Sallent posa en marxa el viver d´empreses amb la meitat dels despatxos plens

Sallent posa en marxa el viver d´empreses amb la meitat dels despatxos plens


El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat el nou edifici destinat a l’emprenedoria local

20.02.2016 | 15:11
El conseller Baiget, tallant la cinta inaugural a la placa de l´edifici
El conseller Baiget, tallant la cinta inaugural a la placa de l´edifici J.E.
J.E / SALLENT Sallent ha inaugurat aquest dissabte al matí el nou viver d’empreses El Salt, situat en un edifici del carrer del Cós, que es destinarà al foment de l’emprenedoria local. El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han acompanyat l’alcalde, David Saldoni, i als regidors de l’Ajuntament en l’acte d’estrena.
El Salt compta amb una dotzena de despatxos al servei de les empreses que demanin poder-hi operar, i de moment, ja n’hi ha la meitat de plens. Tot i que encara no tenen la clau, és previst que aquesta mateixa tarda l’edifici ja s’estreni amb una primera reunió per part d’un dels grups emprenedors. Saldoni ha posat de relleu el fet que l’edifici ja tingui el 50 % d’ocupació en el moment de posar-lo en marxa.
La inauguració d’aquest matí ha omplert a vessar una de les sales de l’edifici, on s’ha fet una projecció sobre el nou servei i els parlaments per part de les autoritats. Tot seguit, s’ha descobert la placa inaugural i s’ha fet una ràpida visita a les instal·lacions.
http://www.regio7.cat/bages/2016/02/20/sallent-posa-marxa-viver-dempreses/349813.html

El viver d’empreses


CEI Tàrrega ubicat a l’antiga fàbrica Trepat és un centre que acull noves empreses amb contingut innovador. El CEI Tàrrega posa a disposició un conjunt de mòduls dotats amb els corresponents serveis bàsics per a ser cedits en règim de lloguer a preus assequibles a iniciatives empresarials innovadores.

http://www.xarxaceilleida.cat/es/centres/ceitarrega/

Cal Gallifa

 Cal Gallifa

FotoCal Gallifa
Viver d'empreses
FotoViver d’empreses
Viver d'empreses
FotoViver d’empreses

Viver d’empreses

El Viver d’Empreses del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació “Cal Gallifa ” comprèn un espai format per 5 despatxos individuals d’aproximadament 23 m2 destinats a ser ocupats per persones emprenedores, empreses i entitats de nova creació durant un període limitat de temps ( 4 anys màxim ).
Es tracta de despatxos dotats de mobiliari, línia telefònica, aparell de calefacció i aire condicionat, alarma, servei de neteja diària, etc. i amb dret d’accés a la utilització dels espais comuns del centre.
El viver permet la instal·lació immediata de nous empresaris i professionals a uns preus molt més econòmics del que suposaria per a ells llogar un local de fora i adequar-lo.
Així mateix les empreses usuàries del viver compten amb el suport del Centre d’Iniciatives des d’on s’ofereixen serveis administratius generals: centraleta telefònica, fotocopiadora, servei de fax, enquadernació de documents i altres serveis diversos.
Existeix un servei de domiciliació per a empreses internes i externes al CIO “Cal Gallifa”, (consisteix a poder donar l’adreça, el telèfon i el número de fax del Centre d’Empreses i a compartir un despatx d’oficines).
Informació Adreça Passeig Gallifa 1, 2a
Informació Telèfon 938 764 000
Informació Fax 938 764 018
Informació Correu electrònic cio@santjoanvilatorrada.cat
http://www.santjoanvilatorrada.cat/plantilla2.php?nId=97680091&cTitol=Viver+d%26%23039%3Bempreses

Viver d’empreses de Reus


El viver té com a objectiu facilitar a les noves empreses promogudes per persones emprenedores, de forma temporal, el suport i l’espai físic necessari per al desenvolupament del seu projecte.
A qui va dirigit?
Els destinataris del viver són noves empreses promogudes per persones emprenedores que tinguin un projecte empresarial de futur, viable econòmicament i tècnicament. Entre d’altres:
  • Persones que vulguin autoocupar-se
  • Professionals que pensin independitzar-se
  • Persones emprenedores que necessitin suport per gestionar el seu negoci
  • Universitaris/es i tècnics/ques que desitgin iniciar una activitat professional o empresarial
Quins serveis s’ofereixen?
  • Tutoria per part d’empresaris i professionals en el món de l’empresa que donaran suport a la realització del pla d’empresa de les noves empreses i la seva validació.
  • Des del primer moment, cada projecte disposarà del suport i el consell d’un expert que vetllarà per la bona marxa de la nova empresa
  • Un despatx per desenvolupar l’activitat en règim d’arrendament de manera temporal
  • Assessorament a càrrec de personal tècnic
  • Formació empresarial durant l’estada al viver
  • Serveis generals com servei de recepció, telèfon, fotocopiadora, sala de reunions, manteniment i Internet
Quina és la tipologia dels locals?
El viver ofereix la possibilitat d’utilitzar despatxos modulables a partir de 21 m2 i fins a 60 m2 per al desenvolupament d’activitats de tipus professional i de serveis. La planta baixa del viver posa a disposició locals i tallers a partir de 110 m2 i fins a 165 m2 per ubicar-hi activitats industrials i de distribució.

Qui són els tutors?
L’aspecte més innovador del Centre d’Empreses de Reus és la figura del tutor. Els tutors són empresaris i professionals del món de l’empresa amb experiència i reconegut prestigi. Cadascun s’encarrega de supervisar un projecte d’empresa. Mitjançant aquesta figura es dóna assessorament i consell al nou empresari en la presa de decisions, en la negociació i s’efectua un seguiment durant la seva estada en el viver.
Quines són les funcions bàsiques del Centre d’Empreses o Viver?
  • Orientar, assessorar i motivar les persones emprenedores
  • Facilitar la ubicació, de forma temporal, per desenvolupar el projecte d’empresa, sense necessitat de realitzar excessives inversions en immobilitzat i simplificant els tràmits administratius
  • Oferir una sèrie de serveis logístics comuns
  • Formar les persones emprenedores en tècniques de gestió empresarial
  • Promoure la relació entre les empreses ubicades al viver i l’entorn econòmic
  • Provocar sinergies mitjançant l’intercanvi d’experiències i la interacció entre les empreses del viver
  • Preparar el nou empresariat per al moment en què hagi de deixar el centre
Què és el Servei de Domiciliació en el Centre d’Empreses?
Servei dirigit a nous emprenedors que per la tipologia de la seva activitat no necessitin un despatx permanent o, d’altra banda, la seva activitat s’ubiqui fora del Viver. Els serveis que s’ofereixen, entre d’altres, són:
  • Ús puntual d’un despatx
  • Tutoria, assessorament i formació empresarial
  • Disposició de servei de fotocopiadora, Internet, enquadernacions, telèfon…
  • Recepció de correspondència i paqueteria
  • Recepció i atenció de trucades
  • Ús de sala de reunions, sala de formació i de sala d’actes
  • Domiciliació comercial
PROCEDIMENT D’ENTRADA A LES INCUBADORES DE REDESSA i BONIFICACIONS
Per tal de gaudir de les bonificacions dirigides a les empreses instal·lades a les diferents incubadores de REDESSA, s’estableixen uns determinats perfils de persones emprenedores i un procediment d’entrada d’obligat compliment:

Perfil de les persones emprenedores:
  • Persones que justifiquin estar desocupades abans d’iniciar el projecte empresarial o que no tinguin un altre projecte empresarial en funcionament.
  • Empresa de recent creació (menys de 3 anys): les bonificacions s’aplicaran en funció de l’any de creació i inici de funcionament. S’exclouen els canvis de forma jurídica d’un projecte en marxa.

De manera excepcional, es valorà la possibilitat de bonificar una empresa consolidada si s’esdevenen els següent supòsits alhora:

–        Canvi substancial en l’estratègia empresarial i la seva organització
–        Canvi substancial en la titularitat de l’empresa, on s’incorporin persones emprenedores del perfil anteriorment definit
En aquest cas, la bonificació s’aplicarà en la proporció de la incorporació de les noves persones emprenedores.
Fora d’aquests supòsits, una empresa que ha gaudit anteriorment de les bonificacions de la incubació a REDESSA, no podrà tornar a ser bonificada.

Procediment d’entrada a les incubadores de REDESSA i possibilitat de gaudir de les bonificacions establertes:
  • Realització del pla d’empresa amb l’assessorament i el suport dels tècnics de REDESSA o SECOT
  • El pla d’empresa ha de ser econòmicament viable i les seves previsions coherents amb el mercat
  • Tutoria amb els professionals de SECOT o tutors assignats per REDESSA
  • Obtenir un informe favorable de la tutoria
  • Disponibilitat d’espais a la incubadora i accés per odre de reserva formal
  • Participació activa
  • http://www.redessa.cat/?page_id=122

  • IG-NOVA Tecnoespai
    Tecnoespai           
    Ig-nova Tecnoespai és un  viver d’empreses especialitat en continguts tecnològicsTecnoespai façana i mediambientals. És  una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Igualada a través de la Regidoria de Dinamització Econòmica. L’objectiu és ajudar a crear les condicions que puguin afavorir el desenvolupament d’activitats d’empreses durant les seves primeres etapes operatives, impulsant d’aquesta manera la dinamització de l’economia local.

    El Tecnoespai ofereix 24 mòduls, d’entre 19 m2 i 50m2 per ser llogats a petites empreses i professionals que s’hi vulguin instal·lar, per desenvolupar la seva activitat en les seves etapes inicials. A banda dels mòduls, també poden gaudir de diferents serveis: neteja, electricitat, calefacció i aire condicionat, accés a internet mitjançant fibra òptica, servei de wi-fi, recollida de paqueteria, cartes a la recepció, fotocòpies i enquadernacions (limitades), a exempció de tramitar la llicència d’activitats mentre s’estigui instal.lat al viver.
    Tecnoespai2Accés al servei d’assessorament empresarial per a l’elaboració i seguiment del pla d’empresa i accés al servei d’orientació laboral per a la contractació de personal,…
    El Tecnoespai compta, a més, amb una sèrie d’equipaments complementaris: una sala de reunions de 23m2, una sala de formació de  44m2, una sala d’estar de 30m2 i una sala de videoconferències de 50 m2 que poden ser cedides a empreses, abonant el preu públic corresponent.
    Tecnoespai3
    Podeu consultar el reglament del viver d’empreses tecnològiques per conèixer més a fons aquest equipament – https://www.seu.cat/seue-fitxer?id=36905


    Preus dels mòduls 2016
    Categoria
    Metres quadrats
    Nombre
    de despatxos
    Preu
    (sense IVA)
    A
    Entre 17 i 24 m2
    5
    195 euros/mes
    B
    Entre 25 i 32 m2
    20
    285 euros/mes
    C
    Entre 33 i 40 m2
    1
    380 euros/mes
    D
    Entre 41 i 48m2
    1
    425 euros/mes
    E
    Entre 49 i 56 m2
    1
    500 euros/mes


    DESPATXOS IG-NOVA TECNOESPAI
    www.iasesorate.com
    Nom EmpresaDespatxWEB / TelefonLogo Empresa
     CUBUS GAMES D1
                 693 207 796
         Cubus Game
    SECOND NETWORKD3
    93 8053846 / 93 2224989
    iasesorate.com
    AQAIA D4  www.aqaia.com
    93 8066469
     AQAIA
    KADOSOQUIMD5 www.kadosoquim.com
    686 658 552
      Kadosoquim
    MAGNUSEEN ABGD7www.magnuseen.com
    649 143 061
    Magnuseen ABG
    nVISION D8www.nvision.es
    93 8041535
    Nvision
     MV ESTUDIS D’OBRAD14 www.mvestudis.wordpress.com
    620 448 699
     MV ESTUDIS D'OBRA
     SEINTEC D15 www.seintec.es SEINTEC
    MIND&BODYD16      www.mindandbody.com
    93 8031133
         Mind& Body
    PARTNER    SOLUTIONSD20 www.partner-solutions.biz
    685 909 510
    Partner Solutions
    PRACTICS D17 / D23 www.practics.cat
    93 3800360
     PRACTICS


    Videoconferència Tecnoespai Ig-nova

    IG-NOVA TECNOESPAIAv. Barcelona, 105
    08700 – Igualada
    Telèfon: 93 806 65 55
    Fax: 93 804 03 64
    ignovatecnoespai@aj-igualada.net 
    Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 21 h.
    http://www.igualada.cat/ca/regidories/dinamitzacio-economica/politiques-actives-docuapcio/ig-nova-empreses/vivers/ig-nova-tecnoespai

    CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial) és un equipament de l’Ajuntament de Manresa que agrupa els diferents serveis de promoció econòmica i desenvolupament empresarial de titularitat municipal. La nostra missió és contribuir al desenvolupament econòmic equilibrat i sostenible de Manresa i la seva àrea geogràfica d’influència, mitjançant el foment de la cultura emprenedora i la creació d’empreses, el creixement i la millora de la competitivitat del nostre teixit productiu, i la seva diversificació mitjançant la promoció de noves activitats i sectors innovadors d’alt valor afegit.

    El servei va destinat a les persones interessades en crear una empresa i a les empreses ja constituïdes, especialment microempreses i PIME’s.
    ELS NOSTRES OBJECTIUS
    • Promoure la cultura emprenedora i la creació d’empreses.
    • Donar suport a la millora de la competitivitat i el desenvolupament del sector empresarial.
    • Facilitar la localització de noves activitats en el territori.
    COM TREBALLEM
    El CEDEM disposa d’un equip de professionals qualificats, d’infraestructures i instal·lacions per portar a terme les seves activitats (informació general i especialitzada, assessorament i consultoria, formació, etc.) i ofereix un conjunt de recursos, com espais físics i eines telemàtiques al servei dels emprenedors/es i les empreses del territori.
    CEDEM – Centre de Desenvolupament Empresarial
    Palau Firal de Manresa
    C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors
    08243 Manresa
    Telèfon 93 878 76 25
    email:  cedem@ajmanresa.cat
    Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Cal concertar cita prèvia.
    http://www.manresa.cat/cedem/article/5364-qui-som

    Cervera crea un viver d’empreses al nucli antic

  • El viver urbà projectat per la Paeria tindrà com una de les zones preferents el carrer Major de Cervera Foto: SANTI IGLESIAS.
  • Cervera impulsa la creació del segon viver d’empreses. L’actual, obert el 2012 a l’antiga Lear, està totalment ocupat i hi ha instal·lades 7 empreses. La Paeria pretén incentivar l’obertura de noves pimes, i, alhora, reactivar zones del nucli antic de la ciutat. “És un concepte de viver urbà, que és pioner a Lleida”, assegura l’alcalde, Ramon Royes.
    La intenció és esperonar-ne la instal·lació a l’eix que comprèn el carrer Major, la plaça de la Universitat i el carrer General Güell. Aquest estiu, en el marc de la campanya Aixeca les persianes, ja es va fer una jornada de portes obertes de baixos de particulars del carrer Major dirigides a empreses. “Fa mig segle, al carrer Major hi havia tot de comerç. Es tracta de dinamitzar la zona. D’aquella jornada ja n’ha sortit un compromís en ferm”, afirma Royes.
    Així, en lloc d’ampliar les instal·lacions a l’antiga Lear, les empreses i els emprenedors que arribin a acords amb particulars per llogar locals en aquesta zona gaudiran de les mateixes bonificacions al lloguer que les ja instal·lades al viver. També podran usar les sales comunes existents a l’antiga Lear.
    La Paeria està redactant-ne ara el plec de condicions. Royes explica: “Les activitats que s’hi desenvolupin hauran de ser compatibles quant a activitats amb l’entorn urbà” i el veïnat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico