L'aliment més sa del món, segons la ciència
L'aliment més sa del món, segons la ciència
Un estudi de la Universitat William Paterson (Nova Jersei) assegura que el creixen té unes propietats molt beneficioses per a la nostra salut

És un aliment poc utilitzat a Catalunya | Europa Press
Els experts en nutrició i alimentació segueixen a la recerca dels millors aliments per a la nostra salut. Per això mateix, la ciència intenta explorar a través de diverses investigacions quins són aquells amb les millors propietats o nutrients per al consum humà. Un estudi de la Universitat William Paterson de Nova Jersei ha publicat una investigació a la revista mèdica Prevenció de Malalties Cròniques, on classifica fins a 41 fruites i verdures. En aquesta llista, apareix un aliment crucial per a la nostra salut, segons els científics, i que és poc consumit a Catalunya: el creixen.
Per què està al capdavant de la llista? Segons els investigadors nord-americans, aquest aliment és excepcional en vitamina C, vitamina K, calci, ferro, iode i diversos fitoquímics que tenen "un impacte molt beneficiós per a la salut". En aquest sentit, els científics han arribat a notar que aquells "vegetals verds" es troben molt amunt de la taula: l'enciam, la col, els espinacs. Ara bé, cap d'ells supera el creixen, segons l'estudi.
La investigació es va centrar a calcular una puntuació (sobre 100) en funció de la necessitat diària dels nutrients que proporcionen els aliments estudiats. Només el creixen ha aconseguit una puntuació perfecta. L'estudi determinava aquests elements:
Per què està al capdavant de la llista? Segons els investigadors nord-americans, aquest aliment és excepcional en vitamina C, vitamina K, calci, ferro, iode i diversos fitoquímics que tenen "un impacte molt beneficiós per a la salut". En aquest sentit, els científics han arribat a notar que aquells "vegetals verds" es troben molt amunt de la taula: l'enciam, la col, els espinacs. Ara bé, cap d'ells supera el creixen, segons l'estudi.
La investigació es va centrar a calcular una puntuació (sobre 100) en funció de la necessitat diària dels nutrients que proporcionen els aliments estudiats. Només el creixen ha aconseguit una puntuació perfecta. L'estudi determinava aquests elements:
- És molt ric en vitamines. La C és excepcional, però destaca en aportar l'A, B, K i l'E en quantitats notòries.
- Aporta minerals essencials com el calci, el magnesi, el potassi i el ferro.
- Els antioxidants del creixen són molt destacats. Aquests ajuden a combatre l'oxidació de les cèl·lules.
- L'àcid fòlic. És una de les vitamines B més essencials per a la nostra salut, especialment per a desenvolupar i mantenir de manera correcta les cèl·lules. L'estudi destaca que van molt bé per a les dones embarassades.
- Fibra. El creixen és una immensa font de fibra, indispensable per a regular el pes i una digestió saludable per al dia a dia.
- https://www.naciodigital.cat/noticia/263387/laliment-mes-sa-del-mon-segons-la%C2%A0ciencia?utm_source=onesignal&utm_medium=push&utm_campaign=pushweb
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada