La líder dels Verds a l’Eurocambra diu que el judici és un “fracàs”

La líder dels Verds a l’Eurocambra diu que el judici és un “fracàs”

 Ska Keller veu “urgent” una solució política per a Catalunya

 Confia que el Suprem rebutjarà les acusacions “infundades” de rebel·lió i la sedició

La líder dels Verds a l’Euro­cam­bra, Ska Keller, creu que el judici de l’1-O és un “fracàs molt gran” de la política de Mari­ano Rajoy, a qui culpa del fet que avui hi hagi el cas al Tri­bu­nal Suprem “en lloc d’un diàleg i nego­ci­ació política”. “Qual­se­vol nou govern espa­nyol haurà de tor­nar a la taula de nego­ci­ació per tro­bar solu­ci­ons polítiques, també per als que són jut­jats”, ha asse­gu­rat Keller des de les por­tes al Suprem. L’euro­di­pu­tada ha argu­men­tat que “el diàleg és la solució” i que l’afer català s’ha de resol­dre “de forma urgent”. L’ale­ma­nya ha expres­sat també que con­fia que els jut­ges espa­nyols rebut­gin les acu­sa­ci­ons “infun­da­des” de rebel·lió i sedició.
En aquest sen­tit, ha recor­dat que “hi ha altres tri­bu­nals euro­peus” que ja ho han rebut­jat. “No és una qüestió que s’hagi de resol­dre als tri­bu­nals, sinó que és política”, ha insis­tit.
L’euro­di­pu­tada ha expli­cat també que els Verds estan seguint “molt de prop” el judici i que estan “molt pre­o­cu­pats”, en espe­cial perquè dos antics euro­par­la­men­ta­ris, Oriol Jun­que­ras i Raül Romeva, es tro­ben entre els líders inde­pen­den­tis­tes acu­sats.
En una línia simi­lar s’ha expres­sat la por­ta­veu de l’Esquerra Unitària al Par­la­ment Euro­peu, Gabri­ele Zim­mer. L’euro­di­pu­tada també ha mani­fes­tat el seu suport a una “solució política” i ha adver­tit que “judi­ci­a­lit­zar el procés i posar polítics a la presó” apro­fun­dirà el con­flicte i pot pro­vo­car “violència”.
“Ara que hi haurà elec­ci­ons a Espa­nya, aquest procés hau­ria de fina­lit­zar ja i el que cal és un diàleg i nego­ci­a­ci­ons”, ha dema­nat.
L’euro­di­pu­tada també ha rei­vin­di­cat que el dret a l’auto­de­ter­mi­nació és un dret “humà” reco­llit en la carta de les Naci­ons Uni­des, sig­nada per Espa­nya. A més, ha lamen­tat que l’expre­si­denta del Par­la­ment, Carme For­ca­dell, esti­gui encau­sada “per haver permès una votació”.
“Vinc aquí per demos­trar que mol­tes per­so­nes a Europa pen­sen que avui no pot tenir lloc un procés com aquest”, ha remar­cat Zim­mer des de davant del Suprem.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1557752-la-lider-dels-verds-a-l-eurocambra-diu-que-el-judici-es-un-fracas.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR3cqE5Fn7BYYzZiTIYmAY8OhrZHhGtIE6KyS0FMiJfFsE5XZ-FuWxjW6ig

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones