminació de Catalunya serà  motiu de debat al Parlament danès el 12 de maig a tomb d’una interpel·lació que la coalició roig-verda, socis parlamentaris del govern danès, ha presentat perquè hi respongui el ministre d’Afers Exteriors, Martin Lidegaard.

El text de la interpel·lació diu textualment: “Com demanarà el govern danès que es respecti el dret dels pobles a la lliure determinació, en relació amb l’àmplia majoria del Parlament català, la societat catalana i el govern català que vol celebrar un referèndum sobre la independència?”.
Paral·lelament, l’ ANC d’aquest país ha demanat firmes de suport a la interpel·lació per mirar de decantar el debat parlamentari a Dinamarca. Es pot fer via web, omplint les caselles que demanen, per aquest ordre, nom, cognoms, país, correu electrònic i l’autorització per fer pública o no la signatura.
Precisament, aquest dimecres el Tribunal Constitucional  ha suspès cautelarment la llei d’acció exterior catalana en admetre a tràmit el recurs en contra del govern espanyol.
http://www.ara.cat/politica/Catalunya-Dinamarca-autodeterminacio-debat-parlament-danes_0_1339666221.html

Resultado de imagen de dinamarca y catalunyaEl Parlament de Dinamarca debatrà sobre l’autodeterminació de Catalunya el mes vinent

En marxa una campanya de signatures per aconseguir el suport de la cambra danesa al dret a votar sobre la independència


El Parlament danès debatrà el proper 12 de maig sobre el dret dels catalans a celebrar un referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya. El ministre d’afers exteriors del país rebrà la pregunta sobre el procés català i, per assegurar que es pronunciï a favor d’autoritzar el vot a Catalunya, ja ha arrencat una petició per internet, que es pot signar en aquest enllaç. El formulari està en danès, però només demana, per aquest ordre: nom, cognom, ciutat, país, adreça de correu, i si es vol que la signatura sigui pública.

El ministre s’haurà de definir Dos diputats del partit Aliança Roja-Verda (Enhedslisten), que dóna suport parlamentari al govern, faran la següent interpel·lació al ministre Martin Lidegaard: “Com demanarà el govern danès que es respecti el dret dels pobles a la lliure determinació, en relació amb l’àmplia majoria del parlament català, la societat catalana i el govern català que vol celebrar un referèndum sobre la independència?”. És una incògnita què respondrà Lidegaard a la pregunta, però una allau de signatures a la petició perquè el ministre doni suport a una consulta sobre la independència a Catalunya podria fer-lo decantar. És per això que entitats com l’ANC Dinamarca ja estan promocionant aquesta petició virtual. Dinamarca ja va allotjar un debat sobre el procés el  novembre passat De fet la branca de l’Assemblea a Copenhaguen ja va organitzar, juntament amb DIPLOCAT un acte a les dependències del Folketinget -el parlament danès- un debat sobre el procés de transició nacional. Es va titular “Catalonia: Self-determination Within The European Union” i va comptar amb la presència d’un dels diputats de l’Aliança Roja-Verda, Nikolaj Villumsen, que es va mostrar favorable a un referèndum. A l’acte del novembre passat també hi va prendre part un representant de les illes Fèroe, Sjúrður Skaale, i tots dos van es van emplaçar a traslladar de forma conjunta el debat sobre el dret a decidir de Catalunya al plenari del parlament danès, cosa que ara han complert. Es tracta, doncs, de tot un èxit de l’ANC Dinamarca i el DIPLOCAT http://www.directe.cat/noticia/397785/el-parlament-de-dinamarca-debatra-sobre-lautodeterminacio-de-catalunya-el-mes-vinentPortada del llibre

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico