Passa al contingut principal

Món Empordà és una Associació sense ànim de lucre,Els Mercats Món Empordà són molt més que un mercat. Són una plataforma per potenciar, defensar i promocionar totes les iniciatives locals



Món Empordà és una Associació sense ànim de lucre que té com objectiu protegir el producte local i ecològic, recuperar els valors de la nostra terra i el respecte pel medi ambient.

L’ORIGEN DE L’ASSOCIACIÓ

El desembre del 2007 es va començar a reunir un grup de persones empordaneses amb una filosofia de vida en comú. Caracteritzada per “intentar” portar una vida sana, respectuosa amb el medi ambient i arrelada a la cultura de la nostra terra.
En un principi no sabíem gaire el perquè de les reunions però es respirava a l’ambient un fort sentiment d’optimisme i ganes de fer coses per la nostra terra amb els nostres ideals.
Molt aviat van sortir idees, projectes i per fer-los realitat varem considerar convenient constituir una Associació sense ànim de lucre.

FILOSOFIA DE L’ASSOCIACIÓ: Què somiem? Què pensem? Què volem?

Somiem

Somiem en un futur on respirem aire net, on tinguem aigua neta, on tinguem una terra rica, on consumim energia neta,…
Somiem en un futur on puguem viure en pau, des de l’amor i connectats amb la natura.
Viure amb sentit comú, valorant el bon menjar, valorant les coses ben fetes, valorant la tranquil·litat, valorant la creativitat,…
Somiem una nova realitat sana i econòmicament sostenible.

Pensem

Pensem que és possible! Si! Pensem que és possible transformar la nostra realitat cap a un futur millor.
Volem
Volem menjar bons aliments rics en proteïnes i vitamines, volem cases sostenibles i respectuoses amb l’entorn i la natura, volem respirar aire net, volem respecte a la natura, volem que l’opció de viure d’una manera sana sigui fàcil i accessible, volem feines remunerades en projectes enriquidors (de cor, ment, i salut) i respectuosos amb la natura, VOLEM VIURE!
No volem
No volem consumir químics, no volem transgènics, no volem respirar toxines, no volem malalties, no volem alimentar negocis que contaminen la terra,…

OBJECTIUS DE L’ASSOCIACIÓ: Què volem aconseguir?

Observem el nostre entorn i veiem coses que no ens agrada. Pensem que el nostre entorn ha de fer un canvi qualitatiu.

Ens proposem:
  • recuperar la saviesa i sentit comú dels nostres oficis tradicionals
  • recuperar els nostres productes tradicionals fets sense químics, sans i bons
  • potenciar el producte local de qualitat fet respectant la natura i el medi ambient
  • recuperar el valor del temps. Ser coherents amb la filosofia de Slow Food
  • potenciar les petites iniciatives “sanes” de gent diversa que viuen en el nostre entorn
  • potenciar l’arquitectura sostenible
  • netejar de tòxics el nostre territori (paisatge), ambient, la nostra gent i les nostres ments
  • incentivar els cultius ecològics, les el·laboracions de productes ecològics
  • canviar l’actitud general de la gent per actituds de respecte i sensibilitat amb la natura i tots els essers que hi vivim
  • aconseguir l’autosuficiència a casa nostra
  • prioritzar els productes de casa abans que els que ens vénen de lluny

ACCIONS: Com ho aconseguirem?

Des de l’Associació volem sembrar diverses accions a la nostra terra per ajudar a crear un futur millor. Per aquest motiu el nostre logotip ès una llavor.
En aquesta primera fase, per fer realitat els nostres propòsits, tots junts ens hem organitzat per portar a terme una primera acció: mercats de producte i servei local-ecològic.

Els Mercats Món Empordà són molt més que un mercat. Són una plataforma per potenciar, defensar i promocionar totes les iniciatives locals que s’ajusten a la filosofia de Món Empordà

Productors/es

Productors/es afins


Pastant diversitat_igp2237


Som un forn artesanal que elaborem pa a partir dels blats antics del país. Amb l’ajut d’un molí de pedre, fem la farina del llevat mare i preparem la pasta del pa que després courem en un forn de llenya, com els antics flequers d’abans.
Més enllà, però, de la nostàlgia o de les modes, treballem d’aquesta manera per oferir un pa d’òptimes qualitats nutritives. I també, perquè creiem que aquest és el camí per recuperar el tresor de les llavors dels avis, per cooperar amb la gent que viu i treballa a la terra, i de fer més digne el vell ofici dels forners.

BLATS ANTICS DEL PAÍS:
Cultivem les varietats de blat que els pagesos seleccionaven collita rera collita, abans de l’arribada de les varetats millorades per a l’agroindústria.

FARINA FRESCA DE MOLÍ:
Molem el gra amb un molí especialment dissenyat de pedres de granit, que no escalfa la farina i conserva al màxim les qualitats de la llavor. D’aquesta manera transformem el blat en l’ingredient principal del nostre pa: una farina vica que manté el germen, ric en olis i vitamines; aprofita les proteines de qualitat de la capa de sèmoles; i permet dosificar les segone, la pell dels cereals, rica en minerals però difícil de digerir. Res a veure amb les farines blanques de fàbrica refinades amb cilindres.

LLEVAT MARE:
Fermentem la pasta únicament amb el llevat mae, autèntica ànima del pa que demana moltes atencions, ofici i una preparació perllongada en diferents etapes. Mare rica en bacteris i llevats espantanis que es reprodueixen i transformen la pasta en un aliment suau i digestiu. En cap cas utilitzem llevats de cervesa seleccionats a laboratori.


PASTANT DIVERSITAT
Ramón i Antígona.
telf: 872 006 030
pastantdiversitat@gmail.com
Ets productor? Vine al mercat a vendre els teus productes



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones