La Garbiana Pagesa-Tarroja de Segarra



QUI SOM
Vet aquí que en una terra seca i aspra, la Força, la Paciència, l’Alegria i la Passió varen trobar uns grans de blat. La Força remogué la terra i la Paciència sembrà les llavors i va esperar i esperar... A l’estiu l’Alegria recollí el blat i quan va ser al sac, en feu una bona farina, que la Passió va remanar, amassar i enfornar per fer un bon pa Després vingueren l’Experiència, la Saviesa, la Generositat, la Voluntat, la Il·lusió...i els habitants d’aquella terra seca i aspra creixeren sans i forts, doncs la Terra estava plena de força, paciència, alegria, passió i il·lusió, en última instància, amor.

ON ANEM
Anem cap a un model econòmic i social en el nostre petit poble, potenciant una economia real, justa i transparent, amb criteris de sostenibilitat i respecte al medi, que entengui i respecti l’ésser humà com a individu lliure i creatiu amb la responsabilitat de treballar per ell mateix i per el comú. I sobretot, anem cap a enfortir les relacions humanes per tal de crear un entorn de treball conscient en la importància del retorn a la cooperació. Cap a una Societat més Justa, Sana i en Harmonia amb la Naturalesa.

D’ON VENIM
La llavor de La Garbiana es va sembrar uns anys enrere amb la participació i empemta d’un munt de persones que han fet que això sigui possible. La Jennifer, la Glòria i la Rosanna, les primeres guardianes del Rebost; el Xiviri, "l’arquitecte"; la Olga i la Eva, (l’Artesana i l’Alquímica) que de bon principi i fins ara ens alimenten i cuiden amb les seves bones mans; el Quim, un dels grans impulsors i inspiradors; l’Ignasi que durant dos anys ha tingut cura de l’hort i és un dels primers 4 magnífics! i tots aquells i aquelles que han participat, participen o participaran d’aquesta il·lusió.




La Segarra, considerada per molts el graner de Catalunya, és una terra immillorable per a la producció de cereal, les seves condicions climàtiques i edàfiques proporcionen al cereal unes qualitats difícils de millorar.
Cultivem terres de secà, on hi produïm espelta, blat, sègol, blat persa, ordi, civada, farratges, cigrons i adobs en verd. Recuperem llavors de varietats antigues amb la col·laboració de Cultures Trobades.
El maneig del sòl que es requereix en agricultura ecològica implica la no sobreexplotació de la terra de manera que els guarets i les rotacions de cultiu són imprescindibles per garantir i mantenir una bona fertilitat del sòl. Per aquest motiu els nostres cultius tenen una finalitat més qualitativa que productiva.

En l’adjunt el certificat ecològic de les terres de La Garbiana. A nom del soci Ramon Ros Segura.

EL MOLI DE PEDRA
Per elaborar les nostres farines disposem d’un dels millors molins de pedra que es poden trobar en el mercat.
És un molí de fabricació austriaca de la casa Osttiroler Getreidemuehlen Green amb més de 75 anys d’experiència en fabricació de molins de pedra és l’únic fabricant que ha estat guardonat amb el Premi Oficial de Qualitat pel Govern d’Alemanya, i ha rebut varis premis de caràcter internacional.

El molí de pedra ens permet elaborar farines d’una qualitat molt alta ja que la mòlta és realitza lentament i d’una sola passada per abrasió i no per compressió. D’aquesta manera la farina conté les principals propietats nutricionals del cereal, evitant l’escalfament excessiu i la ràpida oxidació.
Donem les gràcies a tota la gent que ens ha ajudat a poder disposar d’aquest molí a través de la campanya de micro mecenatge que varem promoure la primavera/estiu del 2013. http://www.verkami.com/projects/5251-nou-moli-per-a-vells-blats
Us estarem sempre agraïts:


LA GARBIANA SCCL
Plaça de la Gual, 1
25211 Tarroja de Segarra

lagarbianapagesa@gmail.com
973520042 (de 17h a 20h)

Harina de garbanzo
3 trigos antiguos
http://shop.lagarbiana.cat/es/home/1-3-trigos-antiguos.HTML












Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones