L’ANC impulsa un manifest per exigir una llista unitària independentista al Parlament Europeu

L’ANC impulsa un manifest per exigir una llista unitària independentista al Parlament Europeu

 L’Assemblea considera que una candidatura unitària seria “un estímul per bastir un altaveu potent cap a l’exterior”

 El proper 26 de maig s’escolliran un total de 705 diputats al Parlament Europeu, dels quals 59 correspondran a l’Estat espanyol

L’Assem­blea Naci­o­nal de Cata­lu­nya (ANC), impulsa un mani­fest per a una llista unitària a les elec­ci­ons al Par­la­ment Euro­peu, pre­vis­tes pel pro­per 26 de maig.
Segons l’ANC, en un esce­nari mar­cat pel judici és una “pri­o­ri­tat estratègica” del movi­ment inde­pen­den­tista que es faci una can­di­da­tura unitària per “bas­tir un alta­veu potent cap a l’exte­rior que faci­liti una par­ti­ci­pació de l’inde­pen­den­tisme molt per sobre de la mit­jana de les opci­ons uni­o­nis­tes”.
ERC ja ha anun­ciat que anirà a les euro­pees amb una can­di­da­tura amb Bildu i el BNG, men­tre que el PDe­CAT i l’entorn de JxCat i la Crida encara no han for­ma­lit­zat les seves llis­tes.
El pro­per 26 de maig, es cele­bren les elec­ci­ons al Par­la­ment Euro­peu, a par­tir de les quals s’esco­lli­ran un total de 705 dipu­tats dels 27 estats mem­bres, dels quals 59 cor­res­pon­dran a l’Estat espa­nyol. Això són cinc escons més que al 2014, arran de la redis­tri­bució de la repre­sen­ta­ti­vi­tat a la UE pel Bre­xit.
L’Assem­blea demana apro­fi­tar la cam­pa­nya elec­to­ral per fer “una denúncia con­junta i trans­ver­sal en relació a les vio­la­ci­ons de drets civils i polítics que pateix el poble de Cata­lu­nya per voler exer­cir el dret a l’auto­de­ter­mi­nació i defen­sar el pro­jecte polític de la República Cata­lana envers al públic euro­peu, espo­sant el caràcter anti­de­mocràtic de l’Estat espa­nyol”.
L’ANC fa una crida a l’inde­pen­den­tisme per fer un “mis­satge únic” a les ins­ti­tu­ci­ons comu­nitàries. Així mateix, des­taca que les elec­ci­ons euro­pees de 2019, coin­ci­dei­xen amb les muni­ci­pals i en algu­nes comu­ni­tats amb les autonòmiques i per això la par­ti­ci­pació podria ser més alta que mai.
“La diver­si­tat d’idees o estratègies en política interna no hau­ria de ser cap impe­di­ment per donar un mis­satge únic a les ins­ti­tu­ci­ons comu­nitàries, espe­ci­al­ment coin­ci­dint amb el judici”, ha afe­git l’enti­tat pre­si­dida per Eli­senda Palu­zie, que con­si­dera que “la inter­na­ci­o­na­lit­zació del con­flicte és una pri­o­ri­tat estratègica del movi­ment inde­pen­den­tista”.
Per tant, l’Assem­blea exi­geix als par­tits polítics cata­lans que defen­sen el dret a l’auto­de­ter­mi­nació de Cata­lu­nya que pre­sen­tin una can­di­da­tura unitària, atès que en els comi­cis euro­peus l’Estat espa­nyol és una cir­cums­cripció única, i per tant, diu, podrien tenir més pos­si­bi­li­tats d’obte­nir dipu­tats.
Segons aquesta pers­pec­tiva, la llista unitària podria tenir un “efecte mul­ti­pli­ca­dor” que per­me­tria aug­men­tar els tres euro­di­pu­tats inde­pen­den­tis­tes actu­als. “Per poder jugar la bata­lla inter­na­ci­o­nal, la llista unitària és un ele­ment fona­men­tal”, ha recal­cat l’ANC.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1563584-l-anc-impulsa-un-manifest-per-exigir-una-llista-unitaria-independentista-al-parlament-europeu.html?utm_source=twitter&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones