Un prestigiós economista alemany veu la independència catalana beneficiosa per Berlín

Un prestigiós economista alemany veu la independència catalana beneficiosa per Berlín


Un prestigiós economista alemany veu la independència catalana beneficiosa per Berlín

Segons Werner Abelshauser, Catalunya és equiparable a les regions més industrialitzades d’Europa

Alemanya no té encara una posició presa sobre la independència catalana, que podria ser favorable si fa cas a un dels economistes més prestigiosos. Werner Abelshauser ha afirmat que la creació d’un nou estat català podria tenir beneficis a llarg termini per Alemanya, per exemple si s’establís una unió monetària només entre els països que tenen una “cultura econòmica uniforme”.

Cultura econòmica com Alemanya o França

Abelshauser explica que Catalunya forma part de la cultura econòmica del centre d’Europa, que es caracteritza per unes relacions laborals cooperatives, en lloc de “centrades en el conflicte, com especialment al sud d’Europa”. Segons l’economista, Catalunya té similituds amb les economies dels països com Alemanya o França per “la manera de pensar i actuar, les regles del joc i els tipus d’organitzacions que constitueixen el sistema social de producció”.
Catalunya, un dels ‘Quatre Motors d’Europa’
Així, defensa que només els països amb aquesta cultura econòmica haurien de tenir la moneda única, i no tots, perquè en època de crisi s’ha demostrat que l’euro no funciona. Això, segons Abelshauser, beneficiaria a llarg termini a Alemanya, i tenint en compte que Catalunya és un dels ‘Quatre Motors d’Europa’ –juntament amb les regions de la Llombardia (Itàlia), Roine-Alps (França) i Baden-Württemberg (Alemanya)- podria ser en aquest grup monetari selecte. Amb una condició, segons l’economista: que aconsegueixi la independència. Un altre del grup de prestigiosos professors alemanys que avalen la independència és Roland Vaubel.
http://www.directe.cat/noticia/424889/un-prestigios-economista-alemany-veu-la-independencia-beneficiosa-per-berlin

Obama defensa protestar per aconseguir el dret a votar

El president dels EUA, a favor de desafiar lleis vigents injustes

En un gest inusual, Barack Obama ha escrit una carta al director, publicada al diari New York Times, per reivindicar la igualtat de drets entre els ciutadans per poder exercir el dret a vot als Estats Units. Per aconseguir-ho, aplaudeix l’activisme de moltes persones anònimes que van lluitar els anys 60 per desafiar les lleis vigents i que fins i tot ho estan fent ara. Un camí, venint d’un president dels EUA, que es podria equiparar al sobiranisme català, que defensa poder votar però es troba amb el mur de la inflexible legislació vigent. 


La Constitució era l’excusa per discriminar els afroamericans als EUA
De fet, Obama recorda que abans que els afroamericans poguessin votar, les autoritats s’escudaven en la Constitució americana per posar-los traves i discriminar-los: “És una cruel ironia que les paraules que fan funcionar la nostra democràcia  es fessin servir per fer exàmens d’alfabetització per negar el dret de votar a molts afroamericans”. El màxim dirigent dels EUA recorda que el desafiament de les lleis racistes per part de molts ciutadans anònims va fer canviar el país.
Canvi de mentalitat impossible a Espanya
De moment, la situació a l’Estat espanyol és similar, però no es preveu un canvi de mentalitat en el tema de garantir el dret dels catalans de votar sobre el seu futur. Com a mínim, segons la darrere enquesta del CIS, que reforça el PP i el PSOE, els partits que sempre han donat per bona la interpretació restrictiva de la Constitució. A més, la reforma de la Carta Magna dels populars va en sentit diametralment oposat a les reivindicacions d’una bona part de la societat catalana per demanar el dret a l’autodeterminació.
http://www.directe.cat/noticia/424913/obama-defensa-protestar-per-aconseguir-el-dret

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico